Jump to content

Featured Replies

Jasno, krajnje logično samo treba znati za foru. Hvala, Lazare :)

A da li je moguće da, recimo, kupim u Irkutsku za Ulan Ude, pa taman za desetak dana dopedalam do tamo, ili čak i ranije, čim uđem u Rusiju pa za mesec dana unapred, ali na drugom mestu od mesta s kojeg bih se ukrcala u voz?

Karte za Rusku železnicu možeš kupiti samo dva meseca unapred. Ovo ti je red vožnje za 4. april 2014.:

link

Na njemu imaš dva voza za koje plackartni košta 4952 rublje, što je oko 93 evra. Za pretragu koristi samo www.rzd.ru sajt. NE znam kako funkcioniše u engleskoj verziji, ja koristim rusku verziju, tako što kucam srpskom ćirilicom, a ako mi fali neko slovo imaš opciju da ti na ekranu iskoči ruska tastatura.

Kao što već znaš, cene karata u Rusiji variraju u odnosu na doba godine. Ovo su ti tabele u kojima možeš videti sve takve promene (gledaj tabelu broj 2 za plackartne i opšte vagone):

http://pass.rzd.ru/static/public/ru?STRUCTURE_ID=5267

Znači ako bi istim tim vozom išla u junu karta bi bila: 1. - 10. juna 16% skuplja (oko 108 evra), 11. - 15. juna 26% skuplja (oko 117 evra), 16. - 28. juna opet 16% skuplja (108) i 29. juna - 12. jula 21% skuplja (oko 113 evra).

Super, hvala veliko! Ova engleska mi i ne radi ovde u Kini. A ruska - ima ruski notbuk, tako da neće biti problem :)

Meni je i ova u full sezoni ekstra, jer je četiri puta jeftinija od avionske karte.

Hvala još jednom! :)

Planiram da vozim bicikl od Irktuska do Vladivostoka od juna ili jula pa naredna dva do tri meseca ukoliko mi Rusi odobre vizu. Ukoliko ne, razmišljala sam da se provozam železnicom. Međutim, najjeftinije što sam ja našla, dakle, plac-karta, bilo je 400 evra za tu relaciju, što je skuplje nego avion (sa sve mojih 47 kg tereta).

Pa ako može link gde vi ovo nalazite, jer ja se ubih surfujući i ništa :(

Ima jedna stvar, karte su u Rusiji dosta skuplje leti i za praznike. A ima i druga stvar, postoji popust za kupe od sredine septembra do kraja novembra od 50%, ukoliko se kupi karta 31-45 dana ranije, i onda kupe izađe jeftinije od plackarta i to plus je low-season. Još sad kako je rublja otišla na skoro 50 za euro, može dosta povoljno da se nađe. Eto da znaš, ako ti odgovara da pomeriš za par meseci kasnije, može dosta jeftinije da košta. I da, samo preko pass.rzd.ru karte!

Ne ide mi da otvaram novu temu samo zbog jednog linka, pa ću to ovde.

Nisam znala da već tri godine postoje feri linje od Vladivostoka do Petropavlovska na Kamčatki. Bila sma uverena da može samo avionom.

Ovde je link.

Ne ide mi da otvaram novu temu samo zbog jednog linka, pa ću to ovde.

Nisam znala da već tri godine postoje feri linje od Vladivostoka do Petropavlovska na Kamčatki. Bila sma uverena da može samo avionom.

Ovde je link.

Ni na ruskoj ni na engleskoj verziji nisam našao da vrše prevoz putnika, već samo tereta.

Ne znaci da ne primaju putnike. Jedno vreme su preko Kaspijskog mora (oko godinu dana, negde 2011), prekinuli prevoz putnika, zvanicno, i plovili su samo teretnjaci. Znam to pouzdano jer sam bas tada planirala kako cu se prebaciti u kopnenu Aziju. Ali, ispostavilo se da su ljudi uspevali da umole da ih prime i to za relativno smešne pare.

Ja sam poslala mejl sa pitanjem o tome jos pre neki dan, ali za sada nema odgovora.

• 2 weeks later...

Jel ima neko iskustvo sa kupovinom karata na destinaciji Ulan Bator - Peking?

Gledao sam po sajtu ruske zeleznice i za tu mi bas nista ne iskace.

Inace mi je okviran plan da krenem iz Moskve do Pekinga sa stajanjem na po 2 dana u Irkutsku i Ulan Batoru i da se onda avionom vratim iz Kine za Beograd, tako da mi za sad srecu kvari jedino taj deo izmedju Ulan Batora i Pekinga :/

Jel ima neko iskustvo sa kupovinom karata na destinaciji Ulan Bator - Peking?

Gledao sam po sajtu ruske zeleznice i za tu mi bas nista ne iskace.

Inace mi je okviran plan da krenem iz Moskve do Pekinga sa stajanjem na po 2 dana u Irkutsku i Ulan Batoru i da se onda avionom vratim iz Kine za Beograd, tako da mi za sad srecu kvari jedino taj deo izmedju Ulan Batora i Pekinga :/

Gledaj ovde.

Hvala za link! Vidim da ima jedan voz i to prilicno jeftin jedino me ovaj disclaimer malo zeza

IMPORTANT: we are Beijing-based train ticket agency, to book ticket from us,

you should have a contact address in Beijing, e.g., a hotel, so that we can deliver the ticket to you.

