Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko ovde ko je avanturistickog duha?Sve citam neka putovanja,agencije,avioni,kamioni...Jel bi neko zeleo da se zaputi na jedno putovanje po Evropi,ne razmisljajuci preterano o planu, putu,smestaju,prevozu.Ne znaci da idemo ko muve bez glave i da spavamo na ulici,ali da idemo tamo gde nam se ide,a ne gde nam agencija odredi i da spavamo gde i kad hocemo i da putujemo gde i kad hocemo.Dakle ja sam skupio neki kes,ali socijala ume da bude mnogo zanimljivija,a i sa odredjenom sumom novca mozes da ostanes deset puta vise kad ides ovako nego preko agencija.E pa da vidim jesam li ja jedina budala ovde? ::crazy:

Ima li neko ovde ko je avanturistickog duha?

Dobrodošao na forum

Prelistaj malo forum, pa ćeš videti da su ovde svi avanturističkog duha... ;D

Evo ja bas mislim da super razmisljas. Slicno sam i ja htela da uradim letos( neki kraci put po Evropi za dz ), al mi je bio problem sto nisam mogla da skupim drustvo ( posebno muskarce), a na takvim putovanjima i ako nemam predrasude, mislim da je bar jedan muskarac neophodan. E, sada nemam vremena ni za sta, pa mi je razmisljanje o putovanjima svedeno na putovanje kuca-fax, ali mislim da je odlicna ideja i da je super nacin da se iskoriste privilegije bezviznog rezima. Jos se lepo organizujes za CS pa imas i smestaj(ili bar deo) i ljude koji ce ti pokazati ono najzanimljivije u njihovom gradu i ono sto te zanima! Mislim da je ideja super!  :party:

Slazem se i ja sa vama, ideja je fenomenalna , i ne bi verovao koliko zelju imam da odradim isto tako neku rutu, ali na veliku zalost, ovaj put necu moci da ti se pridruzim, jer smo ja i kesh trenutno u svadji... tako da ako budesh ponovio neshto ovako, mozda ti se sledeci put i pridruzim...

Kad god krenuo na ovaj put, zelim ti PREDIVAN provod i mnooogo lepog iskustva ! ! !  ::arabia:

Nije loša ideja  :D  kada bi kretao na put i koliko bi otprilke htio ostati.ja planiram isto nešto slično.

Ovde nema avanturista, sta ti pada na pamet... :ironija: ;D

Odradjena ova varijanta ovog leta  :)

Za 17 dana obisao 10 gradova u Evropi(Bratislava,Bec, Prag, Berlin, Amsterdam, Keln, Milano, Ljubljana, Zagreb), sve stopom, smestaj - CS, sator, park. Ishrana po supermarketima i slicne jeftine varijante. Da nisam probao 60 vrste piva ne bi potrosio ni 250e za ceo put ;D

Ali kako god okrenes mora da postoji bar neka priprema kao sto je trazenje na netu najbolja mesta za stopiranje, slanje CS zahteva, stampanje novinarskih kartica itd. ;D

• Author

Nije loša ideja  :D  kada bi kretao na put i koliko bi otprilke htio ostati.ja planiram isto nešto slično.

Krenuo bi sto pre,a ostao bi sto duze.

Ja idem u Rim, Napulj, San Marino, Bolonja, Milano i na Azurnu obalu.

Za 3 nedelje krećem, a na Azurnoj obilazim Monako-Monte Karlo (popiti kafu na aveniji princeze Grejs Keli), Nica, Kan, i jedan dan do Sen Tropea samo da vidim to čuveno mesto, grad sa 5000 duša, i 5 miliona turista godišnje i serijalu filmova Žandar iz Sen Tropea, pa onda Marsej i Monpelje. U povratku možda busom direktno za BG za 90 eur od Monpeljea.

Krenuo bi sto pre,a ostao bi sto duze.

Ok, ja sam planirao prvo krenut za jug španjolske pa portugal i onda prema francuskoj, pa poslije belgija luksemborg švicarska,italija ali nije nužno da bi išao tom rutom .Isto bi krenuo što prije možda početkom idučeg tjedna kakav je tvoj plan od kuda bi ti kretao i prema kuda.

