Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ekipa ,

u searchu nisam našao nikakvu sličnu temu,ali ako postojim,molio bi da me se tao prebaci onda, Putujem u Berlin 16.12 i tamo sam do 19.12 ,e sad kako sam bio već u Berlinu u subotu bi otišao do Hamburga ili Dresdena (izlet tipa polazak 8 ujutro,popodne da krenem nazad oko 17,18) ,do obadvoje je vlakom oko 2 sata,e pošto sam sa sparscheinom najeftinije karte našao Ham-63 eura , Dres - 53 eura ,zanimalo bi me što vi preporučate,što više vrijedi posjetiti,znam da bi bilo najbolje oba,ali neka mala pomoć bi dobro došla ,unaprijed hvala  :)

bio sam u oba grada ove godine i ako bi trebao da biram izabrao bih Drezden. U Hamburgu sam bio u martu i moram da ti priznam da me je vetar oduvao. Beogradska košava je mala maca za vetar sa Elbe. Hamburg je lučki grad , jedan od najbogatijih u Nemačkoj , ali što se turističkog aspekta tiče više ćeš zanimljivih građevina videti u Drezdenu. U samom centru imaš 5-6 zanimljivih crkvi , gradsku kuću (Rathaus) , i prosto ne znam šta bi ti tu još dodao. Ako si ljubitelj noćne zabave , tu ti je kvart Sent Pauli , sličan Amsterdamskoj crvenoj četvrti. Da je bar leto , pa i da odeš tamo ali u decembru kada je hladno svakako ti ga ne preporučujem.  nono

Drezden je više turistički posećen , tu ti je stari istorijski deo gde ima puno toga da se vidi , crkve , spomenici , fontane , parkovi . Zvinger pod obavezno , imaš ogroman park Grober Garten koga obavezno poseti. Krajem decembra su ti sniženja pa možeš i lepo šopingovati , po veoma povoljnim cenama. Glavna šoping zona je ulica Prager strase , vodi od Drezdenske žel.stanice prema centru.

poz ako te nešto još interesuje pitaj  :mah:

Neki Drezden rankiraju među "top" gradovima i tokom Predbožićnih vašara, takozvani Weinachtsmarkt.

19.12 igraju St.Pauli - Eintrach Frankfurt .. Veliki derbi zweite bundeslige. Ja to ne bih propustio :)

19.12 igraju St.Pauli - Eintrach Frankfurt .. Veliki derbi zweite bundeslige. Ja to ne bih propustio :)

Pa karte su rasprodate odavno

Bile su i za Dortmund - Bajer Leverkuzen, pa smo naleteli na devojku na Couchsurfingu koja nam je zavrsila dva komada... Probaj tamo negde da otvoris temu "How to buy tickets for..."

vi sad pricate o kartama za utakmicu druge nemacke lige u fudbalu a covek vas pitao sta da pre poseti drezden ili hamburg.

• 3 weeks later...
  • Author

samo da obnovim temu i možda pomognem nekome tko će istim putem kao i ja,prvo hvala na odgovorima ,ipak je bio Dresden , i nije bilo vlakom nego busom jer sam na ZOB-u u Berlinu uspio kupiti povratnu kartu za 28 eura (to je bilo sa ISIC karticom,inače je 32 redovna ),ako se kupuje ranije i Dresden i Hamburg se mogu naći za 9 eura što je praktički za džabe  ;D ,eh da radi se o Berlin Linien Bus

bus dođe u Dresden točno na Hauptbahnof tako da ste odmah u centru,na tourist infou sam uzeo mapu i neke prospekte i zapičio u grad,moram priznat jedan od ljepših njemačkih gradova,hrpe crkvi ,ako želite vidjeti grad s visine - Kreuzkirche -upad gore je 2 eura,puno manje ljudi i jeftinije nego u glavnoj Frauenkirche i odmah ispod je glavni trg ,eh da bio sam na božićnom sajmu koji gradu da totalno drugačiji štih,nema čeg nema za kupiti :D ,ali sam se ipak najduže zadržao sa štandom s pečenim volom i bratkartoffelom  :) ,još za vidjeti ima Semperoper,nezaobilazni Zwinger ,super stvar je što je sve blizu tako da nema puno lutanja gradom , i za ljubitelje kupovine ima dosta,po mom osobnom mišljenju jeftinije nego u Berlinu ,ako volite knjige odite obveznu u Thaliu ,na tri kata je (doduše i u Alexi u Berlinu je ista :D ),uspio sam naći neke knjige o ddr-u za 5 eura i lonelyeve planete za 18 eura (uspoređujući s ovim u Zagrebu puno jeftinije )

da ne duljim puno svakako posjetite ako možete i nadam se da će nekom pomoći :D

Aaaaaaaa,pa ja ne mogu da verujem da nisi otisao u Hamburg...ccc.

De ces bre da promasis St. Pauli?Eeeeee...ni ne zna sta si propustio :)

Preko dana je relativno mirno,al kad padne mrak...hehehe.Glavna ulica (i glavno mesto desavanja) je Reperbahn strasse.Samo reci "Reperbahn" i svakom ce u Hamburgu biti jasno sta trazis i zbog cega si tu :D

• 2 weeks later...

Pozdrav,

Sto se tice Hamburga,  budite spremini  da u toku jednog  dozivite  prolece i jesen ili ti sunce, kisu, vetar  koji je izuzetno hladan tako da  uvek morate imati jaknu  neku pri ruci.

Sto se tice ST Pauli, pa moja iskustva su takva d au tu cetvrt ne bih nikada zalazio a da samnom ne ide neko ko je vec bio tu.  Provod je ok ali su i cene  visoke i morate racunati na brdo sumljivih likove kao i policije, naravno.