Jump to content

Featured Replies

Možda nekom posluži, ovih dana se mogu naći karte Moskva - Vladivostok u plackartu za gornja bočna mesta za 5315 eur (oko 62 EUR!!!).

• 2 months later...

Koliko dana pre polaska voza je neophodno kupiti kartu, da se ne bi prodale? Radi se o relaciji Irkutsk - Novosibirsk/Jekaterinburg/Moskva. Polazak negde u drugoj polovini maja. Problem je u tome sto tacan datum polaska ne mogu da znam do svega par dana pred polazak.

• 2 weeks later...

0 dana ,nije tih pola maja neka opasna sezona da se ljudi otimaju za karte,ima tolko vozova na tim relacijama da jednostavno uzmes danas za sutra kartu a moze i danas za danas mozda za neku sicu vise,al bi trebao i razmisliti da ako je predugo od nekog grada do drugog grada da odletis neki deo..sta ces se danima smarati u vozu,tolko zanimljivo bas ni nije,bolje je ostati koji dan vise u gradu koji ti se svidi umesto da sedis danima gledajuci kroz prozor i jos usput pokusavajuci da budes zanimljiv putnicima do tebe

• 4 months later...

Mali offtopic...

Trazim nesto preko Google-a,kad vidim da im je logo sav u obliku lokomotive.Pomerim pokazivac misa preko logoa,kad ono - danas stogodisnjica zavrsetka transsibirske zeleznice:pivoooo:

Ima i jednominutni animirani video povodom toga.

(by the way,nisam znao da su zavrsili tu prugu u sred Prvog svetskog rata)

• 10 months later...

Interesuje me da li sam upravo naisao na gresku u sistemu ruskih zeleznica ili je nesto drugo u pitanju? Karta je 0 rublja za putovanje od Moskve do Irkutska. Bavio sam se potencijalnim putovanjem transsibirskom od Moskve preko Irkutska, Ulan Batora do Pekinga sa prekidima kod Bajkala i Mongoliji i tako naletoh na ovu situaciju. Simulirao sam kupovinu do samog kraja i cena se nije menjala. :blink: Evo linka https://pass.rzd.ru/tickets/public/en?STRUCTURE_ID=704&refererPageId=4819&layer_name=e3-route&tfl=3&st0=MOSKVA&code0=2000000&dt0=26.09.2017&st1=IRKUTSK&code1=2054000&checkSeats=1

Poslednji voz za taj dan i za prvu i drugu klasu pokazuje 0 rublji.

Edited by AleksaSRB

Obicno se u takvim situacijama kasnije karte ponistavaju. Verovatno greska u sistemu.

Ali sto kaze Dragance nista te ne kosta da rezervises pa da vidis.

• 1 year later...

Razmisljam o potencijalnom putu u martu mesecu,od Vladivostoka ka zapadu,vozom (do tamo bih isao avionom).

Prva stanica posle Vladivostoka bi mi bila Khabarovsk (~650 km).Na sajtu ruskih zeleznica za online kupovinu karata (https://pass.rzd.ru/main-pass/public/en) kada ukucam npr. Irkutsk i odem na spisak stanica usput,vidim da voz staje i u Kabarovskom (putuje se oko 14 sati).Medjutim,sajt mi ne daje opciju da kupim kartu za taj grad (?).Ali mi daje opciju za neki grad pre njega (npr. Bikin).

Imam neke fiksne datume (kada trebam da sam gde),pa tako u Kabarovskom trebam da sam 2 dana posle Vladivostoka.Valjda postoji opcija da tamo,na licu mesta,kupim voznu kartu (kad vec ne mogu online),samo me malo brine,citajuci ovu temu,da ne bude situacija da nema karata tada kad trebam da putujem.

Takodje...okolne zemlje...

Severnu Koreju da zaboravim (bez agencije nista od posete)?

Za Mongoliju ne treba viza?Jel dovoljno,ono,samo doci na granicu,preci i to je to?

P.S. - Jel moze neko da mi objasni usput i ovo...

Trazio sam na Kayak-u letove iz Tel Aviva do Moskve (posle jos do Vladivostoka).Za deo do Moskve mi Kayak za 26. februar (utorak) izbacuje da je najjeftinije Aegean Airlines-om,za 104 dolara (jedan pravac,uz celodnevno presedanje u Atini).Odem na sajtu Aegean-a,ono pise da za taj dan nema letova TLV-DME (?),vec sutradan (27.,sreda) za 146e evra.Vratim se na Kayak,kliknem na "details",proveri on meni i cenu i dostupnost karata i daje mi opciju da platim (104 dolara).A na Aegean-u nista za taj datum:blink:

Sto se letova tice, ako ga je Kayak nasao, onda sigurno postoji. A razlog zasto ga nema na samom sajtu Aegeana je verovatno taj sto je dugacko presedanje, pa ga njihov sistem ne povezuje. Ili su eventualno letovi sa 2 razlicite aviokompanije.

Da, za DPRK moze samo preko agencije kao turista ili preko neke organizacije koja ti ugovori dolazak, nista individualno. 

Zanimljiva stvar u vezi DPRK i Mongolije je da je SFRJ/SR Jugoslavija sa njima imala dogovor o ulasku u zemlju bez vize ako dolaze poslovno, to je bila ona viza "poslovno u". Iz price drugih sam cuo da je trebalo imati pismo od firme ili organizacije koja te salje, zatim se to overavalo u MUP-u i onda se tamo nacrtas na granici. Ali, nikada nisam cuo da je neko zaista usao u DPRK sa tim. Mogu misliti koja bi tu konfuzija nastala sa DPRK granicarima da se neko na to pozove... Mozda je jos i moglo u vreme SFRJ, pa cak i u vreme Milosevica kada smo imali DPRK ambasadu u Beogradu. Sada ne verujem da bi to uspelo.

Ukratko ne, moras na turu. Kineske ture su znacajno jeftinije od tura za zapadnjake, ali onda racunaj da ces ici u grupi sa Kinezima i da ce cela tura biti na kineskom. Nije zabranjeno ne-Kinezima da idu na ture sa kineskim agencijama, ali upravo iz prethodno navedenih razloga nije ni bas najbolja ideja.

Za Mongoliju je potvrdjeno ovde na forumu koliko mi se cini vise puta da viza vise nije potrebna.

Ovo za Kayak - nisam siguran, ali nekada ti posrednicki sajtovi imaju pristupa kartama koje nisu u prodaji na sajtovima kompanija. Ako ti odgovara datum i cena probaj onda da rezervises pa vidi sta ce biti. U najgorem slucaju ce ti vratiti novac za do nedelju dana.

Edited by noskich

Dragance:mozda je (mozda?) zbog dugog presedanja (napamet,razmak je jedno 15-16 sati).Inace ista je kompanija,nisu razlicite.

Noskich:jel isto vazi i za Kinu (da ne treba viza)?Gledam na mapi,taj Khabarovsk je blizu kineske granice,pa...

Pa da, gomila ljudi na forumu je ulazila u Kinu otkada je bezvizni rezim stupio na snagu. Stalno si na forumu, ali ne pratis nista, ccc...

Daleki istok me nije toliko zanimao...do sad :smile:

Samo reko usput da proverim,za svaki slucaj...zato pitam.Hvala za info.

@ laza gnr 

Lazo, u mongoliju mozes da udjesh opusteno, samo ti treba srpski pasos, 90 Dana je logic boravak bezvizno. Bio sam u junu , nekih mesec Dana.

Jova pa     

On 9/27/2018 at 11:33 PM, Laza GNR said:

Na sajtu ruskih zeleznica za online kupovinu karata (https://pass.rzd.ru/main-pass/public/en) kada ukucam npr. Irkutsk i odem na spisak stanica usput,vidim da voz staje i u Kabarovskom (putuje se oko 14 sati).Medjutim,sajt mi ne daje opciju da kupim kartu za taj grad (?).Ali mi daje opciju za neki grad pre njega (npr. Bikin).

Da razjasnim sam sebi "misteriju":rolleyes:

Ime tog grada se na engleskom pise Khabarovsk.Ali se ne cita "Kabarovsk" (kao sto sam probao da kucam),vec "Habarovsk".

@ Jovan: thanks:pivoooo: