Jump to content

Featured Replies

-ukoliko delujete kao skolarac ili student, a pritom i nosite ranac obavezno ga isturite da se vidi. Mozete cak i onu slobodnom rukom pridzavati jednu gajku. Obavzno pali kod ljudi. Meni na tu foru stane 90% ljudi i prica kako su i oni kao i ja stopirali do kuce, i ubedjuju me da razumeju moju muku: kasne busevi, skopo, slab dzeparac. Meni bude zao da im kazem da ja ne idem iz skole, pa samo klimam glavom :D

-zuta i bela majca za stopiranje je po meni najbolje. Ako imate belu manjece vas prziti sunce i bicete uocljivi, a ako imate zutu delujete prijateljski ( ne znam zasto) i isto vas tako ne pici sunce.

-svakog stopirajte! ako vidite pun auto i njega stopirajte! Seljaka na traktoru stopirajte, ko god da prodje vi bacite palac i ne cekajte lepa komforna kola jer tako nigde necete stici

-zapazio sam jednu jako dobru foru koja po nekad upali. Kada stopirate i pravite kontakt ocima sa vozacem, kada vas pogleda vi mu se nasmejte i mahnite kao da vidite starog druga. Nekad upali, tako mi je stao neki cica i lupao glavu ceo put odakle me poznaje. (ako sam raspolozen ja u takvim situacijama kazem ,,Mozda sa televizije?'', e tek onda se zapuca  ;D)

-ako vidite devojku na stopu bez razmisljanja joj pridjite i krenite neformalni razgovor! vozaci koji vas vide da stopirate zajedno u vecini slucajeva misle da ste momak i devojka, samim tim sa vas se skida svaka sumnja. A ko zna mozda je ta devojka vasa srodna dusa? par zvaka za startovanje:,,Dokle stopiras?'' ; ,, Ala ja vruce!'' ; ,,Sto imas lep palac...''  ;D

• 4 months later...

-svakog stopirajte! ako vidite pun auto i njega stopirajte! Seljaka na traktoru stopirajte, ko god da prodje vi bacite palac i ne cekajte lepa komforna kola jer tako nigde necete stici

:D Ja ipak ne stopiram baš svakoga. Ne želim da se vozim sa svakakvim (negativnim ) likovima.Želim da putovanje prija meni i onome ko me vozi. Preskočim poneki auto i  spustim palac ili tablu često kad dobijem osećaj, ili ako mi se ne svidi nabudženi auto, jer kontam da je i vozač u istom fazonu.

Vozio sam se u zaprežnim kolima, na traktorskom blatobranu, zatim u  traktorskoj kabini sa vozačem i njegovim drugarom, tako što mi je jedna noga bila u kabini a druga napolju( sa zadnje strane  nije bilo stakla) jer nije bilo mesta :D

Drugar i ja smo kod Kosjerića ustopirali dedu u traktoru pa smo se vozili u onoj mrezastoj korpi metar sa metar u kojoj se uglavnom prevozi stoka. NIsmo propustili priliku da i iz nje stopiramo vozila koja su nas prestizala :D

Sad sam se setio imao sam priliku da ustopiram kod Kanjiže dedu koji se vozio na biciklu sa pored je šlepao drugi. Stigosmo do Novog Kneževca na obostrano zadovoljstvo.

• 5 years later...

Perko, gde si na Novom Zelandu? Sto ne rece c'oece, bio sam tamo mesecima a nisam imao kvalitetno drustvo da ispijam piva!

Nije baš da sam tajio :D

Trenutno u Paraparaumu Beachu, ali se seljakamo često ;)

• 1 year later...

1.Konstaltuj uvek hichiweek u konbinaciji sa googlemaps..

2.Telefon resava dosta problema.

3.Neces uvek imati wi-fi te je dobro imati ispisani podsetnik...Tipa redosled ulica ako treba iz grada da stignes do mesta za stop...

Ili ime pumpe,mesto gde se nalazi pre-posle čega...Da bi na vreme napustio prevoz koji produžava dalje autoputem(ako ne izadjes na vreme teže ceš stići tamo gde si planirao)...

4 kada sam na benziskoj pumpi..Kada su u autu muškarac i žena...Tamo gde mi deluju ravnopravnije pitam žene za prevoz(računam na majčinski instikt i da će ona muža-momka-prijatelja izmanipulisati da me povezu).A kada mi deluje da je muškarac totalni alfa,patrijarhat a ženica bas ženica prilazim muskarcu..

5. STRPLjEN SPAŠEN!

ZIVOT JE LEP I KADA NIJE!

6.I NAJBITNIJE!!!!!!!