Jump to content

Featured Replies

Posted

cao, molila bi za savet.ja sam vec jednom bila u americi kod familije koja zivi u cikagu, i njihovu adresu sam napisala u formularu u avionu, dobila sam ostanak na 6 meseci, ostala 1.5.posto moja familija ima stan i na floridi, u bg sam se vratila sa floride.sad bi opet posle 6 meseci da idem opet, i oni su na floridi trenutno, tamo bi se nasli pa zajedno za cikago.moje pitanje je>dal u avionu popuniti njihovu adresu iz cikaga jer im se dokumenti vode na cikago...ili majami s obzirom da slecem tamo.2 pitanje>hrabro sam kupila povratnu na 4 meseca.da li neko ima iskustva sa tim...3 pitanje osiguranje...4pitanje, nisu mi trzili da pokazem koliko novca imam kod sebe, sta je bolje, poneti gotovinu ili kartice.znam da je puno pitanja ali sve me interesuje.hvala unapred.

Pa napiši adresu na Floridi, ako već tamo slećeš. Bilo bi možda čudno da popunjavaš adresu u Čikagu, a napuštaš aerodrom u Majamiju, i još nisi u tranzitu (u smislu presedanja na drugi let).

2. valjda nije problem, možda samo budu pitali šta planiraš da radiš toliko dugo

3. ne bih znao, možda možeš za nekih 100 evra ili manje da uzmeš za taj period kod neke naše osiguravajuće kuće čisto da ti se nađe, nikad se ne zna. Zdravstvene usluge u US su jako skupe ako nemaš osiguranje, mada nešto mislim da to već znaš.

4. Ja bih išao sa novcem pre, sve pare drži kod/uz sebe