Jump to content

Featured Replies

Од овога ништа као и са Нишом. као промотивни лет, ал пред изборе...

a na prolece sledece godine:

efekti ekonomske krize su ucinili da ovaj projekat ne zazivi...

A za 4 godine (pred one tamo izbore) :

Danas se ocekuje promotivni let na liniji Kraljevo-Montreal, najavljuje direktor Aerodroma Margit Savovic  ::crazy: ::crazy: ::crazy: ::crazy:

Министар Шутановац је раније најавио да ће цивилни аеродром "Морава" у октобру бити спреман за промотивни лет, а од пролећа наредне године и за редован саобраћај мањих авиона до 100 путника.

Dakle, trla baba lan, da joj prođe dan...

Ryanair summer season 2013: Don't miss this great deal! Visit beautiful Kraljevo and book our best route ever Ladjevci-Nis for only 9e and toilet will be include in price! 1 million ticket (just for this route) are on sale!  :hihi:

Samo se vi smejte. A kada budete molili nas po Kraljevu da vam pričuvamo kola dok putujete po sveckim destinacijama ne nadajte se jeftinom parkingu niti transferu do interkontinentalnog (a možda i intergalaktičkog) aerodroma Morava. Pamti pa vrati!

Verovatno se ovako isto pisalo na nekom forumu,pricalo po beogradskim kafanama, 1910 godine kada je na Banjici otvoren prvi aerodrom. :)

Da, isto tako su se  pre stotinak godina, podsmevali po londonskim forumima engleskom kralju kada je sa svojom svitom sleteo na livadu po imenu Heathrow!

Auu ala ste svi pesimisticki nastrojeni

Ja verujem u ovaj projekat.

Sta je to osposobiti aerodrom za civilni saboracaj... Pis of kejk.. Malo betona, neka zgrada, zaposliti dva-tri policajca da kontrolisu sve to, par lepih devojaka da se smese i docekuju putnike i to je to, eto aerodroma!

Mogu da se kladim da ce "Morava" biti dobar aerodrom za sverc.

Ljudi, i ja bih voleo da ovo zaživi, ali:

мањих авиона до 100 путника.

Ko bre od lowcostera leti malim avionima do 100 putnika? Predizborna šarena laža i ništa više...  :potty:

Odakle je taj info?

iz teksta sa linka gore.

Mada, racunajuci na poznavanje materije od strane novinara mozda i nije pouzdana info. Neko ko se razume u problematiku mocice da nam kaze da li je za ATR potrebna manja pista od 310ki i Ryanovih boeinga... logicno da jeste.

A sto neko rece... nijedan low coster od ovih ozbiljnijih nece imati cime da sleti u Ladjevce. A steta, svima bi nam odlicno dosao aerodrom u sred Srbije.

Znam da sam negde pročitao da je dužina piste dovoljna da udomi i velike avione. Beogradski aerodrom ima pistu dužine 3400m, a "Morava" 3200. Znači, mogu i veći avioni. Takođe sam čitao da veliki avioni sleću i na piste od 2000m, ako neko nađe neki drugi info, neka me ispravi. Tipovao bih na nestručnost novinara. Verujem u "Moravu". :D

Morao bih da se ukljucim u ovu raspravu  ;D

Ne treba stavljati Niski aerodrom i Ladjevce u isti kos.

Kao prvo, turci su mnogo para uleteli u ovaj projekat. Razlog je svima verujem poznat, tako da sa te strane se ne treba plasiti da ce Ladjevci doziveti Nisku sudbinu.

Kao drugo, Sofija je od Nisa 170km a da ne pricam koliko od Pirota i tako tih mesta. Sofija je prebogata Wizz Air-om dok jedini redovni letovi iz Nisa su ka Crnoj Gori. Dok recimo oko Kraljeva ima gradova na 50km koji ukupno imaju sigurno oko milion stanovnika.

Dalje, ne treba zanemariti Gucu, koliko god to smesno izgledalo bice jako bitan faktor.

Ima tu jos sigurno nekih bitnih stavki ali i ovo je mislim sasvim dovoljno, tako da se ja ne plasim ni malo za Ladjevce  :pivoooo:

Ryanair summer season 2013: Don't miss this great deal! Visit beautiful Kraljevo and book our best route ever Ladjevci-Nis for only 9e and toilet will be include in price! 1 million ticket (just for this route) are on sale!  :hihi:

Sta je ovde smesno?

Kopaonik, Tara, Goc, Ovcarko-kablarska klisura, Zlatibor, Vrnjacka, i jos 10-tak banja, Guca, Divcibare, Rudnik, 20-tak srednjevekovnih manastira, Cacak, Kraljevo, Kragujevac, Uzice, Novi Pazar, Valjevo, Krusevac, sve na max 100km od aerodroma. Malo li je?

To sto ovi resursi nisu uposljeni, tome nije kriv aerodrom, nego narod koji tamo zivi!

@ Cika Sima

Ako dobijas mailove od Ryanaira onda ces znati sta je smesno.

Samo da pojasnim.. Ja bih mnogo voleo da zazivi jos sutra, ali ako ne moze da primi avione vece od 100 mesta, pa ko ce da leti tu?

Kad urade potrebnu infrastrukturu za vece avione, onda neka nas obaveste, sve do tada je za mene politicki marketing

Koliko znam nasi politicari su pre par dana, sleteli 737-300 - totkom, a to je relativno veliki avion za regionalne letove.

Koliko znam nasi politicari su pre par dana, sleteli 737-300 - totkom, a to je relativno veliki avion za regionalne letove.

Nisu nego sa ATR72

• 5 months later...

Sad ce to da se sredi malo pred izbore, nista se ne boj :) Ima da bude sve vrpca sa crvenom masnicom ispred te zgrade ;D