Jump to content

Featured Replies

Posted

Dragi forumasi,

Potrebna mi je vasa pomoc.

Momak i ja planiramo da stopiramo za Arad 29. decembra. Najkraci put koji nam google maps izbacuje je Novi Sad-Becej-Kikinda-Lovrin-Arad. Sto se tice stopa do Kikinde, imamo iskustva s tim, ok ide ali sto se tice daljeg stopiranja razmisljamo jer ne znamo koliko uopste ljudi ide na taj granican prelaz kod Nakova???

Sta vi mislite koja je najbolja ruta? Razmisljamo i da idemo preko Beograda za Temisvar ali nam je to duzi put a i ne bismo da se zaglavimo negde duze u gradu. Svako iskustvo i savet su dobrodosli.

Hvala

Sanja

A mozda do Segedina auto putem, pa od Segedina do Arada opet auto putem?

Koliko znam, prelaz Nakovo nije u funkciji, ali, jeste prelaz Srpska Crnja. U tom slucaju, najkraca ruta bi trebalo da bude NS-Zrenjanin-Srpska Crnja-Zombolj-Temisvar-Arad. Ne znam da li je to i najbolja opcija i koliko je prometno i pogodno za stop.

Ja sam stopirao od Novog Sada do Oradeae, isao sam: Novi Sad-Zrenjanin-Srpska Crnja- Zombolj (Jimbolia)-TEmisvar-Arad-Oradea, e sad iskren da budem i nemam neke savete, posto me je posle granicnog prelaza pokupio kamiondzija iz Srbije koji me je odvezao skroz do Arada, gde sam nastavio da stopiram za Oradeu, ako vam stanu kola u Rumuniji pre nego krenu da vas voze naglasite im da nemate novca, posto se desava da traze, doduse retko ko , ali ima toga, kamiondzije su ok, nemam love na rumunskom kaze se: NU AM BANI (ili tako nesto).

Sve zive kamiondzije koje prolaze kroz Srbiju (tacnije Vojvodinu) idu preko ZR-a,tj. Srpske Crnje (vidim milion kamiona svakog dana koji prodju kroz Zrenjanin).Ja mislim da vam je to najsigurniji put.

A za Nakovo ne znam dal radi...cak mislim da ne radi.

• 9 months later...

Narode, da li neko zna je l' se pojavila neka autobuska linija do Arada? Ili Temisvara? Ako ne, kako bi se najbolje (najjeftinije) moglo stici do Arada?

A za Nakovo ne znam dal radi...cak mislim da ne radi.

Nakovo ne radi vec godinama, a i kad je radio mogli su samo putnici iz pojasa od 15 km od granice! Prema tome Srpska Crnja je jedini prelaz u okolini.

Ja sam stopirao u tom pravcu pre oko tri godine. Isao sam preko Srpske Crnje. Granicni prelaz sam presao peske, pa sam onda isao peske do prvog mesta posle granice po imenu Zombolj (na rumunskom: Jimbolia). Tu me je pokupio neki kamiondzija koji me je odvezao do Arada, tako da se nisam uvlacio u guzvu Temisvara. Nije bilo tesko stopirati. Posto sam od Arada nastavljao do Oradee stao mi je neki lik, koji mi je trazio pare tj rekao je Oradea i cenu (ne secam se koliko je bilo) mozda je neki linijski taksista. Ja sam mu rekao: Nu am bani (nemam para, na rumunskom), i on je samo nastavio. U Rumuniji su mi uglavnopm stajale kamiondzije.

Hvala, dakle bio je tkz "malogranični prelaz".

Tako je gospodine Pedjalon,tzv.malogranicni prelaz! clap.gif' alt=':clap:'>