Ali cu ih svakako kontaktirati i pousati nesto. Jos jednom veliko hvala! :)

Prošao sam rutu Ulan Bator - Peking dva puta, jednom u jednom pravcu, drugi put u drugom. Najjeftinija varijanta ti je da uopšte ne kupiš kartu za taj međunarodni voz. Ako krećeš iz Ulan Batora, kupiš lokalnu voznu kartu za Zamn Uud, grad na samoj granici. Tamo ima gomila kombija koji taksiraju preko granice, bilo je nešto sitno. Onda sa kineske strane sedneš u sleeper bus za Peking. Ti busevi su išli svakog dana i bili su natempirani da prevoze ljude koji su stigli vozom.

U drugom pravcu, u Pekingu sam kupio voznu kartu za poslednje kinesko mesto pred granicu, ne sećam se više kako se zove. Dakle običan voz, sedenje. Tamo sam busom prešao granicu, a zatim u Zamn Uudu seo na lokalni voz za Ulan Bator. 

Obe varijante bile su baš mnogo jeftinije nego taj međunarodni voz, tipa duplo jeftinije ili tako nešto. Baška što je chinese sleeper bus avantura za sebe :)

aug%2029%20sleep.jpg

Disclaimer: poslednji put sam ovo uradio u jesen 2007.

• 3 weeks later...

Ni na ruskoj ni na engleskoj verziji nisam našao da vrše prevoz putnika, već samo tereta.

Evo šta sam iskopala, a kopam i dalje :)

LINK

P.s. planiram da ovog leta stignem do Vladivostoka pa ću se i na licu mesta raspitati.

Evo šta sam iskopala, a kopam i dalje :)

LINK

P.s. planiram da ovog leta stignem do Vladivostoka pa ću se i na licu mesta raspitati.

jedan off topic:

snezana ovaj tvoj poslednji blog o prelasku pustinje gobi je stvarno neverovatno inspirativan..hvala na njemu...uzivaj i dalje

jedan off topic:

snezana ovaj tvoj poslednji blog o prelasku pustinje gobi je stvarno neverovatno inspirativan..hvala na njemu...uzivaj i dalje

Ne mogu da odolim a da ne izmenim ovo "uživaj i dalje" u "smrzavaj se i dalje" jer još uvek sedim u UB-u čekajući da temperature izađu iz minusa :lol:

Hvala ti puno na čitanju i lepim rečima flowers::

A u vezi sa ovim linkom za feri Vladivostok-Petropavlovsk Kamčatski, našla sam na nekoliko bajkerskih blogova da je isti viđen u sezoni kako saobraća prevozeći putnike, ali nigde nema potvrde da se neko zaista i prevezao njime na toj relaciji.

Ne mogu da odolim a da ne izmenim ovo "uživaj i dalje" u "smrzavaj se i dalje" jer još uvek sedim u UB-u čekajući da temperature izađu iz minusa :D

Hvala ti puno na čitanju i lepim rečima flowers::

A u vezi sa ovim linkom za feri Vladivostok-Petropavlovsk Kamčatski, našla sam na nekoliko bajkerskih blogova da je isti viđen u sezoni kako saobraća prevozeći putnike, ali nigde nema potvrde da se neko zaista i prevezao njime na toj relaciji.

haha fizicka manifestacija ne mora da bude u korelaciji sa mentalnim stanjem..evo ja sam na + 35 na borakaju-filipini( mojoj omiljenoj temperaturi), ali uopste ne uzivam..a da pojasnim prostim recima i zasto, mada je jasno- jer ovo gde sam i sta radim, nije moj fazon, a to gde si ti i sta radis, jeste tvoj, bar tako mislim( regardless of the temperature heheh)...zato sam to i rekao, ipak imam utisak da ti uzivas..a bogami i mi, citajuci te...

i zato i tebi jedan flowers::

Edited by bam-bam

Naravno, da nije tako, ne bih nastavljala dalje :)

P.s. a gde se nalayi opcija Edit? Iygleda da samo ja ne kapiram kako nove ikonice rade :)

• 1 year later...

Izvinjavam se što pišem u ovako staroj temi, ali treba mi mala pomoć ...Ove godine sam planirao na put do Bajkala, i to da avionom odem do Irkutska, i kad pogledam šta sam zamislio, vratim se vozom za Moskvu. Želja mi je da odem i do Mongolije, ali to sve zavisi od finansija. 

Radi se o kraju juna, pa do sredine jula. Avionske karte sam našao, i tu je sve jasno, ali nikako ne mogu da vidim cenu, tj. ni kad idi vozovi u tom periodu. Gledam, onako informativno, 20. i neki jun, i stalno mi pokazuje da nema direktnih vozova. Nije to baš toliko daleko da ne može da se rezerviše karta, nije valjda sve rasprodano? I, da, kad se karta pazari, samo je odšampam, nema nekih potvrda i sl.?

Takođe, interesuje me, da li je neko putovao S7 avio kompanijom? To kod njih funkcioniše isto kao i sa Wizzom, odštampam kartu i čekiram pre leta? 

Pa i gledao sam njihov sajt, ali mi prijavljuje da nema vozova, čak ni sa presedanjem.

Ako sam ja dobro razumeo tražiš relaciju Irkutsk-Moskva. Koliko ja mogu da vidim 16/6 su tri polaska a 17/6 četiri u toku dana.

• 5 months later...