Jump to content

Featured Replies

Posted

Dugari, ovako stoje stvari...

1. Nemam posao, nisam stalno zaposljen i nemam mesecna primanja.

2. Trebam da odem u Mexico u januaru

3. Nemmam nekretnine na sebe

4. Imam lovu, sutra vadim karticu

5. Idem da radim zurke po Meksiku, Gvatemali i Kostarici

Kako cu i sta? Konzul Meksicki ambasade mi je rekao da je jedini put da mu dostavim papire kako sam mesecno primao 500e.. NIsam bio na razgovoru vec ga zvao telefonom..

Za Kostariku i Gvatemalu pojma nemam kako do vize..

P.s. Prvo idem u Kostariku pa Gvatemalu pa Mexico

Pomagajte..

Hvala puno!

za Kostariku ti viza nije potrebna, za Gvatemalu jeste, trazices je u San Joseu (kostarica) u ambasadi Gvatemale, secam se samo da rade do 12.00 sa strankama, ne traze nista osim jene fotografije, vazeceg pasosa i 25 $. Vizu dobijas najkasnije za 24 sata. Ako iz Kostarike letis za Gvatemalu to ti je dovoljno, ali ako si planirao kopnenim putem javi se da ti objasnim sta ti je u tom slucaju ciniti.

Papire da si negde angazovan moze ti dati bilo ko otkucano na referendumu firme, to moze biti lokalna medijska kuca (TV, radio novine) knizara za koju ko fol radis kao akviziter... ja sam pre 14 godina donela papire da radim u spediterskoj firmi koja vec tada nije radila punih pet godina i proslo je, ne proveravaju oni to nista ne brini.

• Author

mislim da idem avionom ali jos nisam siguran, javicu ti.. Samo da trazim pored svega ovoga neku firmu u kojoj sam prijavljen i super fora to za stan.. Da nece da me odbinu zbog nedostatka papira..? Koliko je potrebno da dkbijem tu vizu za Meksiko? Ceka li se nesto? Koliko kosta? E divni ste, majke mi..

• Author

Ugovor kod advokata da se napravi da moram da placam kiriju?

U ambasadi se zakazuju razgovori sa konzulom (koji je by the way) sjajan lik, mislim da se ceka oko nedelju dana na termin, makar je tako bilo kada sam ja lane krajem leta aplicirala. Aki mozes da je dobijes ( a ne bi trebalo da bude problema ako nabavis sve sto traze) vizu dobijas istog dana, tamo te slikaju, malo sacekas i uzmes pasos sa slikom. A ne kosta nista. Nama su dali na 10 godina, ne znam zasto ne bi i tebi.

Samo da trazim pored svega ovoga neku firmu u kojoj sam prijavljen

Ne treba da budes PRIJAVLJEN u firmi, nego da se u toj potvrdi govori da si kod njih angazovan na tim i tim poslovima i da za to dobijas toliko i toliko para. Ja sam dobila papir da sam saradnica na projektu "integracija homoseksualnih osoba u drustvenu sredinu putem fotografskih i drugih umetnickih radionica" papir sam dobila od postojece NVO iz Novog Sada koja se bavi zastitom lezbejskih prava. Kada sam donela te papire konzul se raspricao sa mnom na savrsenom engleskom o ljudski i manjinski pravima u Meksiku, sa posebnim osvrtom o pravima LGBTQ osoba. Pricala sam mu cimew se bavimo, ko nas finansira i sve sto ga je zanimalo, a delovao je istinski zainteresovan. Dakle budi spreman da znas nesto o tom poslu za koji se kao izdajes da ga vrsis, jer mozes biti pitan o tome. Ove godine sam imala  (za jednu drugu vizu) potvrdu da radim kao akviziterka u jednoj od novosadskih knjizara i da tim putem ostvarujem na ime provizije ostvarene prodajom zaradu od 350 do 600 evra mesecno,  Datum, potpis, pecat i proslo je:) Razmisli malo koga bi mogao da pitas za tu uslugu, a sto se tice provere garantujem ti da to niko od njih ne proverava, tri puta sam nosila u meksicku ambasadu "montirane" papire u poslednjih 14 godina i svaki put je upalilo.

• Author

@MAjaNS, ti si car :)

Znaci da zakazem termin, da se pojavim sa ivodom iz banke da imam neku lovu (ne stalna primanja vec su mi organizatori iz Mexica uplatili na racun neku sumu), sa tom potvrdom da sam angazovan kod njih i to je to? Realno to mogu da nabavim.. Jos nesto?

• Author

ja se stvarno izvinjavam na ovolikom spamu ali zaista su mi potrebne te informacija.. Meni mora sve da se crta kada su takve stvari u pitanju... :(

Proveri na sajtu ambasade treba li ti jos nesto, proslo je vise od godinu dana od kako sam ja prikupljala te papire, ne zaboravi nista od navedenog i ne brini. I uzivaj u carima Centralne Amerike:)

naravno da hocu i by the way ja sam carica a ne car :D. I dobices tu vizu sigurno, samo imaj sve sto ti traze.