Jump to content

Featured Replies

Posted

Pretrazila sam ceo forum i nigde nisam uspela da nadjem temu povezanu sa ovim sto mene zanima. Zato bih vas zamolila, ako moze neko da mi pomogne malo.. Htela bih da idem u Kolmar,Francusku pa me zanima da li moze neko da mi predlozi najbrzi nacin da se stigne tamo a da nije preskupo?

Najblizi iz Srbije lako dostupan lowcost aerodrom bi trebalo da je Memingen. Dakle, baci oko na sajt Wizzaira, letovi BG-Memingen, koji uglavnom umeju da budu povoljni, a za dalje se raspitaj kako kopnenim putem od Memingena do Colmara.

od memningema se posle ide u strazbur a tamo postoje i agencije a moze i sopstvena organizacija. autobuski prevoz ili voz. vozovi idu vise puta dnevno. put traje oko pola sata.

Pazi na cene vozova u nemackoj..ima da te kosat vise nego avionska karta..najbolje vidi bus prevoz iz srbije za Francusku..pa odande gde ti je najblize korisit voz..

Pogledaj vezu sa easy jetom iz Budimpeste za Basel-Miluz-Frajburg. Odatle moze i stop, blizu je Kolmar odatle. Ili neki prevoz ako bas neces stopirati. kolmar je simpatican ali mali i previse sredjen za moje kriterijume :D

Ne postoji EasyJet Budimpesta-Bazel. Moze samo do Zeneve, a odatle ti i nije jako blizu.

Sto se tice skupih vozova u Nemackoj: ako nadjes neku povoljnu kartu Germanwings-om za Keln ili Stutgart postoji opcija da na sajtu Germanwingsa za 20 ili 25 evra dokupis i voznu kartu "DB Rail&Fly" koja ti vazi od aerodroma do bilo koje stanice u Nemackoj.

Znaci u tom slucaju mozes da upises Frajburg ili cak i Breisach (pogranicno selo, izmedju Frajburga i Kolmara).

Sa tom kombinacijom moze da ispadne jeftinije nego wizzair za memmingen i onda redovna vozna karta.

• 1 month later...

Ja sam isla do Bazela easyjet-om, ali ne iz Beograda tako da ti ne mogu dati neki savet.

Ono sto zelim da ti preporucim je da ti Kolmar bude samo usputna stanica na pola dana, a da ostatak provedes u selima Alzasa, ne zna se koje je od kog lepse i interesantnije, atek degustacije vina......

• 8 months later...

Planiram iz Bazela da odem u Kolmar na izlet, video sam da su vozovi svakodnevni...

Koliko sati je potrebno za obilazak kolmara? kakav je uvece, jel vredi tamo prespavati?

Naime sutradan mi je povratni let, pa se razmisljam da li da spavam u kolmaru, mulhaousu ili da se opet vracam u bazel, mada mi je to poslednja opcija...

ako je dosta 3 sata za obilazak Kolmara, mozda je bolje da obidjem i mulhouse pa odande pravo na aerodrom, pretpostavljam da ima direktna veza za aerodrom u bazelu?

pozdrav

ljudi mene interesuje kako stici sa aerodruma Buvie Pariz, do centra pariza a da nije mnogo skupo.. moze i do aerodruma CDG...hvala..:))