Jump to content

Featured Replies

Posted

Dakle kako mi varamo, da bi prošli žto jeftinije?

Fake press  i ine kartice, potvrde, rezervacije.

Samo ako radimo nešto nelegalno, te nas uhvate, nemoj da bude nisam znao...

hm, još nisam radio nikakvu prevaru.

Jesam se švercovao u Metropolama i gradovima, ali to nije prevara.

Ako bih upotrebio nekad prevaru, to bi bilo da se zaštim od tamošnjih prevaranata i to je to.

Što tačka na kraju naslova teme :P

Orlando, zabavni parkovi. "Naše gore listovi" najčešće posećuju Diznilend i Univerzal Studio, pa tako i ja. Nije u pitanju baš grad Orlando, nego gradić Kisimi (Kissimmee), i pošto je taj gradić najbliži (ne)pomenutim parkovima, najveći broj hotela/motela se nalazi baš u njemu i relativno su povoljni. Jedna od omiljenih destinacija Britanaca. S tim vezi, oni najčešće kupuju i komplet ulaznice za te parkove na nedeljnom/dvonedeljnom nivou.

Pored hotela/motela postoje mali objekti, a veoma blizu istih i neki pokušaji tržnih centara. Pored prodaje tehnike na način opisan u Prevarama, prodaju se i ulaznice za parkove. Britanci naravno ne iskoriste sve ulaze koje imaju i onda preprodaju likovima o kojima ću sada... Kako to funkcioniše? Na primer, karta kupljena preko Interneta košta 80 dolara za jedan dan. Kod ovih likova košta 60 ili manje (kako se dogovorite/iscenjkate) ali je fora u tome što karta glasi na ime i prezime osobe koja ju je kupila. Kada kupujete kartu, prodavac vas "uči" kako da se ponašate, odnosno šta da kažete ukoliko karta ne prođe.

Sa Diznilendom nismo imali problema, kada smo prolazili pored kapije i uradili sken karte, radili smo i sken palca. Kažu da nije uzimanje otisaka?

Sa Univerzal Studijom smo imali problem. Nije htela da prođe nijedna. Ustvari, karta jeste ali ne i naši otisci. Pokušavali smo više puta, zezali se malo sa menadžmentom, rekli priču koju smo pripremili i na kraju se ispostavilo da nam je lik ispričao pogrešnu priču. Predstavili smo se kao Britanci, a u pitanju su bili neki Meksikanci. Lik je sutradan uredno vratio pare koje smo dali (20 dolara više jer nije izbrojao lepo).

Inače, pošto te karte najčešće važe i posle naše upotrebe, kao dokaz da ćemo ih vratiti, dajemo nešto za uzvrat. Ja sam ostavio moju ličnu kartu.

• 3 weeks later...

Ulazak u zabavni park u Kopenhagenu. Ulaz je bio oko 15 evra i to nešto bez vožnji nego samo da gledamo (?!). Pored zabavnog parka je Hard Rock kafe, reko ajmo tamo da vidimo pa ćemo da vidimo šta ćemo sa zabavnim parkom. Ušli mi u hard rok, slikali dilanove usne harmonike... I u jednom trenutku nađemo se u nekoj praznoj fensi sobi čiji prozori gledaju na dvorište zabavnog parka. Bila su tamo i vrata, reko sigurno su zaključana... Kad ono nisu, mi ušli za dž! :D

Na izlazu iz Malmoa smo bili gladni kao kerovi, a nije nam se davalo 10 evra za neko sranje sa benzinske. Kupili smo na benziskoj hleb i otišli u mekdonalds koji odmah pored. Uđemo unutra da osmotrimo i skontamo da je mašina za sok dostupna svima, nije iza pulta. Sistem radi tako što kada platiš sok dobiješ čašu i onda odeš i sam sipaš. Na toj mašini za sok stojala neka prazna čaša, čista mi sipali sok. :D Kečap se sipao tako što uzneš kartonsku čašicu i istisneš malo iz neke ogromne tube koja je stojala pored soka. I tako smo se mi najeli i napili soka (naravno dopunjavali smo čašu). :D

Čega ste se najeli? kečapa :D To je super štos stvarno, nisam znao da i van Amerike postoji još negde

Ne ponosim se činjenicom da imamo šta da kažemo o ovoj temi, ali smo u Tanzaniji varali na kilometraži za rent-a-car.

Naime, auto je bio dosta skup (za safari), a bili smo ograničeni i dnevnom kilometražom pa bi morali dodatno da platimo ako prekoračimo odeđeni broj kilometara.

Kako smo nameravali štošta da obiđemo, bili smo motivisani da izvršimo modifikacije na vozilu (da otkačimo sajlu za kilometar sat) i tako obiđemo sve planirano. Neposredno pre povratka smo naravno vratili sve nazad i ipak odvozali neki kilometražu koja je bila u granicama predviđene dnevne.

Nije nam bilo dosta što smo izvršili prevaru, već smo morali i da dokumentujemo zločin :)

https://plus.google.com/photos/116083431107789830173/albums/5134914354204731361/5134928252718902066?banner=pwa

Borovec, Bugarska.

Slucajno smo se zadesili u ovom skijalistu i ostali pet dana, pri tom ni jednom nismo kupili ski pass na blagajni nego ga u podne otkupljivali od Engleza kojima je dosadilo jer su od ujutro na skijanju, po cijeni od cijelih 10 leva, nekada su isla i 3 za 20. Doduse i ne smatram to nekom prevarom. Svercovanje po gradskim prevozima, ali ne tako cesto. Unosenje sopstvenog pica u preskupe hotele je vrhunac moga varanja na putovanjima. Nista vise...

