Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li bi bio ljubazan da mi napises gde se tacno nalazi dvorac i kako mogu stici do njega?

Unapred hvala! :)

Putem od Zrenjanina za Vr?ac... prođe? Lazarevo, Sutjesku, Sečanj, Boku, Konak... (za svako selo postoji tabla pored puta) i kad prođe? selo Konak, na tačno petom kilometru odvaja se skretanje za selo Stari Lec... zamak je u ataru sela, ne mo?' proma?iti... oko njega je ne?to ?to je nekad bilo park, a sada je d?ungla :)

Mo?e? i ovako: Pančevo - Alibunar - Plandi?te (prilično lo? put) i od plandi?ta krene? ka Zrenjaninu... na otprilike tridesetom kilometru je selo Stari Lec.

Ima? redovne autobuse iz Zrenjanina za Vr?ac (vremena polazaka pogledaj u sekciji destinacije > vojvodina > zrenjanin > kako stići) koji prolaze tuda, a ima? i 4 voza dnevno na relaciji Zrenjanin - Vr?ac koji prolaze kroz Stari Lec.

Nadam se da sam bio dovoljno iscrpan i detaljan i informativan i sve u tom stilu :)

Pozdrav,

LP

Hey LazarU...

Kakav je to dvorac? (zaista prvi put cujem za njega :oops: )

Pretpostavljam da je u ocajnom stanju... Jel vredi ici?

Vittorio

Ima slika! :)

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/poscg/juzbanat/a06.htm

Prilichno spooky dvorac... kazu da je Sloba (mr. president) krenuo da ga renovira za svoje potrebe, i da je skoro zavrsio, ali su se seljaci skupili i sve polupali. U unutrasnjosti dvorca moze se videti da je najveci deo bio nedavno renoviran (suplja cigla, izolacije zidova) ali je sve veoma pedantno unishteno....

Termin "dvorca" u Vojvodini odgovara onom u carskoj Rusiji - to su zapravo spahijske kuce, koje su seljaci nazivali "dvorac".

LP

kazu da je Sloba (mr. president) krenuo da ga renovira za svoje potrebe' date=' i da je skoro zavrsio, ali su se seljaci skupili i sve polupali.

[/quote']

HAHAHAHAHAHAHHAHAH!!!! :D:D:D

a to se, pretpostavljam, desilo 6.oktobra kada su seljaci Starog Leca - ogorceni sto nisu prisustvovali "revoluciji" - morali da sje*u nesto Slobino...

:lol:

• 1 year later...

eh, da, ko je video taj dvorac razrusen-video. ja na primer nisam :) sada ga prepravljaju u hotel (valjda nesto poput fantasta, staznam), eno i radijatori su vec u zidovima a iz tranzistora dopire vesela muzikica koja osokoljuje majstore :)

• 3 weeks later...

Mozda im jednostavno nije bio dan... poustajali na leve noge... :)

Hehe. Dobra fora. Salji fazon za Fazoni i fore p ada ona deca kazu dobar fazon :D Salim se malo.

• 4 weeks later...

Posto sam odrastao u okolini ovog dvorca, evo i tacne informacije sta se desilo sa tim dvorcem. Naravno, posle rata dvorac je oduzet vlasnicima i postao drzavno vlasnistvo i jednostavno ostavljen da propada. Pre rata je po pricama moje babe, dvorac bio predivan, nalazio se u lepo uredjenom parku, u kome se nalazila i fontana i mnogo cveca. No, tesko da se danas ista od toga moze zamisliti. Oko 1990. dvorac su poceli da preuredjuju Italijani za potrebe lovaca, koji su masovno dolazili u ove krajeve, a kada su krenule sankcije sve je stalo i nedovrseni radovi su stajali bez pomaka vise od 10 god. Ne znam sta se desava u novije vreme, posto nisam odlazio tamo vec 2 god. Inace, osim Kapetanova u okolini se nalaze i drugi "dvorci" tj. zanimljive gradjevine. U Konaku se nalazi dvorac u lepom parku, u kojem je sada skola, zatim u samom Starom Lecu jos jedan dvorac, u kojem je smestena dusevna bolnica (tesko je uci u park, ali vredi pokusati) i u Hajducici, takodje dvorac u predivnom parku (inace je pripadao porodici Dundjerski). Vredi skoknuti u ovaj kraj....Pozdrav...

• 1 year later...
  • 3 years later...

Videla sam Kapetanovo pre neki dan. Potpuno je renoviran (onako u novokomponovanom stilu) spolja, mada se vec na nekim mestima ljusti fasada od vlage. Unutra je stilski namestaj, salon u prizemlju i recepcija, a gore dvadesetak soba/apartmana. Nije potpuno dovrseno i bilo je zakljucano, pa sam ovo sto sam videla videla kroz prozor, a za ostalo cula od seljaka. Neka baba burzujka ga renovira prvenstveno za potrebe lovaca i druge klijentele iz inostranstva jer joj je unuk ili sin valjda neki poznati estetski hirurg u Zenevi pa ce da salje tu VIP pacijente da se u miru oporavljaju od postsilikonskih trauma :) Verovatno nije bas 100% tako, ali bili su mi ovi komentari smesni, pa da ih podelim sa vama.

U snegu oko dvorca ima mnogo tragova bambija i divljih svinja :)

• 1 month later...

Informacije iz prve ruke :) Dvorac Kapetanovo je kompletno renoviran u hotel, trenutno se radi na restoranu i uskoro ce biti otvoren za posetoce. U planu je i uredjenje parka, izgradnja jezera, spa centra,.. Dvorac Jagodic ce biti povezan u tom kompleksu, s tim da se on jos uvek renovira.