Jump to content

Featured Replies

Posted

S obzirom na to da letujem već nekoliko godina u Španiji u sopstvenoj režiji (Costa Brava, Costa Daurada), dugo sam razmišljao kuda da se uputim sledeće godine na leto. Najpre sam razmišljao o Costa del Sol (Torremolinos konkretno),ali sam saznao da je more jako hladno u tom delu obale,zbog nekih hladnih struja iz okeana.

Na kraju,odluka je pala na Playa d`Aro na Costa Bravi. Ono što znam je da se mesto nalazi na pola puta između francusko-španske granice i Barselone (oko 100km od obe tačke) i 30-ak km severno od Ljoreta. Hotel se zove Bulevard,ima jako dobre preporuke na turističkim sajtovima i prošao sam prilično povoljno s obzirom na termin boravka i cene ostalih hotela.

Već sam razradio plan dolaska iz Barselone do samog gradića,pa me zanima,ukoliko je neko boravio u ovom mestu,bio bih zahvalan kada bi ovde sa nama podelio iskustva.

Boravio nisam, prošao jesam. Istina, bilo je to u okviru ekskurzije. Gradić me je podsetio na neke gradiće u Grčkoj, miran, puno prodavničica i prijatan za šetnju, posebno do Utvrđenja koje se nalazi sa tvoje desne strane ako gledaš i ako si okrenut prema moru. Navodno je u njemu živela glumica Ava Gardner.

Ljoret je mnogo bučniji i življi, i pre bih se za njega odlučio nego za Costa Bravu. Međutim, gradić je ostavio lep utisak na mene u tih par sati koje smo proveli tamo.

• Author

Hvala na informacijama,svaka je dobrodošla...Ali,bojim se da je u tvom postu reč o mestu Tossa de Mar,koje se nalazi 7-8km od Ljoreta i u kome se nalazi spomenik Avi Gardner,takodje i tvrđava sa desne strane gledajući u pravcu plaže,a mesto zaista podseća na grčke primorske gradiće.

Sudeći po slikama,Playa d`Aro nije tako malo mesto,a i plaža je daleko veća nego u Tossa de Maru. U svakom slučaju,hvala na dobroj volji.

• Author

Aha,u tome je caka :P...

Costa Brava je naziv za celu obalu od francusko-španske granice do Barselone,a Ljoret je samo jedno od brojnih letovališta Costa Brave,nama Srbima najpoznatije...