Jump to content

Featured Replies

Posted

Kakva su iskustva sa trazenjem posla,znaci zapalimo na slepo u Spaniju ili Francusku i trazimo posao tipa cistac u kaficu ili konobar,sanker,bilo sta... naravno na crno,3 meseca..

Moze ako imas nekog tamo ko moze da te poveze sa ljudima(prijatelja, rodbinu) . Ovako solo tesko, gotovo nemoguce.

Moj rodjak vodi nase ljude u Malme i daje im platu od 800e mesecno i obezbedjuje smestaj. Medjutim, uslovi rada su ocajni(gradjevinski radovi - zidarski poslovi, rusenje kuca) i cela ta okolina je jeziva jer se uglavnom javljaju neki mutni tipovi (klosari, narkomani, uglavnom se vode 'klinci' zbog produktivnosti rada) sa kojima ti moras da zivis i provodis vreme. E sad, tu se on ogradjuje, jer ti realno ostvaris platu od 1500e+.

Mislim da u Svedskoj cak mozes i da produzis ostanak nakon 3 meseca ako nadjes neki posao ili neko moze da garantuje za tebe(rodbina). Za to nisam siguran ali mislim da samo odes u migraciono i platis nesto preko 1000kruna i dobijes jos 3 meseca. Tako sam nesto pohvatao.

• Author

Znaci tipa svratis u pekaru ili kafic,ponudis se da cistis ili peres sudove, ta kombinacija otpada?

Ovde postaje neizdrzivo!

Konkretno mislim da u letnjoj sezoni  u zemljama koje zive od turizma mozes nesto da navatas, za Spaniju su mi neki cak i rekli da je sasvim moguce, samo je potrebno doci u maju mesecu pre pocetka sezone i onda se po klubovima  raspitati za posao promotera recimo ili skupljanje casa, pranje sudova i tome slicno. Ali ,trazi se pored engleskog i znanje spanskog, bar ono elementarno. Na kraju krajeva dok ne probas ni ne mozes znati, ali za zemlje kao sto je Nemacka, Svedska, ne znam bas.  Ima tamo i dosta nasih pa mozda ti neko pomogne.

Da, evo neki moji drugari su se sad vratili iz Grcke. Isli su na slepo i nasli su poslove kao konobari, sankeri. Na grckim ostrvima cesto primaju strance na crno, ali hebiga sad ti je sezona vec prosla tako da to otpada.

• 1 month later...

ima neko neki predlog za sloveniju? mene interesuje posao za novu godinu