Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako je neko zainteresovan za tronedeljnu posetu dvema arapskim republikama u pomenutom periodu, pritom ima oko 400-500 evra za jedno low-cost putovanje, dobru fizičku kondiciju, a zainteresovan je za kulturu, kulturno-istorijska dobra, običaje i ostalo pomenutih zemalja, neka se javi!  ;)

PS Nema se mnogo vremena za razmišljanje jer postupak izdavanja alžirske vize traje mesec dana.

• 2 weeks later...

to je interesantno putovanje ali meni marokok deluje primamljivije od tunisa ,,sto si izabarao bas tunis ??  :D

• Author

Eh, Algeria je Algeria!  ;)

A u Maroku sam bio proletos... razlog više.  :)

• Author

Nikako, predao im dokumenta, silne pare i sada je sve u njihovim rukama (uključujući i pasoš).  :)

Pa to te pitm sta su ti od dokumenata trazili?

Pogledaj u sekciji za vize, sve lepo piše ;) Traže poziv ili rezervaciju hotela, potvrdu da si zaposlen i 3000 RSD. I rezervaciju povratne avionske karte. Čeka se oko mesec dana.

• Author

Nisi, pitao si kako sam organizovao, to može da se tumači i na drugačiji način!  :)

Šalim se malo.

Evo, Koštan je odgovorio, moje iskustvo je isto kao i njegovo s tim što je mene tamo dočekala fina i normalna žena koja zna da se rukuje i fino govori srpski (dok je Koštana dočekao orangutan  ;D ).

Ah, da, razlika je i u tome što je on dobio vizu za mesec dana a ja sam već na 18 danu od apliciranja. U prevodu - će se načekam.  :o

Ali da, svakako sam planirao da napišem nešto o mom iskustvu u odeljku vize ili gde već. Samo da je prvo dobijem!  :?

• Author

Evo svežih vesti u vezi sa alžirskom vizom.

Otprilike je bila celokupna procedura kao i za Koštana. Danas je 17 dan od kad sam aplicirao, pozvao sam ih, tip koji je izuzetno neljubazan, nekulturan i drzak mi je odgovorio kako je viza gotova i kako moram LIČNO doći po pasoš. Ja mu rekoh kako sam skoro 400 km od Beograda i da nemam vreme za šetnju, kaže mogu da pošaljem nekom i punomoćje (znači, drndanje po opštini, dodatni izdaci i cimanje...).

Dakle - nisu me zvali, kao što su rekli da hoće kada bude gotova viza, najpre je žena koja tamo radi rekla da može doći bilo ko po pasoš (mada mi se čini da je to isto rekao i onaj kreten ranije preko telefona), a sada kažu da mora lično ili sa punomoćjem (što je umobolno).

Papirologija je standardna, ima u odeljku vize.

Nadam se da će moje informacije nekome koristiti (doduše, ne mogu biti stavljene u odeljku Vize iz starih ''dobrih'' razloga), kao što su meni koristile Koštanove.

Idemo dalje...

A koja si mesta rezervisao? Mislim hotele? Ili si imao pozivno pismo?

• Author

Slao sam na par adresa mailove da mi pošalju rezervaciju hotela, i jedna dobra duša iz hotela u Oranu valjda beše mi je poslala. Pozivno pismo za Alžir neko može dobiti sa istom verovatnoćom kao Iransko... znači nikako.