Jump to content

Featured Replies

Posted

Pošto imam i srpski i mađarski pasoš onda bih želeo da iskombinujem tako da mi ispadne najjeftinije, npr. sa srpskim pasošem ne treba viza za Rusiju, ali sa mađarskim ne treba viza za Japan i Maleziju. Jel ima neko iskustva šta se dešava ako recimo pređem granicu iz Vijetnama u Kinu, a na kineskoj strani se pojavim sa srpskim pasošem bez pečata? Šta ako pitaju kako sam izašao iz Vijetnama, da im kažem da imam i drugi pasoš?

Sasvim je legalno da imas dva  (ili vise) pasosa. Vazno da imas vizu (ako treba npr. Kina) i ulazis u zemlju.

Ubr. ni za srpske drzavljane ne treba viza za Japan.

• Author

Ali ako pitaju gde mi je izlazni pečat iz Vijetnama, da im pokažem drugi pasoš?

• 4 months later...

Meni su na tursko-sirijskoj granici Sirijci zamalo napravili frku jer u srpskom pasošu nisam imao izlazni pečat iz Turske, jer sam za Tursku koristio hrvatski pasoš pošto je za naš tada još trebala viza. Odmah sam pokazao i drugi pasoš, ali pandur je insistirao da mi je potreban izlazni pečat u srpskom jer mi je tamo sirijska viza. Onda je vozač kombija kojim sam se vozio počeo da besni na pandura, jer smo se previše zadržali, a u kombiju sede i čekaju ostali putnici. I onda su nazvali telefonom nekog njihovog glavonju i istolerisali mi "greh", ali kao nemoj drugi put tako da ulaziš ovamo.

Nemaju razloga da te pitaju gde ti je izlazni pečat.

Pa...po svoj logici nemaju,ali ne znas ti carinike (i ko ce da ti se zadesi tada)...

Moze da ti progleda kroz prste (i da te ne cima),ali i ne mora...

Pa...po svoj logici nemaju,ali ne znas ti carinike (i ko ce da ti se zadesi tada)...

Sasvim je legalno imati vise drzavljanstava ukoliko sve zemlje cija se drzavljanstva poseduju dopustaju to svojim gradjanima. Takodje je legalno koristiti razlicite pasose pri izlasku iz jedne i ulasku u drugu zemlju.

Ono sto nije legalno je uzimanje novog drzavljanstva i zadrzavanje starog ako prva zemlja svojim gradjanima ne dopusta dualno drzavljanstvo. I tu moze imati problema na granicama te prve zemlje. Mogucnost da neka treca zemlja tebe prijavljuje tvojoj zemlji zato sto protivno pravilima imas jos jedno ili vise drzavljanstava mislim da je veoma mala.

Šta ima da ti progleda kroz prste? Nije mi baš najjasnije. Zbog čega tačno da te cima?  :roll:

Da se razumemo može da te cima i sa jednim pasošem iste su ti šanse...

• 5 weeks later...

Šta ima da ti progleda kroz prste? Nije mi baš najjasnije. Zbog čega tačno da te cima?  :roll:

Da se razumemo može da te cima i sa jednim pasošem iste su ti šanse...

Pa eto - moze mu se (da te cima),pa je sasvim moguce i da ce iskoristiti to :)

Pogledaj slucaj (tj. slucajeve) na temi "Prava fotografa" - u principu ti u 99,999% slucajeva imas prava da slikas sta hoces,ali se nadje tu neko ko misli da nemas i ko ce te cimati zbog toga :roll: O tome govorim.

• 1 month later...

Mene na sirijsko-turskoj granici niko nije dirao, isto sam prelazila sa dva pasoša (HR i RS). A ni na drugim mestima.

• 1 year later...

Cao. Molim za malu pomoc. Jel zna neko dal bi bio problem ulazak u Ameriku sa 2 pasoša ( srpski pasoš sa amer. vizom i mađarski pasoš) . Dal bi pravili problem na imigracionom zbog 2 pasoša ? Hvala, pozzzzz

Pa putujem sa srpskim pasošem, a madjarski da ponesem. Da mi ne prave problem oko toga.  A dečko ulazi sa madjarskim pasošem, a nosi srpski. Jel to problem da se nosi 2 pasoša?

Nela (divno ime), ako nisam indiskretan, šta će ti dva pasoša? Sa HU pasošem dobiješ evizu i nemaš apsolutno nikakav problem. Srpski je potpuni višak.

Mozes da poneses, devojka tako radi, u US ulazi sa americkim a kad se vraca ovde pokaze nas. Mada ako budes imala neki problem sa srpskim i izvadis madjarski tek cesnonda imati problem :)