Jump to content

Featured Replies

Hteo sam da pogledam koliko ce karta kostati ali nikako ne mogu da se snadjem na njihovom web sajtu. Probao sam i rusku i englesku verziju, ali nalazim samo red voznje, broj vagona, koliko ima mesta i sve zivo ali ne i cenu!

Evo par primera:

http://pass.rzd.ru/isvp/public/pass/express?schd_id=3&action=submit&train=918%C8&STRUCTURE_ID=735&date=26.02&schd_ref_id=2

http://pass.rzd.ru/isvp/public/pass/express?schd_id=2&time_interval_start=&time_interval_end=&action=submit&STRUCTURE_ID=735&src=%EC%EE%F1%EA%E2%E0&dst=%E2%EB%E0%E4%E8%E2%EE%F1%F2%EE%EA&date=26.02&Intervl=

http://pass.rzd.ru/isvp/public/pass/express?schd_id=6&action=submit&train=002%CC&src=%CC%CE%D1%CA%C2%C0&STRUCTURE_ID=735&date=27.02&schd_ref_id=1&dst=%C2%CB%C0%C4%C8%C2%CE%D1%D2%CE%CA

A kad kliknem na "kupi bilet" jos gore, dobijem stranu sa gomilom teksta ali opet nigde nista korisno: http://ticket.rzd.ru/wps/portal/pp

Da li neko ko je bolje upoznat sa sajtom moze da me uputi kako da nadjem cenu za neku voznju? Recimo za 1.mart Moskva-Vladivostok? Posle cu vec ja nekako iskombinovati sta mi treba...

pa samo koristi google translate i videces da si na dobroj strani ;)

МОСКВА - ВЛАДИВОСТ на 27.02

Расписание, стоимость билетов=

Распоред, цене карата

znaci, стоимость=cena

dakleЛЮКС (1Б)  МЖ У7  31803.7

КУПЕ (2Л)    7617.8 - 15105.5

ПЛАЦ (3Э)    6154.1 

prva klasa 32.000 rublja

druga od 7.5 do 15 iljada

a plackartini ili kako vec, utra sesta klasa 6 iljada...

dalje, odes na kursnu lsitu i ukucas

6000 Russian rubles = 197.56200 U.S. dollars

to sam ja saznao pre par meseci i tipa, 3 dana sam plakao jer sam planirao celo leto da se vozikam za 80 evra, kao sto pise u lazarevom najboljem putopisu

https://www.klubputnika.org/Putopisi/179-transsibirska-i-nazad

al to je bilo pre 6 godina a i u rusiji je poras'o standard...nisu vise tako skupe pare kod njih.

e sad, ja se iskreno nadam da negde debelo gresim, ali sam 100 puta gledao, trazio, molio se da gresim, al po svemu sudeci, ne gresim(neka me neko molim vas ispravi)

tako da ti za tih 9000 kilometara treba 150 evra...

a taman sam nasao karte do moskve ultra jeftino i sl...

:(((

Zanimljivo, meni tamo uvek ispise "mesta njet" :) Probacu kasnije...

Hmm pa 150 evra nije bas puno, mislim da je skuplje ako kupis neki aranzman u Crnoj Gori. Gledaj na to da je 2003. standard bio manji i kod nas i u svetu, pa inflacija u Evrozoni 3%, tako da tadasnjih 80 dolara... pa nisu 150 evra, ali recimo da oko 110 jesu.

Ahaa nasao sam  :banana:

Hmm a karta nazad Aeroflotom za Bec je 230 evra. Pa ne znam, s obzirom da sam prosle godine obisao pola Zapadne Evrope i potrosio nesto manje od 1000 evra za devojku i sebe, mislim da nije ovo strasno. Hrana i pice je jeftinije u Rusiji zar ne?

Andrej ako hoces mozemo organizovati put do Pekinga ili Sangaja i nazad. Do sada imam 4 ljudi koji su rekli nacelno da, naravno ima jos vremena do jula, moze jos svasta da se promeni.

bilo je ono preko maleva, 90 evra povratna..to ti je 45 evra u jednom pravcu..

hvala ti mnogo chaba na pozivu, ali ja sam od toga digao ruke pocetkom zime.

zavrsava se fax, mislim an buducnost pa sam vec rezervisao u Kelnu mesec i po, kurs jezika, sledece godine se brani becelor i radi praxa, tako da mi i tad otpada transsibir :/

ali to mi ostaje najveci san koji cu kad tad ostvariti...

kupio sam nedavno LP za transsiberian rail, pa ti mogu nekako dati da kopiras ili zadrzis neko vreme(al tipa da mi vratis jednom :D )

sve u svemu, zavidim ti, svaka cast, nadam se da cemo imati jos jedan lep putopis ili blog na sajtu do kraja godine :)

Jos jedno pitanjce, ...skontala sam da agencije preprodaju i rezervisu karte po skupljoj ceni od direktne prodaje na z.stanici u Moskvi... pa me interesuje zna li neko da li bi mi drug iz Moskve mogao kupiti kartu na moje ime po toj nekoj najjeftinijoj ceni,direktno na z. stanici?

Ustvari mi je najveca dilema oko te rezervacije za 3 klasu?...valjda nisam previse umrsila :o)

Za rezervaciju/kupovinu karte direktno na z. stanici u Moskvi treba da se pokaze licna isprava odnosno pasos za strance.

Znaci ako drug hoce da ti rezervise kartu trebalo bi da pokaze tvoj pasos. Malo teza varijanta jer je rezervaciju ili kupovinu karte najbolje obaviti sto ranije pre pocetka putovanja. Druga varijanta koja nekada prodje a nekada ne je da tvoj drug rezervise kartu na svoje ime a onda kada se ti pojavis tamo zajedno odete na z.stanicu gde on otkaze kartu i kaze da ti upadas na njegovo mesto. Ja sam to radio vise puta i uvek mi je uspelo pomocu znanja ruskog jezika i sarmiranjem sluzbenice he he.

Doduse u 80% slucajeva rezervaciju karte sam vrsio u Minsku jer na tim linijama ruska zeleznica cuva jedan broj mesta za putnike iz Belorusije ipak su oni u nekoj uniji. Ali i to minimalno nedelju dana pre putovanja.

Inace ljudi shvatite vreme jeftinih voznih karata u Rusiji je proslo pre jedno 5-6 godina, cene dizu svake godine i ove ce izgleda od 1. juna ponovo na gore.

Tako da treba razmisliti i o avionu jer avionska karta u Rusiji kao i u EU moze da kosta manje nego vozna.

Inace transsibirskom zeleznicom do Vladivostoka sam presao 23 puta tako da mi vise nije interesantno. :mah:

Voznja do Vladivostoka traje 146 sati (odnosno 6 dana) po redu voznje ali se cesto i produzi. Svasta ometa voznju tipa sneg, blato, medvedi na pruzi, lopovi koji skinu sine, itd.

23 puta transsibirskom!!!??? Wau! Hvala puno za odgovor.Predpostavljala sam da je za rezervaciju potreban pasos ali sam se nadala da bi mozda mogla i kopija pasosa na uvid ili slicno..  A imas li savet za najpovoljniju varijantu Beograd-Moskva?Ukljucuje i stop i sl. Sutra bas idem do zeleznicke da se raspitam.. Razmisljam da krenem posle junskog ispitnog roka, ali jos sam na 60% odluke ...

• 2 months later...

Ja sam u septembru prosle godine putovao transsibirce......

19:30h sam stigao na železničku stanicu ’Jaroslavski vokzal’ , odakle svakog drugog dana u 21:20h kreće voz za Vladivostok.  Pošto sam na ovo  putovanje krenuo sam, kartu sam kupio za ‘plackartni’ vagon(3 sata pre polazak ), što je na srpskom : otvoreni vagon bez kupea sa ležajevima i stolovima. Cena karte za sedmodnevno putovanje od Moskve do Vladivostoka  u ovoj klasi iznosi 6655 rublji ( 145e ) dok za ležaj u kupeu, kojio se tretira kao viša klasa , treba izdvojiti 17000 rublji (385e ). Ukoliko ste pravi avanturista , o kupovini kupe karte nećete ni razmišljati osim ukoliko nemate još tri saputnika sa kojima bi delili kupe koji je opremljen sa četiri ležaja i plazma televizorom.

Imao sam sreću da se ukrcam u ‘Rosiu’ najmoderniji voz koji pokriva ovu deonicu od skromnih 9380 km.U svojoj komoziciji ovaj voz ima 15 vagona od čega su dva plackartni , tj nižeg ranga, 12 višeg a jedan je bar restoran. U svakom vagonu se nalazi i po jedan ‘provodnjik’, tj. menadzer, domacin vagona. Glavna dužnost ’provodnjika’ je da vodi računa o putnicima, pre svega o njihovoj bezbednosti I komforu tokom putovanja. Svakodnevno usisava tepihe u vogaonu, čisti sanitarne prostorije I dopunjuje ih sa sapunom i toalt papirom. Pored toga, obaveza mu je da obavesti putnike 20 minuta pre dolaska do njihove željene destinacije. Od ‘provodnjika’ se mogu kupiti sokovi, pivo, voda, čokoladice, instant kafa , čaj po nižim cenama nego u vagon restoranu. Primera radi, kesica instant kafe iznosi izmedju 6 i 12 rubalja, pivo je 50 rublja (u restoranu je 70 80), a za flašu vode od 1.5l treba izdvojiti oko 25 rubalja. Moje mesto je bilo označeno sa brojem 6. To je gornji krevet drugog po redu otvorenog kupea koji je veoma blizu samovara u kome se 24 časa nalazi vrela voda.Kod ležaja broj 7 nalazi se utičnica tako da sam mogao da punim mobilni telefon a neki momci su od ‘provodnjika’ uzeli produžni kabal pa su u svom otvorenom kupeo gledali filmove na DVD plejeru.

