Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da kada Fly Dubai krene da leti iz Beograda idem za Etiopiju, potom bih otisao za Baku, spustio se kopnenim putem u Iran. Posle obilaska Irana, leteo bih za Jordan, a potom presao u Izrael odakle bih leteo nazad.

1. Znam da ceme na Jordansko-Izraelskoj granici ispitivati zasto sam bio u Iranu (inace u pasosu cu imati i Marokansku vizu, razne vize jugoistocno i istocno azijskih zemalja, pecate EU zemalja i USA vizu), ali da li neko zna sta jos mogu da ocekujem?

2. Sto se tice vadjenja Iranske vize, da li neko ima iskustva u zadnje vreme? Resio sam da ne vadim vizu na aerodromu jer sma cuo da su neke ljude odbili zato sto nemaju neki "broj". Procitao sam u odeljku za vize ovog sajta da ako se ima "pozivnica", da se viza mnogo brze i lakse (bez kontaktiranja njihovog ministarstva) dobija, a da se ta pozivnica moze dobiti-kupiti u agenciji "Kontiki". Da li neko zna nesto vise o ovome?

Poz i hvala unapred.

• 1 month later...

Ja sam danas dobio vizu za Iran. Od dokumentacije su potrebne samo 2 slike i fotokopija pasosa i naravno pare, a tamo se dobije upitnik.

Otisao sam u ambasadu odmah u 9.00 i podneo zahtev. Tom prilikom sam dobio uputstvo za uplatu novca - iznos od 6.050 dinara moze se uplatiti iskljucivo u Komercijalnoj banci, koje nema u blizini ambasade, pa je pozeljno imati ideju u koju ekspozituru otici (ja sam malo lutao, ali sam nekako stigao nazad u ambasadu do 11.00 sa uplatnicom).

Potrebno je imati putno osiguranje- meni su priznali karticu putnog osiguranja Europ Assistance iz Banke inteze.

Odgovor je stigao za 10 dana, a ja sam danas isao za Beograd, pa su mi zalepii nalepnicu. Viza je sa jednim ulaskom na 3 meseca.

Ako ces u Izrael posle Irana, spremi se na jedno temeljno i nadasve neprijatno ispitivanje agenata Mosada prilikom ulaska uz dobru sansu da te ne puste da predjes granicu. Kada su moji roditelji isli u Izrael pre par godina, jednog iz grupe koji im se ucinio sumnjiv su "istresali iz gaca" jedno pola sata. A cuo sam od nekih francuza avanturista da su im izdali 2 pasosa jer su hteli da idu i u Iran i u Izrael na istom proputovanju, kako ne bi imali problema. Znaci- krajnje nepreporucljivo.

Srecno!