Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Da li neko zna koja je cena noćnog voza na relaciji Sofija - Bukurešt? Koliko se doplaćuje za spavaća kola? Voz polazi sa sofijske železničke svake večeri u 20:40.

Hvala unapred!  :mah:

Mislim da Rax moze da te informise o svemu. Ja sam iso tim vozom do Bukuresta! Inace stize u minut!

Ne znam koliko je karta kao ni doplata. Imao sam Balkanflexi, vidi mozda ti to vise odgovara.

• Author

Balkan flexi mi ne odgovara jer sam prešao starosnu granicu do koje je cena razumljiva za jedno putovanje  :D Hvala u svakom slučaju  ;)

Samo predlog kao opcija... imaš noćni bus na toj relaciji, povratna karta je 30 eur. Možeš proveriti na www.centralnaavtogara.bg.

Putovanje traje oko 7 sati.

Mislim da ti je bus bolja varijanta, kao što goranvu reče, putovanje traje oko 7h, povratna je €30, a busevi su odlični!

Polazak je svaki dan u 00:30, povratak u 16h, to je ujedno i jedini bus koji saobraća na ovoj relaciji.

Ako je tako, onda je busom jeftinije, jer je karta vozom u jednom smeru 26 EUR, bez popusta na povratnu. Dodatak ya spavaća kola je 10 EUR. Mada postoji opcija da kupiš kartu Sofija - Ruse za 17,60 leva (oko 9 EUR) i onda doplatiš rumunskom kondukteru za taj manji deo kroz Rumuniju. Onda jedino ne možeš spavaćim, ali imaš i dnevni voz.

• Author

Puno hvala svima na informacijama! Super ste  :pivoooo:

• 1 year later...

Jel s jos uvek obraca na toj relaciji voz ili autobus, trebam za nekoliko dana da budem u Bukurestu a iz Srbije nema direktnh linija pa cu morti preko Sofije! Gledao sam ovaj sajt http://www.centralnaavtogara.bg ali nista nisam nasao za sredu eventualno cetvrtak, dali ja neznam da pokrenem pretragu ili ?

Jel s jos uvek obraca na toj relaciji voz ili autobus, trebam za nekoliko dana da budem u Bukurestu a iz Srbije nema direktnh linija pa cu morti preko Sofije! Gledao sam ovaj sajt http://www.centralnaavtogara.bg ali nista nisam nasao za sredu eventualno cetvrtak, dali ja neznam da pokrenem pretragu ili ?

Iz Vranja možeš vozom sa presedanjem u Nišu i Sofiji:

Vranje 22.57, Niš 00.58

Niš 02.45, Sofija 08.02

Sofija 09.10, Bukurešt 18.30

Kupiš karte do Niša i do Dimitrovgrada, posle do Sofije daš bugarskom kondukteru 4 leva, 2 evra ili 200 din.

Sofija - Bukurešt je karta 23 evra, ali kontam da isto možeš do Rusea da kupiš po bugarskoj unutrašnjoj tarifi, pa onda rumunskom kondukteru da daš koliko ti traži za ono malo parče u Rumuniji. U povratku se ne uklapaju polasci, pa bi morao ceo dan da provedeš u Sofiji, tako da vidi i bus...

Hvala puno na informciji! To mi je trebalo. Sto se tice povratka ja idem dalje kroz ukrajnu pa dalje do Belorusije! Samo mi reci ovi polasci se obracaju svakog dana? Sofija - Bukurest je vozom da? Ovo vreme sto si pisao npr: Niš 02.45, Sofija 08.02 je vreme polaska i dolaska? da Dali kradu po tim vozovia i to, na sta bih trebalo posebno obratiti paznju?

Hvala puno na informciji! To mi je trebalo. Sto se tice povratka ja idem dalje kroz ukrajnu pa dalje do Belorusije! Samo mi reci ovi polasci se obracaju svakog dana? Sofija - Bukurest je vozom da? Dali kradu po tim vozovia i to, na sta bih trebalo posebno obratiti paznju?

Da, svakog dana. Sofija - Bukurešt je voz. Obrati pažnju da kada pređete srpsko-bugarsku granicu da pitaš konduktera da li kasnite, tj. da li stižeš na voz za Bukurešt. Pre mesec dana kada sam išao stigao je oko pola 9 u Sofiju, tako da iako malo kasni imaš dovoljno vremena da kupiš kartu i stigneš u 9.10 na voz za Bukurešt. Po Bugarskoj nisam imao problema sa lopovima u vozovima, zna da bude švercera ponekad i to znaju i babe da budu.

Hvala ti puno na informacijama, kada stignem u Belorusiji napisacu i svoje iskustvo!

A dali znate koliko traje putovnje vozom od Sofije do Bukuresta i jel ima neki autobus u to vreme odprilike oko 09:00 posto kontam da autobus ide 9:30min sto je mnogo. Okrenuo internet naglavacke ali ja ne mogu da nadjem nikakvu vezu izmedju sofije i bukuresta. Ja imam autobus iz nisa u 04:30h u Sofiji je oko 08:30h ali zbog razlike u vremenu kasnim jedan sat za voz jer je vremenska zona u bugarskoj +1 sat uodnosu na nas i tada ce tamo biti 09:30h tako?