Jump to content

Featured Replies

• Author

:) Evo me u Pekingu, sinoc sam posao iz Zhengzhou-a  vozom u 22:15h a stigao u Peking oko 6:00h. Putovao sam u kupeu. Vagonje bio sasvim solidan, cist i lepo uredjen. Cena karte je 265 juana (30E)

E sada, internacionalne karte ne prodaju na zeleznickoj stanici. Dali su mi adresu nekog hotela u centru grada gde moram da dodjem licno i kupim kartu. Sutra ujutru, idem da kupim kartu Beijing-Moscow i do ukrainske ambasade po visu. NAdam se samo da mogu da mi izdaju vizu istog dana, ako ne, najkasnije u petak, jer u subotu polazi voz za moskvu.

pozz

Upozorio bih te da su železničke stanice u Pekingu pune prevaranata koji pokušavaju da ti prodaju kojekakve priče i navedu te da kupiš kartu kod njih. Čak postoje i neki improvizovani "šalteri" oko stanice na kojima prevaranti prodaju karte po mnogo višoj ceni, koristeći se jezičkom barijerom koja ti jako otežava da sam bilo šta uradiš. Ovo sa hotelom još nisam čuo, ali deluje mi pomalo sumnjivo...

• Author

Uh,  ja sam pitao na salteru glavne zeleznicke stanice u Pekingu. Oni su mi dali ovu adresu. Mada hvala ti na savetu Lazare, bicu oprezniji svakako sutra kada budem kupovao kartu. Mozda ponovo odem do glavne zeleznicke i raspitam se na jos nekoliko saltera. Ako mi svi daju istu informaciju, onda je to to.

Pazi, sada sam proverio...

RaxCherrych mi je dao ovaj sajt:

http://eng.rzd.ru/isvp/public/rzdeng?STRUCTURE_ID=4129

ako kliknes na "Cotnacts" dugme dobijes ovu stranicu:

http://eng.rzd.ru/isvp/public/rzdeng?STRUCTURE_ID=34

Evo ga dole u kontaktima za kinu kaze sledece:

China Beijing Railway Hotel, Room 213, Yongan Xili 9, Chaoyang District, Beijing 100022, China

tako da sam siguran da u ovom slucaju nisam predmet obmane i prevare :)

• Author
:) da budem iskren i to mi je palo na pamet.. Pa sta da radim onda sutra? Bas sam zbunjen u pogresno vreme na pogresnom mestu.. :D

Evo ga dole u kontaktima za kinu kaze sledece:

China Beijing Railway Hotel, Room 213, Yongan Xili 9, Chaoyang District, Beijing 100022, China

Ja bih otisao.

• Author

da, ipak cu otici, pronasao sam na desetak razlicitih mesta na forumima sirom sveta istu pricu, Svi govore da je nemoguce kupiti internacionalnu kartu na zeleznickoj stanici. Svi govore da ce te na zleznikoj stanici uputiti na agencije koje to mogu da urade, a nasao sam i na nekim od kineskih sajtova isto to, recimo ovde:

http://www.lvyou114.com/changshi/16/16385.html

"At Beijing Main station, the ticketing office for foreigners is on the north west corner of the 1st floor, accessed via the soft seat waiting room.  It is open 05:30-07:30, 08:00-18:30, 19:00-23:00.  Only domestic Chinese tickets are sold, not international tickets.  At Beijing West station, ticket window 1 in the main hall is marked 'English speaking', open 24 hours.  Service here is reported as 'fluent & efficient'.  Alternatively, you can buy train tickets at BTG Travel & Tours, on Fwai Dajie between the New Otani and Gloria Plaza Hotels, open 08:00-20:00.  To buy Trans-Siberian tickets from Beijing to Ulan Bator or Moscow, see the Trans-Siberian page"

mada ja nisam uspeo da nadjem tu Trans-Sibirsku stranicu na ovom sajtu.

Ako adresa tog "Railway Hotel-a" piše na oficijelnom sajtu ruskih železnica onda je to sigurica  ;)

Nema problema za Moskva - Beograd, letos sam išao Beograd - Lavov vagonom koji ide za Moskvu. U Beogradu sam bio samo ja i jedna žena koja je išla do Moskve. U Budimpešti se priključilo još četvoro, a vagon ima 10 kupea sa po 3 ležaja.

http://citystarticket.blogspot.com/

Citystarticket su vozne karte za Rusiju. Kinu...

Iz Žiline najjeftinije i najbliže.

