Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao,

Zelim da u najskorije vreme putujem u Hong Kong. Isao bi turistickom vizom i pokusao da legalno nadjem posao, i onda dobijem radnu vizu. E sad, da bi to ostvario moram da odem u Hong Kong i da trazim posao. Ne planiram da krsim turisticku vizu, ali me zanima na koliko se dobija? Da li moze da se dobija viza za Hong Kong na 30 dana, ili maksimalno 14 kako sam negde citao?

Molim vas pomozite ako imate neke informacije, posto zovem svaki dan ambasadu i konzulat i niko mi se ne javlja, a ne zivim u Beogradu da sam proverim.

Hvala!

• Author

Ima jos nekih informacija? Ne moze se nikako na duze? Citao sam online da se turisticka viza moze produziti tamo, jel to istina? Molim vas!!!  :-[

Ima jos nekih informacija? Ne moze se nikako na duze? Citao sam online da se turisticka viza moze produziti tamo, jel to istina? Molim vas!!!  :-[

A kakav bi posao radio u Hong Kongu? Sta ti vredi i ako imas vizu od tri meseca ako nemas mnogo toga da ponudis na trzistu radne snage tamo. U Hong Kongu je konkurencija za poslove jedna od najvisih na svetu.

A sta ako imam puno da ponudim? :)

Ako imas da ponudis puno lepo kontaktiraj headhuntere i agencije za zaposljavanje i one ce ti sve srediti, naravno za odredjen procenat od plate. Oni su kao pirane i tu papirologija, vize i ostali detalji ne bi trebalo da budu problem.

Sve to naravno pod uslovom da oni procene da zaista imas mnogo da ponudis jer ne zele da rizikuju da ih nezadovoljni klijent vise nikada ne pozove ako posalju nekoga ko nema mnogo da ponudi.

Ako je to sto pricas tacno ne bi trebalo da ti bude problem da zakazes nekoliko intervjua unapred pre dolaska i da ih zatim obavis tokom te dve nedelje koje si pomenuo.

uzmi kinesku vizu sa dozvolom za hong kong. Onda se smestis u Shenzen i predjesh u Hong Kong kada juris posao, TO RADISH METROM. Vizu dobijas cini mi se na mesec dana, sa tim shto se lako produzava.

shenzen je bar 2 puta jeftiniji od hong konga, a bar 2 puta skuplji od velikog ostatka kine

Bez Hong Kong ID-a bukvalno ne mozes nista da uradis. Od iznajmljivanja stana pa na dalje.

Lociranje u Shenzhenu  i trazenje posla u Hong Kongu, otezava viza. Kinezi obicno daju jedan ulazak od mesec dana, tako da bi povratak na mailnad bio problematican. Sa druge stane i HK viza je problematicna (a i skupa). Za nju, koliko sam zaznao, je najjednostavniji nacin odlazak u Macao (sto opet kosta 10 eura mesecno (za ulazak u Macao) + smestaj za cekanje vize + troskovi izrade iste opet oko 30 eura).

Sto se tice vadjenja HK vize direktno u Kini, cuo sam da je komplikovano i dugotrajno (oko 4 nedelje) - mada treba proveriti (al mi se sa kinezima nesto ne ulazi u raspravu, posto cesto i ne znaju gde je srbija)

Za 8 meseci koliko zivim u Shenzhenu, u Honk Kong sam otisao svega 2 puta upravo zbog komplikovanog postupka vadjenja viza.

p.s ako neko zna neki jednostavniji nacin, bio bih zahvalan

Ja sam radio u HK 9 meseci 2008. Ako nemas posao pre nego sto dodjes u HK daleko je teze da promenis vizu kasnije. A i skupo ti je da sedis u HK bez posla. Cena stanovanja je jako visoka, cak i u backpacking kampovima. Ako imas para ne bi trebalo da bude problem da produzavas vizu.

Kineska viza se lako i besplatno dobija u HK sa srpskim pasosem. Ranije nije bilo lako da se dobije HK viza iz Kine. Od kako zivim u Kini isao sam tri puta u HK ali uvek preko Pekinga ili Vietnama. Nadam se da se nesto promenilo po tom pitanju. Nisam putovao tamo skoro godinu dana. Slicno kao Nikodijevic - prosto zato sto je komplikovano...

Posao u HK... samo ako imas jako visoke kvalifikacije sa bogatim iskustvom. Samo najbolji od najboljih za ok poslove. Uvek mozes da nadjes "neki" posao, ali ti poslovi obicno ne zarade za hranu i smestaj.

Eh, milina. Da je malo jeftiniji HK bi bio savrsena vikend destinacija. 14 dana vise nego dovoljno.

Samo da potvdim da je Kineska turisticka viza na 30 dana sa Srpskim pasosem besplatna kada sa uzima u HK. Obicno se dobija sledeceg dana. Nesto malo se placa ako treba na isti dan.

• Author

Imam Cambridge diplomu da mogu da predajem engleski bilo gde u svetu, i zelim da pokusam u Hong Kongu. Ljudi sa tom diplomom prilicno lako tamo dobijaju posao. Dobio sam je u New Yorku i kostala me je dobrih 4000$. Tako da... nadam se da cu sa time dobiti posao. Vec mi se nekoliko skola javilo.

• 2 years later...

Imam Cambridge diplomu da mogu da predajem engleski bilo gde u svetu, i zelim da pokusam u Hong Kongu. Ljudi sa tom diplomom prilicno lako tamo dobijaju posao. Dobio sam je u New Yorku i kostala me je dobrih 4000$. Tako da... nadam se da cu sa time dobiti posao. Vec mi se nekoliko skola javilo.

prks, zanima me da li si na kraju otisao za HK i kako je proteklo to iskustvo?

Ja sam trenutno u Juznoj Koreji i zeleo bih septembra da se okusam u HK. . .

Zanima me slicna prica tvojoj,

odlazak za HK (14 dana), traganje za poslom (run out ako je potrebno),

vadjenje radne vize - procedura?

Svaka informacija je i vise nego dobrodosla

Hvala :)

• 3 years later...

Teško tek tako dobiti vizu  moraš doći ovdje pa se prijaviti u imigration department pa onda čekati ako ti odobre zato možeš ostati u hk 14 dana ali kad to istakne otidji u makao to je najbliži grad do Hong Konga tamo možeš ostati 3 mjeseca sa pasošem pa opet dodji u Hong Kong navece ili sutri dan dobićeš novih 14 dana za Hong Kong. Ja sam dobio vizu na godinu dana sad živim u Hong Kongu