Jump to content

Featured Replies

Posted

Nama iz Beograda Temišvar je na 150 km a Segedin na nekih 220 km otprilike, što i nije neka preterana razlika, ali zašto se cimati čak do Segedina ako sve može da se kupi u Temišvaru, do koga se jako brzo stiže i nema gužve na granici.

Zamima me da li postoj povraćaj poreza i u Rumuniji kao i u Mađarskoj, cene tehnike, garderobe, hrane, guma za automobile i ostalih stvari ako sam nešto izostavio, pišite šta znate....

Znam samo da je pretploše godine vinjeta bila 3 evra za 7 dana i da im je neki euro dizel super, bio jeftiniji za 10-15 centi nego kod nas običan euro dizel, to sam uspeo da vidim, za ostalo nisam imao vremena.

Tako da pišite ljudi da organizujemo neku šoping turu  :blob:

• 2 weeks later...

Nama iz Beograda Temišvar je na 150 km a Segedin na nekih 220 km otprilike, što i nije neka preterana razlika, ali zašto se cimati čak do Segedina ako sve može da se kupi u Temišvaru, do koga se jako brzo stiže i nema gužve na granici.

Zamima me da li postoj povraćaj poreza i u Rumuniji kao i u Mađarskoj, cene tehnike, garderobe, hrane, guma za automobile i ostalih stvari ako sam nešto izostavio, pišite šta znate....

Znam samo da je pretploše godine vinjeta bila 3 evra za 7 dana i da im je neki euro dizel super, bio jeftiniji za 10-15 centi nego kod nas običan euro dizel, to sam uspeo da vidim, za ostalo nisam imao vremena.

Tako da pišite ljudi da organizujemo neku šoping turu  :blob:

I mene interesuje ovo...

Jedino što znam je da su u Rumuniji cigare dosta skuplje nego kod nas, te da neki naši ponesu koji boks preko i zarade tu i tamo.

Na vise mesta sam citala da Rumuni prelaze granicu i kupuju kod nas, a ono sto znam, meni je Temisvar , bar restorani i ono malo muvanja po centru, bilo bar duplo skuplje od Budimpeste.

Na vise mesta sam citala da Rumuni prelaze granicu i kupuju kod nas..

Prelaz Žombolj-Srpska Crnja vrvi od rumunskih pešaka i biciklista, a kola 99% rumunskih registracija. Kupuju jaja, 'leb, ulje, šećer, pepsi itd...A rumunski carinici privatno ne moraju ni dinara za hranu da izdvoje pošto svakom po malo uzmu, pošto barem ovi što idu kolima natrpaju ceo auto...