CityStar nema nikakve veze sa Kinom, već samo Slovačka - Rusija. Od pre godine dana su produžili i liniju do Bratislave, tako da je to još bliže od Žiline. Cena karte je malo pala (sad je 120 EUR, povratna za jednu osobu, a za grupu do znatno manje). Ali su cene rezervacija bezobrazno visoke. Tako da je ipak nešto jeftinije CityStar do Moskve pa dalje plackart. Do duše, uz CityStar su rezervacije u kupeu (plackart ne može uz CityStar), tako da je uz CityStar ipak jeftinije nego ako ideš običnom kartom za kupe.

Postoji i opcija do Irkutska da se uz CityStar kupi rezervacija Minsk - Irkutsk. Taj voz ide 2 puta nedeljno i prolazi kroz Moskvu (do duše u pola noći). On se sastoji iz beloruskih vagona, za koje je rezervacija mnogo jeftinija (Minsk - Irkutsk 56 EUR u beloruskom vagonu, a Moskva - Irkutsk 156 EUR u ruskom vagonu). Rezervaciju Moskva - Irkutsk za taj beloruski nije moguće kupiti, već samo Minsk - Irkutsk, tako da je u poenta da se ukrcaš u Moskvi kasnije, i u povratku izađeš ranije u Moskvi.

• Author

:) RaxCherrych malopre sam nabavio broj telefona ovog hotela i zvacu kasnije da se raspitam.

Celu noc sam proveo trazeci opcije za kupovinu karte u Pekingu. Ako sam dobro ukapirao, postoje dva voza koja idu do Moskve preko Mandzurije i koji polaze u subotu u 23:00

Jedan je ovaj gde postoje samo DELUXE i HARD sleepers opcije

Trans-Siberian Train K19:

http://www.chinatraintickets.net/trans-siberian-train/beijing-moscow.html

Drugi je ovaj gde postoji 1 Class i 2 Class:

019Ч "Vostok"

http://eng.rzd.ru/isvp/public/rzdeng?STRUCTURE_ID=4129

Ili je to jedan isti voz koji razlicite agencije drugacije reklamiraju?????

Ta dva su ustvari jedan te isti voz. Hard/2nd class je u 4-krevetnoj kabini, a  Deluxe/1st class je u 2-krevetnoj kabini.

• Author

Ajoj, ludog li dana danas.. Prvo jedan savet.. Ako vam uplacuju novac preko Western Uniona, kada popunjavate formular, vodite racuna da ne unesete slucajno neko od srpskih slova sa kukicama.... U kini samo dve ustanove rade Western Union, Agriculture Bank Of China i China Post Office... U agro banci nisu mogli da mi daju novac jer nemaju srpska slova na kompjuteru a kazu mora sve da se slaze i poklapa kako je u pasosu... :) Kad niam poludeo, nikad necu... Nemam pojma ni gde se nalazim ni gde da idem.. Odlucio sam da odem do "International Hotel"-a da kupim kartu pa posle da vidim kako da podignem novac i sva sreca sto sam iz gradskog prevoza slucajno, kraickom oka uhvatio zgradu na kojoj je pisalo "China Post Office". Izasao iz autobusa, otisao do poste i posle 30 minuta izasao sa novcem... nisu pravili problema oko kukica na slovima.... :) .... "International Hotel" (br.tel. 65120507) je mesto gde sam kupio kartu Peking-Moscow (2 class Hard) za 4475 yuana - 522E, mozda je moglo negde jeftinije ali to je to.... voz polazi 19.11.2011. u Subotu u 23:00. Sutra idem da vadim Ukrainsku vizu, ako je moguce izvaditi je za jedan dan, ako ne razmisljam da idem preko Belorusije, Poljske, Slovacke i Madjarske... jer nam za te zemlje ne treba viza

Srećan put! Baž ti zavidim  :mah:

Ako hoćeš da zaobiđeš Ukrajinu ideš vozom Moskva - Beč do Breclava (polazak 00:49 iz Moskve, dolazak u Breclav prekosutra u 04:09, cena oko 160 EUR u 2. klasi). Iz Breclava možeš da nastaviš prvim vozom u 04:46 do Budimpešte (38 EUR 2. klasa) i dalje sledećim vozom u 10:05 iz Budimpešte za Beograd (15 EUR 2. klasa), ili da sačekaš direktan voz iz Breclava za Beograd u 09:00 (73 EUR 2. klasa).

• Author

@RaxCherrych uh, bas pogadjas u pravo mesto.. razmisljao sam o tome kako da organizujem dalji deo puta ako ne uzmem ukrainsku vizu... i to je to... zaita ti puno hvala...

@Indijanac

:) Pa bice fotografija sigurno... ajde da pocnem sa nekim iz kine koje sam napravio za poslednjih 6 meseci.

