Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Trenutno sam na Tajlandu. Viza mi istice 5. decembra, a ja se ostajem ovde do 11. januara. Na aerodromu su mi rekli da trebam da produzim validnost vize u srpskoj ambasadi, ali cini mi se da Srbija nema ambasadu u Bangkoku. Imate li neku ideju kako to da uradim ovde?

Hvala unapred.

Moras da izadjes van Tajlanda, vratis se odmah i produzavas vizu bez problema ;)

• 1 month later...

Malo najnovijih informacija o situaciji VISA Tajland!

Ukoliko produzavate vasu Tajlandsku turisticku visu,nakon 3 meseca,za mene je je jedina opcija bila Laos,kao najjeftinija,jer putujem sa Koh Samui,do Bkk,pa do Udon Tanija....Vijen Tijena,pa nazad.Kad sam imala turisticku visu.

Medjutim sada imam nonimigrant "B",to je sa vise ulazaka i izlazak na svaka 3 meseca,samo po pecat.E,desava se da ne mogu u Maleziju koja mi je najbliza i to bi zavrsila za jedan dan,ne moze da se plati visa na granici,takodje i Mijanmar(Burma) ne moze.Ostaje mi znaci Laos,gde mogu visu da platim na granici kosta 1300 bata ili 30 dolara.

Zbog ne dostatka informacija,kupim prvo kartu za Burmu kao to garant moze nesto da se ispetlja na granici,u agenciji uzmem bus kao VISA RUN za Burmu,medjutim idijoti mi daju kartu za Maleziju,sve pise na Tajskom nemam pojma da imam posla sa kretenima,inace ovde svi sa svojim pasosem visa run rade u Maleziji,tako da im nije palo na pamet da ja ne mogu,i misle da nesto fantaziram jer hocu u Burmu.I tako ti se ja ispalim,ne znajuci gde idem ,ne znam put,jer smo autobus promenili posle trajekta i picimo dalje.U busu niko ne zna ,mali bus 24 sedista,gde ide,samo znaju da rade run,ok.kad sam posle 2 sata ugledala Hat Jai,pao mi mrak na oci,pitam vozaca gde idemo,kaze on u Maleziju.I sta sad,da me ostavi u dzungli,poludela sam.Ajde reko vec kad sam baksuz toliki,probacu pa mozda i predjem granicu.Predjem Tai granicu,predjem Malezijsku granicu,ne verujem da imam pecate,prosto sam bila zabezeknuta da mi se posrecilao,medjutim u povratku me zaustavi garisa,kao izvini mozes da mi das pasos,i tu me zadrze uz veliko izvinjavanje da ne mogu da uradim to sto sam naumila,hahhaha,iskrabali mi pasos sa sto nekih casel pecata,takodje i Tajci.I vratim se ja ko posrana,mojoj kuci.Ujutro sam u agenciji dramila da mi vrate pare i da su ne normalni,ali ja sam vec u over stay ,i pucicu jos para da i to platim.Vratili mi pare ,odem u emigraciono ovde na Samuima,platim 3 dana over stay,i pi kupim jos 7 dana,sto je ako je dan 500 bata,7 dana je kao cena za 4 ili 2000,plus vec 3 zakasnela dana.znaci moze ako prekoracite da produzite jos 7 dana najvise.U medjuvremenu zovem Mianmar office u,ne mogu ni tamo,sva sreca da se nisam dva puta ispalila.A sve ima na forumu,ali ja nisam verovala.Tako da sam zapalila u Laos po hiljaditi put,nekim avionima ....i ne moguce je to zavrsiti za jedan dan,sto je bio moj plan.

Pozdrav ljudi!

Treba mi jedna informacija sto se tice broja ulazaka na Thai...Vidim da spominjete Laos u nekoj kombinaciji (a meni je svakako plan da idem tamo) pa me zanima da li mogu da otputujem na Thai sa vizom sa jednim ulaskom pa u Laosu da uzmem i platim drugi(kad se budem vracala iz Laosa,jer nazad letim iz Bangkoka) ???

:mah:

Pozdrav ljudi!

Treba mi jedna informacija sto se tice broja ulazaka na Thai...Vidim da spominjete Laos u nekoj kombinaciji (a meni je svakako plan da idem tamo) pa me zanima da li mogu da otputujem na Thai sa vizom sa jednim ulaskom pa u Laosu da uzmem i platim drugi(kad se budem vracala iz Laosa,jer nazad letim iz Bangkoka) ???

:mah:

da, prilikom izlaska iz thai-ja idi na salter gde ce ti lupiti pecat za drugi ulazak..onda udjes u laos..ostanes malo, i vratis se nazad na tajsku stranu...