Ima li neko ovde ko je avanturistickog duha?Sve citam neka putovanja,agencije,avioni,kamioni...Jel bi neko zeleo da se zaputi na jedno putovanje po Evropi,ne razmisljajuci preterano o planu, putu,smestaju,prevozu.Ne znaci da idemo ko muve bez glave i da spavamo na ulici,ali da idemo tamo gde nam se ide,a ne gde nam agencija odredi i da spavamo gde i kad hocemo i da putujemo gde i kad hocemo.Dakle ja sam skupio neki kes,ali socijala ume da bude mnogo zanimljivija,a i sa odredjenom sumom novca mozes da ostanes deset puta vise kad ides ovako nego preko agencija.E pa da vidim jesam li ja jedina budala ovde? ::crazy:

ja sam razmisljao da postavim nesto slicno na forum, ja bih isao od 30.11 pa nadalje, ostao bih 5-7 dana

ja sam razmisljao da postavim nesto slicno na forum, ja bih krenuo izmedju  30.11-05.12.  ostao bih 4-7 dana, ako tebi ili nekom drugom odgovara vreme polaska, neka posalje poruku, odavno nisam putovao preko granice, osim zemlje bivse sfrj.pozz svima.

Ja sam letos iterrejlom odradio dobar deo zapadne evrope za 20 dana, i sad, tj i pre ovog puta sam imao zelju da picim stopom.

Zima nije pogodna, ali ako ima ljudi, moze se racunati na mene, sem ako ne odem u Indiju, ili Irak u medjuvremenu, zima nije pogodna za stop, bar ne u istocnom delu, kontam tamo da u portugalu i u januaru greje sunce :)

Eto, javite se. tu sam :)

• Author

Nisam se predomislio,tu sam.Ja bi isao sredinom decembra,tako da mi ne odgovara da idem sledece nedelje(moram prvo pasos da uzmem),da ostajem 5-7 dana je kratko,a sto se tice destinacija,to bi voleo da se dogovorimo,rekao sam zapadna evropa,a detaljnije po dogovoru,to i jeste poenta,znaci ako dodjemo lupam u Rim i tamo nam je super necemo na silu da krecemo iz Rima,samo zato sto nam je to u planu.

Ja sam mislio otići na putovanje sada u 11 mj tako da mi sredina 12 mj baš i ne paše zasada,ako bi netko od vas htio ići ubrzo na putovanje znači kroz nekih tjedan ili dva neka se javi pa ćemo dogovorit rutu može bilo gdje samo da se ide ja sam mislio prema jugu španjolske i portugalu ali to nije konačno ako netko ima kakvu ideju neka je napiše pa čemo nešto dogovorit. :)

ja sam u madridu od 28 novembra do 2 decembra pa ako si tamo u to vreme mozemo zajedno da spartamo

• 3 months later...

Pozdrav svima,voleo bi da krenem na putovanje po Evropi,dakle neka varijanta koja se ovde spominje,sto duze ostati,sto manje platiti :yok:.Voleo bi ako ima neko iskustvo auto stopom,couchsurfingom i svim najjeftinijim vidovima putovanja i prenocista da ovde podeli sa nama.Neki iskusni dugogodisnji putnik koji je presao Evropu za vrlo malo para.Da li postoji mogucnost da se neki poslovi obavljaju?Da napise kako je putovao,gde je sta radio,gde je spavao.I naravno ako je neko raspolozen za putovanje nek se javi.

Au brate, vidi se da nisi citao forum, ima toliko ispisa o tome kako se snaci po Evropi stopom, CSom i uopste  :yok:. Napisao si u svom prvom postu da zelis suma sumarum foruma, a da bi se to desilo moras da ga citas i iscitavas sto i tebi preporucujem... Ima informacija ali treba naci, a ko trazi taj i nadje  :mah:

A da se ne cini sve hejterski nastrojeno, evo ti podatak gde sam spavao kad nisam nasao smestaj: livada pored pumpe (Kosice i Belgija), autobusko stajaliste van grada (Krupina), zeleznicka stanica (Vroclav i Katovice)... Takodje ne znam sta znaci malo para jer je to relativan pojam. Potrosio sam za 26 dana po Poljskoj 120 evra ukljucujuci i utakmicu Visla-Leh (45 zlota-11.25 evra)...

Kapiram brate i ja mrzim kad neki indijanac dodje na neki forum i hoce da mu se sve nacrta umesto da malo potrazi.Zeleo sam prvenstveno da pronadjem saputnika i plus nekog ko je putovao, ko bi mi preko mail-a ili privatnih poruka mogao da  pomogne tj.da znam nekog ko je pouzdan i koga mogu da pitam sta hocu u vezi putovanja.Ja nikad nisam cak ni izasao iz Srbije,osim kada sam bio klinac, ne bi voleo da preko postova na nekoj temi planiram putovanje,nego da sa nekim licno razgovaram.

Форум и служи да не би никог лично или појединачно смарао осим за пикантерије. Дакле, ако сви могу да се поуздају у форум, можеш и ти.  :mah:

• 3 weeks later...

Isao bih i ja ali  tek cu moci u maju ili tako nesto....

Najbolja solucija nas par da se nadje pa gde se dogovorimo  a i onako planirao sam Berlin i mestasce na samom jugu Nemacke....