Shaolin Manastir

Shao_Lin_Si_4.jpg

Shao_Lin_Si_6.jpg

Shao_Lin_Si_37.jpg

Shao_Lin_Si_27.jpg

Shao_Lin_Si_26.jpg

Shao_Lin_Si_19.jpg

Shao_Lin_Si_18.jpg

Shao_Lin_Si_13.jpg

Yun Tai Shan

IMG_0801-3.jpg

IMG_1025-2.jpg

IMG_0596-3.jpg

IMG_0549-2.jpg

IMG_0535-2.jpg

IMG_0532-1.jpg

IMG_0364-1.jpg

IMG_0220.jpg

Jang Ceng Jang

IMG_5909.jpg

IMG_5746.jpg

Lou Jang

IMG_2020.jpg

IMG_2035.jpg

IMG_2108.jpg

IMG_2283.jpg

IMG_2403.jpg

IMG_2406.jpg

IMG_2409.jpg

IMG_2438.jpg

Ima jos, ali da ne punim mnogo sada

Slike su super, meni je ova priroda oko manastira najbolja. A mozes reci kako si uspeo ostati 6 meseci u Kini, s obzirom da daju vizu samo na mesec dana?

• Author

@ Brazilac

Ima fotografija koliko ti dusa zeli... :)

@Lazar

Saljem sutra u toku dana... :) drago mi je da ti se svidjaju fotografije i hvala ti sto ces ih postaviti u galeriju... A naucio sam nesto malo. :)

@chaba

Pa nije bilo tesko jer sam dosao na seminar borilackih vestina koje je organizovala Kineska vlada u trajanju od 6 meseci. Kineka ambasada u Srbiji mi je sredila sve papire i potrebna dokumenta i dali su mi vizu na 180 dana.

@all

E da, imam jos jedno pitanje. Posto je doslo do nekih komlikacija u vezi kupovine karte, nisu kinezi hteli da mi kupe voznu kartu i hteli su da me salju avionom. A Avionsku kartu su vec rezervisali i platili i posto su morali da otkazu nisu hteli da mi kupe voznu pa sam kupio od sovjih para, zato je na pocetku bila ideja da idem prvom klasom, ali kad su me spustili na zemlju odlucio sam se za 2 class varijatu.. samo sto sada u toj drugoj klasi nisu imali Soft vec samo Hard Sleepers opsciju.. posto nemam bas iskustva sa spavacim kolima, sta to Hard ustvari znaci.... kapiram da su kreveti tvrdi, ali koliko, hocu li morati sutra da kupujem neki podmetac i vrecu za spavanje ili je izdrzljivo spavati na tim krevetima, mozda i oni daju neke sundjere, nemam pojma :)

Ako is naučo kung fu, ostaje ti samo da poradiš na masi. Preporučujem konzumaciju domaćih specijaliteta koje prodaju babuške duž transsibirske železničke pruge.(čuo sam da su pečeni pilići odlični) A kada spojiš veštinu i masu, pa dodaš čeličenje na tvrdom ležaju voza, tek onda postaješ istinski majstor.

Do sad si bio na usavršavanju u borilačkim veštinama, ali od sada si: Na Putu. (eto predloga za naziv galerije)

• Author
:) e pazi, nisam ja amater sa putovanjima, Biciklista sam, planinar, Bajker sam vec 5 godina sa punom putnom opremom. Vozim Hondu Afriku Twin... imao sam ture od po 1000km u danu sa 4-5 pauze od 10 minuta.... znam ja da trpim... al kad moram :D sada mi se bas ne trpi nesto na tvrdom lezaju... znaci sutra kupujem podmetac za vrecu.... :) a pilice mi ne pominji... sanjam ih ovde... pre nego sam dosao ovde u Kinu bio sam u Grckoj na 3 meseca, skoro svakog treceg dana sam kupovao peceno pile i sa velikom radoscu ga jeo... :) uhhhh.. i kad sam ovd ekupio peceno pile..... ajojjjjjj... pa kost i koza.. ali zaista, bez preterivanja.. znaci sad ne da si me obradovao sa ovom informacijom o pecenim pilicima.... bas ti hvala :D

sada mi se bas ne trpi nesto na tvrdom lezaju... znaci sutra kupujem podmetac za vrecu.... :)

Nemoj da žuriš, sačekaj da ti neko iskusniji sa foruma to potvrdi. Ja sam samo pretpostavio, ali ne znam zasigurno.

Mada, kada bolje razmislim, kupovanje podmetača za vreću u Kini - kolika to investicija može da bude. :roll: