Jump to content

Featured Replies

Bravo za Vuka! Ovakvi tekstovi su više nego korisni za sve ,mlade po stažu' putnike, a i iskusnima nije zgoreg da se pred put potsete da nisu u svojoj dnevnoj sobi. Gordost je u ljudskoj prirodi i stav "ma ja to znam, putovao sam 1000 puta" može da izazove propuste u pripremi ili preteranu opuštenost na putu - što može prilično skupo da košta!

Još jednom bravo za Vuka!

Ovo bih dodao:

Pored zdravstvenog osiguranja preporučljivo je na putovanjima imati i Putno osiguranje. Ono ne mora biti zaključeno sa prevoznikom, u tom slučaju može biti veoma skupo, već ga je moguće zaključiti nevisno. Imaoci nekih platnih kartica putno osiguranje ostvaruju kupovinom karata tom karticom.

Pre putovanja, svakako, treba proveriti i zdravstveni rizik zemlje u koju putujete i zaštititi se vakcinacijom. Za sticanje imuniteta često je potrebna i revakcinacija, što iziskuje vreme, tako da  to treba planirati više meseci unapred.

Broj 112 možete pozvati i ako vam je telefon zaključan.

• 10 months later...

Ovo bih dodao:

Pored zdravstvenog osiguranja preporučljivo je na putovanjima imati i Putno osiguranje.

Mislim da preporucljivost putnog osiguranja veoma zavisi od tipa putovanja.

Kad bih isao negde natenane bez zurbe i gledao da prodjem sto jeftinije (hosteli, couchsurfing...) i sa sobom nosio malo stvari, polovnu odecu niske vrednosti,onda mi apsolutno ne bi trebalo osiguranje.

Medjutim, kad bih na primer isao na medeni mesec nakon kojeg bih morao na vreme da se vratim na posao, rezervisao skup apartman i avionske karte i sa sobom nosio dosta skupih stvari onda bih definitivno uplatio maksimalno osiguranje. Jer u slucaju da let kasni ili da je otkazan, a uplatio sam taj skupi apartman, sve gubim, niko mi nista ne nadoknadjuje bez putnog osiguranja. Ili ako je izgubljen prtljag, opljackan sam i slicno a moram da budem nazad na poslu odredjenog datuma. Plus sto ne zelis da ti medeni mesec pokvare gluposti dok ako putujes opustencija varijanta boli te uvo.

slazem se,ali i dalje ne znam gde kod nas(Bg konkretno) moze da se uzme...

pitala sam u par agencija,nemaju odgovor..drugi pak brkaju sa zdravstvenim ili kazu kako pokriva stvari u transportu i sl

slazem se,ali i dalje ne znam gde kod nas(Bg konkretno) moze da se uzme...

pitala sam u par agencija,nemaju odgovor..drugi pak brkaju sa zdravstvenim ili kazu kako pokriva stvari u transportu i sl

Tu ne mogu da ti pomognem jer sam uzimao australijsko osiguranje pa mozes da biras hoces li samo zdravstveno ili i putnicko u paketu i koji nivo zastite ti treba (mislim da je bilo 5-6 nivoa ponudjeno). Inace, pokusavao sam da uzmem srpsko osiguranje online posto je jeftinije, ali ne dozvoljavaju kupovinu iz inostranstva, ne znam zasto...

Putno osiguranje moze da se kupi u bilo kom osiguravajucem drustvu, recimo: Dunav osiguranje, Delta Generali os. DDOR, Uniqa itd... moze, takodje, i u turistickim agencijama, cak i ako ne putujete preko njih, mozete da uplatite samo osiguranje. Potrebno je izabrati VRSTU putnog osiguranja i od toga zavisi i cena, kao i gde se putuje, koliko se ostaje, na koji nacin se putuje (individualno, porodicno, grupno itd). Cena putnog osiguranja nije kod svih osiguravajucih drustava ista i tacno je da ne moze da se polisa kupi iz inostranstva.

Inace, pokusavao sam da uzmem srpsko osiguranje online posto je jeftinije, ali ne dozvoljavaju kupovinu iz inostranstva, ne znam zasto...

Zato sto kad dodje do osiguranog slucaja, traze ti da im posaljes kopiju pasosa sa stranicom kad si napustio Srbiju i kad si usao u zemlju za koju si trazio osiguranje. Kad bi moglo da se kupuje i iz inostranstva, lako bi moglo da se zloupotrebi. Npr, nesto ti se desi, pa moras kod lekara, ti kupis online osiguranje, platis npr 100 evra i odes kod lekara i napravis racun od 1000 evra...

Ok, a zasto onda ne stave opciju da izaberes trenutnu zemlju boravka pa ako se nesto desi pokazes kada si napustio tu zemlju?