Jump to content

Featured Replies

Posted

Od 14. novembra, državljani Srbije sa biometrijskim pasošima (osim pasoši izdati od strane Koordinacione uprave) će moći da borave u Hong Kong-u do 2 nedelje bez potrebe pribavljanja vize.

Hong Kong (HKSAR) - The Immigration Department announced today (November 3) that the Republic of Serbia has confirmed to grant visa-free access to Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) passport holders for a stay of up to 14 days.The arrangement comes into effect immediately.

As a parallel development, with effect from November 14, 2011, holders of biometric passports of the Republic of Serbia (except holders of Serbian passports issued by the Coordination Directorate in Belgrade) may visit Hong Kong visa-free for a stay of up to 14 days.

A Hong Kong Government spokesman said, "The arrangement means greater travel convenience for HKSAR passport holders and also helps promote trade, business and tourism links between Hong Kong and the Republic of Serbia."

Sto Laki kaze, jesi li ti to dobro procitao...

koliko sam ja shvatila taj tekst, drzavljani HK-a imaju bezvizan ulaz u Srbiju. Nista ne pise za obrnuto

zvizhd

Pa procitaj do kraja:

"As a parallel development, with effect from November 14, 2011, holders of biometric passports of the Republic of Serbia (except holders of Serbian passports issued by the Coordination Directorate in Belgrade) may visit Hong Kong visa-free for a stay of up to 14 days."

Hong Kong je samo jedan grad, nekoliko brda i ostrva. Ako putujes samo da vidis grad ne treba ti vise od tri dana. A kada vidis cene hotela i restorana tesko da ces da ostajes duze od toga svakako. Pogotovu kada je Shenzhen koji je daleko jeftiniji na sat vremena preko granice.

14 dana je realno previse za 99% ljudi. Na kraju krajeva ako ti treba duze odes do Macau ili do Kine na par sati i opet imas 14 dana.

I na nasem sajtu ministarstva spoljnih poslova pise da su ukinute vize, doduse za HONK KONG  hahahahahaa

To je ono gde su dzaba satovi i jakne, al ne znam konkretno hHahha

Savrsena vest, u pravi cas... bas sam se spremao na put od oko 2000km do Pekinga da bih aplicirao za HK vizu. Hvala za info!

Za one koji bi da proslave ukidanje viza (kao sto sam ja) do 17.11 ponuda qatar airwaysa povratna iz Budimpeste za januar-feb 440 eura.. ja sam se "zeznuo" pa kupio aeroflotovu povratnu nedelju dana ranije za 518 eur, ali iz Beograda.

Pa, vrati kartu.

Ne moze.. Non refundable je. I to je bio super promo :) mada realno, za nas dvoje izaslo nas je 160 eura vise, a samo nas put do budimpeste kosta 100 eura tako da eto realno dali smo +60 eur za manje cimanja (4+4 sata u odlasu i povratku BG-BUD)

Pa, vrati kartu.

Ne moze.. Non refundable je. I to je bio super promo :) mada realno, za nas dvoje izaslo nas je 160 eura vise, a samo nas put do budimpeste kosta 100 eura tako da eto realno dali smo +60 eur za manje cimanja (4+4 sata u odlasu i povratku BG-BUD)

Izbegli ste to i 5 sati u A320 na BUD-DOH, sto je vredno samo po sebi :) Mada vam ne zavidim na SVO transferu, nadam se da je kratak!

I na nasem sajtu ministarstva spoljnih poslova pise da su ukinute vize, doduse za HONK KONG  hahahahahaa

Hahahahahaha

Iz Beograda za HK moze da se ide i: Jat (Beograd-Moskva) 150e + China Southern Airlines (Moskva-Hong Kong) 320e, sto je zajedno povoljnije od AeroFlota ;)