Čega ste se najeli? kečapa :D To je super štos stvarno, nisam znao da i van Amerike postoji još negde

Ima ta fora i u meku na Berlin Hauptbahnhofu  clap.gif' alt=':clap:'>

Ima ta fora i u meku na Berlin Hauptbahnhofu  clap.gif' alt=':clap:'>

A da u Stokholmu u MC Donaldu je stojala korpa sa kesicama kečapa, kad smo prolazili napunili smo džepove. Isto tako ima kesice soli i bibera, i to smo malo uzeli čisto iz fazona...

ovo i nije neka prevara. dobio sam besplatno interrail na 5 dana ali nije glasila na moje ime. pored karte uzeo sam i isic karticu od doticnog i kulturno uz pomoc njega stavio svoju sliku umesto njegove. i tako svaki put kad bi trazili ID ja bi davao tu karticu umesto pasosa uz izgovor da mi je pasos u hotelu na recepciji.

ovo i nije neka prevara. dobio sam besplatno interrail na 5 dana ali nije glasila na moje ime. pored karte uzeo sam i isic karticu od doticnog i kulturno uz pomoc njega stavio svoju sliku umesto njegove. i tako svaki put kad bi trazili ID ja bi davao tu karticu umesto pasosa uz izgovor da mi je pasos u hotelu na recepciji.

Ovo jeste prevara! I misli najjača do sad ovde navedena. Najjača u smislu da bi najgore nagrabusio da te je navatala policija. Falsifikovao si legitimaciju i lažno si se predstavljao, to je krivično delo. :D

Sramota me, starija zena,ali....valjda  nase prokleto snalazenje u zadnje dve decenije (ipak nema opravdanja): zadnjih nekoliko letovanja u Grckoj ponesem laptop ,udjem u kafic ,narucim kafu ( 2,5 evra...2,5 puta im  maj.....skupo ...) dobijem password..odsedim i ..) onda 10 dana zujim kao pcela oko kafica i hvatam signal...najveci jed mi je kad cujem da je sifra ista kao i ime kafica :death:...ode 2,5 evra za dzabe....ali i Grci se dosetili pa sad neki svakog dana menjaju password ( na moju zalost)....a do juce nisu ni znali sta je internet,a kamoli wi-fi (bar na Halkidikiju gde mi letujemo)....najbolji net je bio u Haniotiju, kafic Kelfos...a ispred parkic sa klupama,pa lepo sedis okrenut ledjima kaficu i opal po netu...a signal dobar....ziveo Kelfos!

Moze biti,moze biti....maheri smo nad maherima, ali iskreno,posto sam jako kriticna prema nama u svakom pogledu,kad vidim one Grke,mi smo breeeee  sjajni,casna rec! Prosto mi bude lakse da nismo bas najgori od sve dece! :angel:

• 11 months later...

takodje nije neka velika prevara, ali je zanimljiva  ;D  u masine ili bilo koja druga mesta gde se ubacije metalan novac (vazi za inostranstvo), u par drzava mi je uspelo da sa nasim kovanicama od 5din "prevarim" taj aparat, npr za cokoladice ili secam se u Nici dvogled  :P

Ne ponosim se činjenicom da imamo šta da kažemo o ovoj temi, ali smo u Tanzaniji varali na kilometraži za rent-a-car.

Naime, auto je bio dosta skup (za safari), a bili smo ograničeni i dnevnom kilometražom pa bi morali dodatno da platimo ako prekoračimo odeđeni broj kilometara.

Kako smo nameravali štošta da obiđemo, bili smo motivisani da izvršimo modifikacije na vozilu (da otkačimo sajlu za kilometar sat) i tako obiđemo sve planirano. Neposredno pre povratka smo naravno vratili sve nazad i ipak odvozali neki kilometražu koja je bila u granicama predviđene dnevne.

Nije nam bilo dosta što smo izvršili prevaru, već smo morali i da dokumentujemo zločin :)

https://plus.google.com/photos/116083431107789830173/albums/5134914354204731361/5134928252718902066?banner=pwa

Sta reci, doktori. klanj:: Nasli balkancima da prodaju price o dodatnoj kilometrazi. :happyyy:

• 1 month later...
  • 3 months later...

U Amsterdamu smo na automatu uvek kupovali kartu za voz koja je imala popust 30% a odnosila se na decu. I tako smo se vozali i do Haga i Roterdama i dalje.

U Amsterdamu smo na automatu uvek kupovali kartu za voz koja je imala popust 30% a odnosila se na decu. I tako smo se vozali i do Haga i Roterdama i dalje.

Da je bilo kontrole, verovatno biste nagrabusili. A posto verovatno nije, mogli ste slobodno da i ne kupujete karte ;D

Ja sam u dosta muzeja u Evropi (Jevrejski muzej u Berlinu, Ermitaz, Torre de Belem) usao za dzabe ili uz debeli popust koristeci povlasticu GSP-a. Samo trazim "student discount", pokazem im povlasticu i na losem engleskom im objasnjavam da je to u mojoj zemlji studentska kartica.  ;D Nije mi trebala nikakva Euro26, ISIC i slicne kartice.

Mozda je to vise snalazljivost, nego prevara, ali eto.

Ja sam u Rusiji u vecinu muzeja/dvoraca i bilo gde gde se placa karta prolazila kao Ruskinja, tj placala ulaz kao da sam domaca.

Ne govorim ruski, ali znam dovoljno da trazim jednu kartu na ruskom, один билет, i to mi je jako cesto prolazilo  :-[

Ponekad je to znacilo da moram da slusam ruskog vodica, jer na neka mesta ne mozes uci bez ture.