Ja sam bio jedan od retkih putnika koji je išao od početne pa do krajnje stanice pa sam imao priliku da za tih nedelju dana pročitam dosta knjiga, slušam muziku, da u miru razmišljam a i da upoznam dosta druželjubivih Rusa. Svima je bilo interesanto sto sam celokupnu avanturu sam osmislio  i što na njih gledam kao na bratski narod. Kako je voz prolazio kroz različite regione tako su se i putnici menjali. Igrali smo karte, nudili jedni druge svojim prehrambenim proizvodina i nazdravljali vodkom za srećan put, za zdravlje, za Srbiju, za Rusiju.

Sto se tice povratka, ukrcao sam se u voz koji od Vladivostoka ide ka zapadnoj Rusiji. Ruku na srce, nije bio reprezentativan kao ’Rosija’, ali je zadovoljavao sve potrebe putnika. Kartu od Vladivostoka do bajkalskog jezera, odnosno Irkucka, sam platio 3700 (80e ) i presao tih 4380 km za 71 časa

Izbegavajte agencije! Ukoliko su karte rasprodate, pokusajte da se nagodite za provodnjikom!!!

Mongolsku vizu je najbolje izvaditi kod nas u policiji!

• 2 years later...

Mongolsku vizu je najbolje izvaditi kod nas u policiji!

A reci mi molim te jesi li imao neki poziv od firme iz Mongolije za tu vizu `poslovno u` ili su ti u MUP-u bez icega lupili pecat?

nakon kraćeg istraživanja raznih cena, čini mi se realnim da se sa nekih 1000 evra napravi tura - u odlasku transmongolskom do pekinga a u povratku transsibirskom od vladivostoka. naravno sa nekim usputnim stajanjima u trajanju od po par dana. i da sve to ukupno traje nekih mesec i po recimo. sad bih samo volela da mi neko ko se zapravo razume u ovo ili potvrdi ili kaže da lupam.

hvala unapred  :)

Već neko vreme sam razmišljao o Transibirskoj, Mongoliji, Bajkalu i cene koje sam gledao pre par meseci za plackartni su ugrubo bile Omsk - Irkutsk 60 eura, Irkutsk - Vladivostok 90, Vladivostok - Habarovsk 25, Habarovsk - Ulan Ude 75, Ulan Ude - Krasnojarsk 45, Krasnojarsk - Jekaterinburg 50, Vladimir - Moskva 20. Na ove cene treba dodati i najavljeno postepeno poskupljenje tokom 2013. od 20% (informacija od našeg eksperta po pitanju vozova Rax-a).

PS. jedan predlog, pošto planiraš vozom i tamo i natrag, možda ti odgovara varijanta da u polasku odeš avionom (Pegasus) do Omska i tako izbiješ na Transibirsku prugu. To bi te ako recimo krećeš iz Beograda izašlo oko 180 eura. Mislim da nikako ne može jeftinije do Omska, a i skratiš malo putovanje i ne ideš dva puta vozom istom deonicom.

Inače, varijanta CityStar Slovačka - Rusija i dalje radi do Irkutska, tako sam ja išao letos.

Dogegate se vozovima do prve stanice u Slovačkoj (Šturovo), Beograd - Budimpešta 26 EUR povratna, Budimpešta - Šturovo 6,5 EUR povratna. U Šturovu tražite povratnu kartu CityStar do Irkutska preko Bratislave (ovo je važno, jer je meni prvo odštampala preko Zvolena, pa sam joj vratio da odštampa drugu). Malo će vas bakica gledati belo, kao da ste s Marsa pali, ali kad ukucka u kompjuteru posle par minuta će reći 134,4 EUR molim, ako putujete sami (ako ste u grupi do 5 max, za svakog putnika dodajte 50% od ove cene). Od Šturova produžite do Bratislave gde hvatate spavaći vagon za Moskvu na začelju voza za Košice par minuta pre 14h. Za spavaći ste već ranije kupili rezervaciju u Putniku za 29 EUR. Posle 2 dana u Moskvu stižete ujutru oko 10 ili 11. Posle celog dana u Moskvi u negde između ponoći i 1 ulećete u praznjikave metro vagone i pravac Beloruska stanica. Tamo ćete provesti pola noći do 3 ujutru, čekajući voz iz Minska za Irkutsk za čiji ste kupe već ranije uzeli rezervaciju u Putniku za 56 EUR, ali ne od Moskve, već od Orše, poslednje stanice u Belorusiji, pošto su Rusi blokirali rezervaciju od Moskve kako Beloruska železnica za 56 EUR ne bi bila konkurenicja Ruskoj železnici za 156.  Ali tu je Rax da ih zezne. :) Beloruska provodnjica će sa baterlampom pregledati vaše karte sa čuđenjem i pustiti u voz gde će vas tretirati kao da ste kartu platili duplo skuplje od ostalih, a ne duplo jeftinije. Bitno je da je tih 3 ujutru petak ili ponedeljak pošto tada ide taj voz. U povratku isto, samo se polazi utorkom ili petkom iz Irkutska. Gledajte da Moskvi izađete ranije, na Kurskoj stanici oko 15 do 1 u toku noći, da bi ste stigli na vreme na metro.

Eto kako za 337 EUR (ili manje, u društvu) Beograd - Irkutsk i nazad. Samo napomena, ovo može do kraja maja, priča se da će da skrate Belorusi voz do Novosibirska, ali možda i neće...

• 1 month later...

Hvala na informacijama Rax, odlicno si sve ovo isplanirao. Mozda i ja budem isao na ovaj nacin uskoro.

Jedna stvar me zanima samo, posto je City Star karta karta koja vazi na tlu Rusije 1 mesec, uz kupovinu dodatnih rezervacija za svaki voz posebno, da li je moguce voziti se sa ovom kartom vozovima tj elektrickama koji ne zahtevaju rezervaciju??

Hvala na informacijama Rax, odlicno si sve ovo isplanirao. Mozda i ja budem isao na ovaj nacin uskoro.

Jedna stvar me zanima samo, posto je City Star karta karta koja vazi na tlu Rusije 1 mesec, uz kupovinu dodatnih rezervacija za svaki voz posebno, da li je moguce voziti se sa ovom kartom vozovima tj elektrickama koji ne zahtevaju rezervaciju??

Mislim da ne, jer se RŽD razdvojio na FPK i PPK (federalnu i prigradsku putničku kompaniju). Kod za Rusiju ispisan na karti je <1120> što je kod FPK. Električke pripadaju PPK.

• 10 months later...

Možda nekom zatreba. Voz 99/100 Moskva - Vladivostok, za polaske od 13. januara do 6. marta, od 11. marta do 24. aprila, od 15. septembra do 30. oktobra i od 5. novembra do 24. decembra 2014. godine ukoliko kupite kartu 31-45 dana ona košta 6256 RUB (oko 140 EUR) u kupeu (jeftinije nego plackart!!!).

Možda nekom zatreba. Voz 99/100 Moskva - Vladivostok, za polaske od 13. januara do 6. marta, od 11. marta do 24. aprila, od 15. septembra do 30. oktobra i od 5. novembra do 24. decembra 2014. godine ukoliko kupite kartu 31-45 dana ona košta 6256 RUB (oko 140 EUR) u kupeu (jeftinije nego plackart!!!).

Može i u Putniku ovo da se uzme, samo što Rusi za kupovinu u inostranstvu uzimaju 10%, pa izađe 155,50 EUR.

• 2 months later...

Planiram da vozim bicikl od Irktuska do Vladivostoka od juna ili jula pa naredna dva do tri meseca ukoliko mi Rusi odobre vizu. Ukoliko ne, razmišljala sam da se provozam železnicom. Međutim, najjeftinije što sam ja našla, dakle, plac-karta, bilo je 400 evra za tu relaciju, što je skuplje nego avion (sa sve mojih 47 kg tereta).

Pa ako može link gde vi ovo nalazite, jer ja se ubih surfujući i ništa :(

Ma stižem ja za 90 dana glat - i krug oko Bajkala i onda do Vladivostoka, to je skupa oko 5 000 km, ali za onih 30 bezviznih nema šanse. Hvala na linku! :)

Snežana, fora je da karte kupuješ direktno preko sajta Ruskih železnica, bez posrednika. Druga fora je da ih kupiš unapred, što ne utiče na cenu, nego na to da li će ih uopšte biti. Ja sam se jednom tako ispalio, otišao u Moskvi na šalter da kupim kartu... prvi sledeći voz u kom je bilo mesta polazio je za 16 dana.