Jump to content

Featured Replies

Hoce li biti neki snimak? Ili mozda uzivo preko interneta kao na TedXBeograd?

http://tedxnovisad.com/prijava/

Trebalo bi da bude i nešto online. Da li uživo ili snimak, ne znam.

Znaci li to da se i za prusustvo treba prijaviti? Izvini sto tusim, ali otvarala sam nekoliko puta link o tim prezentacijama, ali ne shvatih da li su otvorenog tipa i moze li se prisustvovati.

Na kraju možda i dođem na ovaj TEDx... mada još uvek ne znam. Baš bih volela da čujem Uroša.. Odmah sam ja pomislila da mora neko da predtavlja dostojno KPS na TEDxu :) Baš mi drago :)

Evo, upravo sam odgledao snimak i mogu reći da nije loš.

Tema celog TEDx-a je izuzetno važna, govornici su odlični.

I da, ako bih ga poredio sa beogradskim, daleko je bolji.

Što se tiče "našeg" :) predstavnika, bilo je sasvim u redu. Da li se osetila mala trema, ili govornik i inače brže govori? Uostalom, to nije ni bitno. Izrečene su bitne stvari, pogođena je suština, a to je najvažnije.

Sve u svemu, odlično. :)

Super je bilo, jedino se Uros malo previse setao naokolo  ;Dclap.gif' alt=':clap:'>

Koliko je TEDx Novi Sad pogodio suštinu, uverio sam se gledajući nešto sasvim drugo.

!

Kao učesnik protesta iz devedesetih, mogu reći da je to bio velik posao i da se ne kajem što sam učestvovao. Ali, još tada me je, kao brucoša, mučila jedna stvar: kako to da se toliki akademski narod podigao protiv diktatora, a niko da spomene kvalitet studiranja i generalno stanje školstva. Vidno razočaran programom i kvalitetom studija (možda je i pohađanje tada elitne srednje elektrotehničke škole uticalo na moje kriterijume), napustio sam fakultet, i nisam se pokajao. I skorašnji studenski protesti su me uverili da je sve ostalo isto, samo što je sadašnji "diktator" loša materjalna situacija. (Iako verujem da su sadašnji fakulteti manje loši od ondašnjih.)

Možda bi neko za prvi TEDx u Vojvodini kao temu izabrao nešto slično ovome u Krakovu, ja ipak mislim da su izabrali nešto bitnije.

• 1 month later...