Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao!

Imam sledeci problem. Imam karticu koju sam napravio u zemljama EU, i hocu da putujem u Hong Kong. Znaci mogu da kupujem karte preko Kayaka, Orbitza i tako to. Najjeftinije su na taj nacin. Problem je u tome sto moram da kupim kartu, a ne samo da napravim rezervaciju, a treba mi rezervacija avionske karte da bi dobio vizu za Hong Kong. Necu da kupim kartu, i onda da izvisim za vizu.

Kako da napravim rezervaciju avio karte negde? Da li mogu da napravim besplatnu rezervaciju i dobijem vizu zbog te rezervacije, a onda sam po svom licnom nahodjenju da kupim kartu kad vec dobijem vizu?

Svaka vrsta pomoci je dobrodosla jer moram to da sredim ove nedelje.

HVALA!

01. Odeš u poslovnicu rec. Aeroflota i tražiš rezervaciju karte za HK. Rezervacija će važiti 24h, za koje vreme možeš da apliciraš za vizu.

02. Izvadiš vizu za Kinu i po isteku 14 dana u HK, odeš u Kinu i isti dan se vratiši opet imaš 14 dana.

• Author

Citao sam na njihovom sajtu ministarstva inostranih poslova da je lako produziti vizu posle tih 14 dana... moracu da zovem ambasadu da se raspitam

Uopste ne moras u Kinu. Mozes i u Makao, viza se dobija na granici za oko 10 EUR, ostanes jedan dan, i imas extra 14 dana u HK.

Sto se rezervacije aviokarte tice, odes u neku od agencija koje prodaju karte i zamolis ih da ti odstampaju rezervaciju karte za potrebe ambasade. Oni ti naprave rezervaciju i odmah poniste, ali tebi je to dovoljno za ambasadu i ne kosta nista. Doduse, u poslednje vreme, neke od agencija naplacuju tu uslugu, pa ces mozda morati da probas u nekoliko agencija. Prosle godine sam to besplatno uradio u Jumbo travel, ali mislim da sad naplacuju, a nedavno znam da je to moglo da se uradi u Putniku.

Nema šte da ti naplaćuju. Kažeš da ćeš platiti preko banke i dobiješ rok do kada to treba da obaviš tj. do kad važi rezervacija.