Jump to content

Featured Replies

I ja sam uzeo 2 karte preko etihada ispale su po 415 evra stim da mi je cekicanje u abu dabiju 12 sati u dolasku a u povratku svega 2 h .Koliko je udaljen taj aerodrom od centra grada i koja je procedura za vizu ?

ne savetujem ti  da napustas aerodrom, 120e ti je viza za tranzit, koja vazi 96 sati pa ti vidi,inace vizu ti izdaje aviokompanija ili hotel

inace ja imam konekciju od 19 sati al sta da se radi za 19 sati ne mogu da zaradim 120e

heheh cuvaj bolje pare, 120 evrica ti je 4 full dana na tajlandu :)...

moj savet, najbitniji koji mogu da vam dam: OBAVEZNO ponesite sa sobom u rucnom prtljagu i jaknu i dzemper i zimske cipele,kapu, i po mogucnosti jos jedan dzemper :)...i naravno, majicu viska da mozete da se presvucete ako ostajete toliko...

na aerodromu je SMRZOTINA, a pogotovu jos ako ste( a bicete) umorni od puta, pa vam se prispava, itd..

na sve strane duvaju klime sa plafona, i bukvalno nemate gde da se sakrijete..takodje, obavezno kapu ili kapuljacu da imate,kad vam se prispava !!

bio sam tamo ovog januara/februara po vise od 20 sati, i u odlasku i u povratku, i verujte mi, iako sam bio januarski obucen, nisam skidao kaput, i to mi je bilo malo..al dele, na srecu, cebad :)...

nema ni na jednom mestu dodira sa spoljasnjom atmosferom, sve je hermeticki zatvoreno....

Jel ima neka zanimacija dok se ceka tamo ili neke sobice za spavanje>? Imam transfer od 14 sati tamo...

Jel ima neka zanimacija dok se ceka tamo ili neke sobice za spavanje>? Imam transfer od 14 sati tamo...

ima internet :)

free shop

vip soba 50$, mislim da je koriscenje na 4 ili 5 sati....

ima i jedan tv na spratu,pored etihadovih saltera za tranzit putnike, koji pusta filmove..sve u svemu, mali aerodrom, ali mozes da se setas po 2 terminala, medjutim, svaki put mora da se prolazi kroz check point kad se ulazi na terminal 2, pa je malo smaranje, vadi sve iz dzepova i tako to....btw, na oba terminala ima free shop, i nesto malo za klopu...

ma setas se gore dole, malo gledas mlif, malo net, malo spavas citas, prodje to...pogotovu ako si u drustvu ( kao sto ja u odlasku nisam bio  :LOLLL:)....jedini je problem hladnoca, tako da ne mozes dugo da spavas, probudis se posle sat vremena ukocen od zime heheh

inace, aerodrom je arhitektonski prelepo uradjen, mislim na spoljasnju konstrukciju...kao one okrugle pustinjske gradjevine iz ratova zvezda...bas je trip....

sorry za trol

A utičnice, da li ih ima? Ili su kao na T2 u Dubaiju.  :bang:

heheh ima ih, a kod public computers-a na terminalu 1 ( free su, kao i internet, za razliku od frankfurta npr :LOLLL:) ima dosta i onih multi, gde mozes da ubodes bilo sta hehehe...

a na tom terminalu ima i onih stolica za lezanje, i to dosta...al  je smrzotina ne moz dugo da se lezi..mozda su zato to i razduvali tako, da ne bi ljudi spavali danima tu heheh....a terminalu 2 imaju samo po 2 spojene klupe, tako da mora da se "opruzi" preko sipke heheh...al sta fali, setas se s jednog na drugi terminal, i boole te  :D..ledja haha..za nas jadnike sto nam treba viza, pa ne smemo da napustamo bescarinsku zonu...

e sad, cesto se desi da, ukoliko je konekcija duga, pogotovu nocu, mozes da cimas kompaniju da te vode u hotel...mislim da je to cak i obavezno, i ako nemas vizu, trebalo bi da moze..jer si pod njihovom pratnjom...to se meni cesto desavalo...nije, stavrno, nikad u UAE (ovde sam bio na stand by karti, pa nisam ni mogao to da trazim), ali jeste u okolnim arapskim zemljama, a gde nam je trebala viza..

pedjalon, ne kritikuj mi dubajski aerodrom, to mi je jedan od omiljenih :LOLLL:...tamo su mi par puta poslali kufer na drugi kraj sveta, od mog heheh

a kakve su cene, mislim jel ima uopste da se kupi nesto za prehranu tih 20sati i da li je razumno planirati tamo obroke

uh brreee, sta ste navalili sa abu dabijem  :LOLLL:...

ima burger king, pa tamo moze jeftino da se jede...a sto se tice ostalih restorana, i pekara, cene su- aerodromske  :D...

npr. u mlecnom restoranu , samoposluzivanje, jedno jelo je oko 40-50 dirhama...moz da se prezivi 20 sati heheh

molim moderatora da sve ove trol postove prebaci u topic o aerodromima, da ne zagadjujemo ovu -najjeftinije do tajlanda- temu heheh

Nazalos' nema vise karata po ovako niskim cenama za onaj period koji mene zanima ... a to je ceo januar. (31.12-31.01.). Jutros (31.05.2013.) bilo :)

A ja kao cekam da provucem ameriken 1og, da bi imao 45 dana da im vratim novce bez kamate :) E ko ceka ne doceka uvek :P

pa da, logicno..verovatno im je promocija trajala do 1. 6...a posto je kod njih u abu dabiju 4 sata ralike , unapred, to je to  :)...

jbg, dosta je i trajala, skoro 2 meseca.....

Ima jos karata  :)

Ne bas za ceo januar i tacno za datume koje ti mozda hoces, ali, evo, nasumice sam nasao, 16.-31. januar po toj ceni. Aktiviraj taj tvoj ameriken  ;)

Kupih kartu, 03.01 do 03.02 :) par dana vise odmora cu iskoristiti n'o sto sam mislio ali avaj.

Videh na prethodnoj strani da ste pricali o prtljagu ... jel ima neko ideju koja je max dozvoljena tezina, posto na bookingu ne mogu da nadjem :)

Kupih kartu, 03.01 do 03.02 :) par dana vise odmora cu iskoristiti n'o sto sam mislio ali avaj.

Videh na prethodnoj strani da ste pricali o prtljagu ... jel ima neko ideju koja je max dozvoljena tezina, posto na bookingu ne mogu da nadjem :)

Air Berlin dozvoljava 20kg. Etihad 30kg.

U razgovoru sa ebookers operaterom sam saznao da "ne treba da brines, kao niko ne pravi problem, ponesi do 30kg i cini mi se 7kg rucnog".

mozues 30kg pise ti na e ticket u , posto je code let, tj airberlin samo obavlja za etihad let uzima se u obzir njihova kilaza 30kg da letis direktno iz abu dabija airberlinom mogao bi 20

Hvala puno svima na odgovorima.

Bitnije mi je to zbog povratka n'o zbog odlaska.

Ove godine u januaru sam poneo 6kg sa sve backpackom, vratio se sa 18kg :)

BamBam ovo je jako korisna info osetio sam m na svojoj kozi to sto pricas na aerodromu u Sao Paolu gde se smrzo ziv bio samo u majici kratak rukav i trenerci .poz

Drugari,

Jedno pitanje.... Proveravah let na checkmytrip.com, upise se record locator (air berlin) i prezime i izbaci info o letu...

E sad pod TRAVELER INFORMATION ..... ime mi stoji u formatu tipa petarMR (imeMR bez ikakvog razmaka) petrovic i to se provlaci kroz ceo let. Dok na ebookers ticketu stoji normalno Ime Prezime.

Moze li neko od Vas da proveri da li je i kod njega/nje isto... I ukoliko nije, ima li potrebe da alarmiram ebookers zbog toga?

Hvala unapred i izvinjavam se ako je glupo pitanje :P

Pozdrav.

• 1 month later...

Pozdrav svima, od skoro pratim ovaj forum i super je za razmenu informacija vezanih za putovanja.

I tako dolazimo do sledećeg: avionska karta za Tajland u periodu kraj januara, do 20/22 februara 2014 g.

Prelistavajući ovaj topic, blago je reči da sam bio zapanjen cenom koja je bila do 01.06. - 415e, mislim preko Etihad.  :-\

Unapred sam zahvalan na bilo kojim korisnim informacijama.

Hvala.

Lp.

Pozdrav svima, od skoro pratim ovaj forum i super je za razmenu informacija vezanih za putovanja.

I tako dolazimo do sledećeg: avionska karta za Tajland u periodu kraj januara, do 20/22 februara 2014 g.

Prelistavajući ovaj topic, blago je reči da sam bio zapanjen cenom koja je bila do 01.06. - 415e, mislim preko Etihad.  :-\

Hvala.

Lp.

Sta si nasao za sada?

Hvala.

Lp.

Preko Emirata iz

Stockholma, 29.01-22.02 - 456EUR, plus Wizz iz BG-a.

Rima, isti datumi, 540 EUR.

To mu dodje za sad najpovoljnije sto ja nadjoh.

@jms_uk za sada preko Qatar Airways malo manj od 700e. Bila je akcija pocetkom jula, tad je bilo 630e.

@traveleasy super cena, provericu. Hvala na informaciji. :)

Ako saznam povoljniju cenu, javljam. Mozda nekom koristi.