Posted January 22, 2007 pade mi na pamet, posto radim u stampariji, da bi moglo od fotki (po odabiru zirija) napraviti lepu knjigu... Mogao bih srediti povoljnu cenu.... Da to bude knjiga sa recimo tvrdim povezom pun kolor stampom i recimo nekih 100 - 150 strana na kvalitetnom papiru... Naravno sajt bi mogao imati veliku korist od toga... od prodaje uz izlozbu, a clanovi foruma bi dobijali knjigu po nabavnoj ceni... Voleo bi da cujem vase komentare na ovaj predlog. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 Pretpostavljam da se radi o fotografijama sa konkursa za izlo?bu. Mislim da je ideja na mestu, s tim da prvo treba da vidimo kako će izgledati ta izlo?ba. Za sad sam optimista, ali jo? uvek nam treba jo? fotografija. ?aljite fotke ljudi! Napravićemo čudo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 ... da, mislio sam na fotke sa konkursa.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 Prodje li neka moja, kupujem knjigu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 Trenutno nemamo načina da znamo da li ćemo uopšte sakupiti dovoljno kvalitetnih fotografija da možemo da organizujemo jednu dobru izložbu. Kao ona priča od Džek Londona, gde dvoje ljudi na par desetina stranica razglabaju o tome šta bi uradili sa milion dolara, kada bi ih imali. Drugim rečima, ideja je super, ali hajde da se sada skoncentrišemo na izložbu, i da to probamo da napravimo kako valja. Za ostalo ćemo lako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 ja sam ti(vam) poslao neke slike koje se meni licno dopadaju ali mozda vi zelite neke malo drugacije. ako hocete polsacu vam jos? ? ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 Ako vam manjkaju fotke, meni nije frka da vam po?aljem jo?, izbor mi je te?ko pao? Pa dajte ljudi, da svaki petnaesti čovek sa ovog foruma po?alje fotke pa će biti dovoljno. hint: čovek se mo?e iznenaditi kako slika mo?e drukčije da izgleda u black&white izdanju. Eksperimenti?ite malo, promenite koju sliku u nekom programu u b&w, iznenadićete se? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2007 On 1/22/2007 at 8:15 PM, Slumpy said: Eksperimenti?ite malo, promenite koju sliku u nekom programu u b&w, iznenadićete se Da, malko kadrirati, iseci nepotrebne delove, srediti boje, pa osvetljenost i kontrast... sve je to par minuta posla u Photoshopu a moze puno da se postigne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2007 On 1/22/2007 at 8:15 PM, Slumpy said: Pa dajte ljudi, da svaki petnaesti čovek sa ovog foruma po?alje fotke pa će biti dovoljno. Ne, ne... treba da po?alje svaki drugi! Sigurno mnogi imaju fotke koje, posle malo doterivanja, vredi razmotriti. Dakle, zaronite u svoje kolekcije, u potrazi za biserima... Izbrusite ih... I po?aljite ono ?to će inspirisati i druge da krenu na put! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2007 On 1/22/2007 at 8:48 PM, Acketa said: Da, malko kadrirati, iseci nepotrebne delove, srediti boje, pa osvetljenost i kontrast... sve je to par minuta posla u Photoshopu a moze puno da se postigne? Maskiranje akni i ostalih ne-estetskih detalja se podrazumeva.? Mada nisu preporučljive te dorade jer se radi o dokumentarnoj fotografiji, dakle ne treba otići daleko od realnosti. Ljudi, već je naznačeno da se ne radi samo o nekoj umetničkoj, profesionalnoj fotografiji jer nekad je sadr?ina va?nija od forme. Ugrabiti neki izuzetan trenutak ili situaciju na najobičniji način mo?e dati neobičnu fotografiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2007 hej, prvo poz svima novi sam clan ovdje i tako to konkurs je sjajna ideja, imate moju punu podrsku a bogami i fotke knjiga nije nemoguca stvar ali treba dooosta dobrih slika za to.. no vremenom ce se nakupiti, siguran sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites