Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima! Ja kao dete koje monogo voli da uci ( ::crazy:  ) razmisljam, posto sam se posteno zeznula kad sam upisala fakultet da malo popravim sve to, pa me zanima zna li neko kako mogu da zavrsim srednju npr medicinsku vanredno ( ja sam zavrsila gimnaziju i videla sam da nema bas mnogo predmeta koje trebam vanredno da polazem ) ali ne znam ni kako to mogu da upisem, ni koliko kosta ni koga da pitam  :bang: . Da li zna neko od vas i jos vaznije -da li je to priznato kao i redova skola, ako nekada budem htela da idem negde preko, hoce li mi priznati to kao i regularnu srednju skolu.  :o

Mislim da je priznato kao i bilo koja druga diploma srednje skole, cak ne znam ni da li u diplomi pise kako si je zavrsila i ako pise ne verujem da se to nesto posebno gleda. Moj drugar je zavrsio vanredno srednju za carinskog tehnicara, pre toga je bio treci stepen vodoinstalater. Zavrsio je za manje od godinu dana od prvog do cetvrtog razreda, nijedan ispit iz prethodne skole mu nije priznat, u pitanju je neka privatna ekonomska skola, kaze da je skroz divljina, a ti ispiti su bili vise formalnost, jedino sto je pukao gomilu love (par hiljada eura ili tako nesto, nisam siguran ali mogu da ga pitam ako te zanima).

• Author

Ne, hvala ti ali ja zelim da zavrsim drzavnu skolu ( tj raspitujem se, posto nemam pojma kako cu to stici ni da li cu imati novca za to, mami necu ni reci jer bi bilo- uci za fax, ne razmisljaj o glupostima) a msm da mi je najbolji izbor medicinska jer  sa tim uvek ima posla (tj lakse mi je naci negde neki posao s tim nego sa masinskom il tako nekom skolom)...

Imaš mogućnost prekvalifikacije za zvanje medicinskog tehničara (više opcija) u Medicinskoj školi u Novom Sadu, privatnoj i "državnoj". Kada dobiješ diplomu, ona se ne razlikuje od diploma stešenih redovnim školovanjem.

www.skolasvnikola.edu.rs

Da, može se obaviti u jednoj školskoj godini, ali ukoliko se već u septembru upišete.

Cena:150 eur po razredu, 3300 din po ispitu

Kontakt osoba:Milan Džarić

Direktor za vanrednu nastavu

Srednje škole Sveti Nikola i Hipokrat Novi Sad

Web: www.skolasvnikola.edu.rs

E-mail: [email protected]

Tel. 064-1655-485 ; 021-6419-470

Otprilike 18 ispita za one koji su završili gimnaziju.

...ali ne znam ni kako to mogu da upisem, ni koliko kosta ni koga da pitam  :bang: .

Umesto lupanja glavom, predlazem da odes do medicinske ili ako si "zakrzljala modernizacijom" - nazoves. Siguran sam da ces dobiti 98% odgovora ;)

• Author

Imaš mogućnost prekvalifikacije za zvanje medicinskog tehničara (više opcija) u Medicinskoj školi u Novom Sadu, privatnoj i "državnoj". Kada dobiješ diplomu, ona se ne razlikuje od diploma stešenih redovnim školovanjem.

www.skolasvnikola.edu.rs

Da, može se obaviti u jednoj školskoj godini, ali ukoliko se već u septembru upišete.

jeeej :) hvala! flowers::

...ali ne znam ni kako to mogu da upisem, ni koliko kosta ni koga da pitam  :bang: .

Umesto lupanja glavom, predlazem da odes do medicinske ili ako si "zakrzljala modernizacijom" - nazoves. Siguran sam da ces dobiti 98% odgovora ;)

ahahhahhah, ma nisam mogla naci na internetu pa sam se iznervirala, vazi jurim u ponedeljak da se raspitam :)

• 1 month later...

Pozdrav svima i srecna nova godina !

Imam jedan veliki problem i treba mi vasa pomoc u ovome da resim za ceo zivot.

Imam 21 godinu,nisam zavrsio srednju skolu a zeleo bih. Zavrsio sam osnovnu skolu (8 razreda).

Ne znam koliko kosta da se upisem i koliko traje skolovanje,da li traje isto 3/4 godine ako se upisem na trogodisnji/cetvorogodisnji smer ?

Koliko kostaju ispiti i skolarina  i kada mogu da se upisem u skolu (koji mesec) ?

Potrebna mi je skola srednja,zelim da ispravim ovo dok sam mlad jer ranije nisam uspeo da je zavrsim zbog nekih problema.

Odakle bih ucio kada bih se upisao u srednju skolu(vanrednu),da li moram da kupujem posebno knjige ?

Koja skola je povoljna,koliko mi je potrebno para i kako da zapocnem skolovanje (da li je moguce upisati se sutra u neku srednju skolu)?

Ne zelim vise da me pljuju ljudi i da se ja sam osecam bezvredno i glupavo.

Ovo mi zaista znaci da predjem preko linije bezvrednog i neskolovanog coveka,zelim da predjem tu liniju i da se osecam vredno i da ujedno svima dokazem da nisam glup i ujedno da imam neku buducnost. smartass

Ne zelim da visim na mesalici ili da guram kolica puna maltera ili da jedem prasinu uz rad,imam jaku volju da pokidam ovu liniju i zakucam svoje znanje i volju na papir koji ce da mi znaci sve u zivotu.

:blob:

HVALA UNAPRED !!!!!

Imam 21 godinu,nisam zavrsio srednju skolu a zeleo bih. Zavrsio sam osnovnu skolu (8 razreda).

Ne znam koliko kosta da se upisem i koliko traje skolovanje,da li traje isto 3/4 godine ako se upisem na trogodisnji/cetvorogodisnji smer ?

Koliko kostaju ispiti i skolarina  i kada mogu da se upisem u skolu (koji mesec) ?

Potrebna mi je skola srednja,zelim da ispravim ovo dok sam mlad jer ranije nisam uspeo da je zavrsim zbog nekih problema.

Odakle bih ucio kada bih se upisao u srednju skolu(vanrednu),da li moram da kupujem posebno knjige ?

Koja skola je povoljna,koliko mi je potrebno para i kako da zapocnem skolovanje (da li je moguce upisati se sutra u neku srednju skolu)?

Ne zelim vise da me pljuju ljudi i da se ja sam osecam bezvredno i

glupavo.

Ovo mi zaista znaci da predjem preko linije bezvrednog i neskolovanog coveka,zelim da predjem tu liniju i da se osecam vredno i da ujedno svima dokazem da nisam glup i ujedno da imam neku buducnost. smartass

Ne zelim da visim na mesalici ili da guram kolica puna maltera ili da jedem prasinu uz rad,imam jaku volju da pokidam ovu liniju i zakucam svoje znanje i volju na papir koji ce da mi znaci sve u zivotu.

HVALA UNAPRED !!!!!

Vao, lepo što imaš taj entuzijazam! Ne znam odakle si, pa ti ne mogu reći konkretno gde da odeš. Nisi rekao koji bi sredlju školu upisao. Generalno svaka srednja prima vanredne đake, ukliko želiš da pohađaš određenu školu nađeš njihov telefon preko 988 i pitaš kako se možeš upisati u tu školu. Gledao sam na TVu da su sad počeli neki organizovani programi od strane biroa rada. Možda da odeš u biro i njih pitaš.

I da, jedna proruka za tebe. Srednja škola će ti dati znanje, umeće i titulu što će ti pomoći (daj bože) da nađeš posao i živiš bolje(bar u teoriji to radi). Biti neškolovan ne znači i biti glup. Biti školovan ne znači da ćete ljudi više ceniti. Ono što čini čoveka nisu titule i zvanja već tvoja dela i kako se ponašaš prema drugima. smartass

Ne zelim vise da me pljuju ljudi i da se ja sam osecam bezvredno i glupavo.

HVALA UNAPRED !!!!!

Mislim da ces veoma lako zavrsiti srednju skolu jer pravilnije pises nego vecina akademika u ovoj drzavi. I kao sto rece Nikola...vazna su dela. Mada, uz sve to trebalo bi da imas i neku ćagu...ne moze da skodi a olaksace valjda...

• 5 months later...

www.skolasvnikola.edu.rs

Zavrsila sam gimnaziju i upisala fakultet. Ozbiljno razmisljam da prekvalifikujem diplomu u "Medicinska sestra-vaspitac". Zanima me, za koliko vremenski se moze dati razlika predmeta?

• 4 weeks later...

Bavim se proizvodnjom i preradom ljudskih resursa. Radim u Srednjoj medicinskoj skoli '' Beograd ''. Nasa kompanija trenutno proizvodi

Medicinske sestre - vaspitace

Medicinske sestre - akusere

Medicinske sestre - pedijatre

i Fizioterapeutske tehnicare.

Upis je sad do prvog septembra. Cena je 60000 godisnje. Ceo proces moze trajati od minimum 2 godine do beskonacnosti zavisno od postignuca kandidata.

Ako vas sta zanima saljite pp ili posetite Deligradsku 31 od 20 avgusta posto su sad svi na odmoru.

• 11 months later...

Ako vas josh interesuje ova tema, mogu sve podrobno da vam objasnim. Ja sam od drugog razreda (nakon ogromne pauze) zavrshavala gimnaziju vanredno, znam, bar u Beogradu, kako taj sistem funkcionishe, gde shta i kako moze.

Za 21-godishnjeg dechka koji bi zeleo da zavrshi srednju sada:

Cene su ti iste u svim drzavnim shkolama, oko 400din puta broj predmeta u tom razredu je shkolarina tj upis. Upis je u vecini shkola na samom kraju avgusta, kada se zavrshe sednice nakon avgustovskih ispitnih rokova, a pre nego shto pochne naredna shkolska godina. Cene ispita posle zavise od toga koji je ispit u pitanju, mada je u principu od 400 do 600 po ispitu (to se placaju prijave i konsultacije). Neke shkole poshtuju 5 ispitnih rokova, shto podrazumeva septembarsko-oktobarski, januarsko-februarski, aprilski, junski i avgustovski. Shkolovanje, zahvaljujuci jednom suludom zakonu traje onoliko godina koliko bi trajalo i da se redovno shkolujesh, osim ako pokazesh IZUZETNE REZULTATE U UCHENJU a to podrazumeva da budesh 5,00 itd pa da ti moooozda, u zavisnosti od shkole, dozvole da upishesh dve godine za jednu. Ako te josh neshto zanima, pitaj.

Za devojku koja bi zelela da se prekvalifikuje: koliko znam, ti sa zavrshenom gimnazijom imash pravo da polazesh diferencijalne ispite i to u kracem roku od 4 shkolske godine, koliko znam, ti ne placash ni upis ni prijave ispita i dobijash na kraju josh jednu diplomu pored svoje gimnazijske. Sa mnom je polagala ispite u gimnaziji devojka koja je u isto vreme redovno zavrshavala baletsku shkolu, ona je besplatno polagala razlike u ispitima za gimnazijsku diplomu. Ako imash josh neko pitanje, javi se, trenutno dosta znam na tu temu, a mogu i da pitam tu devojku.

• 4 weeks later...

VELIKI POZDRAV....

E OVAKO,JA SAM NAIME ZAVRSILA 3 GODINE SAOBRACAJNE SKOLE PINKI U N.S-U,OSTALA MI JE 4.KOJU SAM PRE PAR GODINA UPISALA VANDREDNO ALI JE NISAM ZAVRSILA,TJ.NISAM NI POCELA  :( SADA BI DA TO RESIM I DA KONACNO IMAM DIPLOMU U RUKAMA PA AKO BOG DA I NESTO VISE POSLE.RECITE MI ZNATE LI KOJI JE SISTEM SADA,KOLIKO BI ME TO IZASLO I KAKO DA NABAVIM ODAKLE BI UCILA ZA TO SVE  :?

UNAPRED HVALA.....

VELIKI POZDRAV....

E OVAKO,JA SAM NAIME ZAVRSILA 3 GODINE SAOBRACAJNE SKOLE PINKI U N.S-U,OSTALA MI JE 4.KOJU SAM PRE PAR GODINA UPISALA VANDREDNO ALI JE NISAM ZAVRSILA,TJ.NISAM NI POCELA  :( SADA BI DA TO RESIM I DA KONACNO IMAM DIPLOMU U RUKAMA PA AKO BOG DA I NESTO VISE POSLE.RECITE MI ZNATE LI KOJI JE SISTEM SADA,KOLIKO BI ME TO IZASLO I KAKO DA NABAVIM ODAKLE BI UCILA ZA TO SVE  :?

UNAPRED HVALA.....

Ne razumem cemu pitanje na ovom forumu, lepo nazovi skolu i pitaj sta te zanima, oni ce ti najbolje reci. Puno uspeha u zivotu!

• 1 year later...

Pozdrav. Imam zavrsene 3. godine gimnazije. 4 nisam zavrsila. Da li je moguce upisati se vandredno? Htela bih za medicinsku sestru- vaspitaca. I sta mi je sve potrebno za uspis? Unapred hvala.. :)

Pa medicinska sa gimnazijom i nema zajednickih predmeta. Osim mozda srpskog, matematike i fizickog. U medicinskoj su strucni predmeti, a gimnazij je produzena osnovna.