Jump to content

Featured Replies

Sto se tice stajanja u odredjenim restoranima, to je stvar dogovora vozaca (redje same kompanije) sa tim restoranom. U "zamenu" za to sto uvek tu staju, vozaci dobijaju besplatan obrok zasigurno, a verovatno i odredjeni procenat itd. To se odnosi i na prevoznike koji ne uzimaju "harac" za prelaz granice (npr. na linijama do Beca ili Bratislave).

On 12/13/2011 at 9:06 AM, RaxCherrych said:

Uf bre, koji horor...Što me ne pita, mogli ste za manje više iste pare vozom i 5 minuta pre polaska da ste kupili kartu...

A jebi ga...

Gledao sam na Bahn.de raspored i cene vozova (Budimpeste-Bec-Hamburg),al sve je bilo oko/preko 200 evra u jednom pravcu.Naleteo sam jedan dan da je karta bila prihvatljiva (ispod 50 evra u jednom pravcu),al je onda bio neki drugi problem.Treba to da se naruci/rezervise,a iz Srbije je to malo komplikovanije (kad trebas da rezervises artu u Budimpesti),trazili su valjda ne-znam-koliko dana unapred da mora biti rezervacija (a ne 3-4 dana,kad sam ja mislio da uradim to),pa je na kraju i to otpalo...

A o avionima da ne pricam.

Može sve u Srbiji. ŽS je povezan sa sistemom DB-a u Frankfurtu, tako da u Srbiji može da se kupi i rezerviše karta na gotovo svim relacijama u Evropi.

Moze sve,jeftino,ali ne 3-4 dana pred putovanje)))

• Author

@Rax:da,upravo to.Ne moz' da uzmes kartu par dana pred put.

Ja sam to probao (probao sam sve,a prvo je da nabavim voznu kartu) i snadjem se ja tamo na DB sajtu i sve OK,kad...malo morgen :)

Napisali mi Svabe da je potrebno valjda minimum 5 (ili 7?) radnih dana da mi oni dostave tu kartu na kucnu adresu (3 evra je postarina,ako se dobro secam),a na osnovu datuma koji sam izabrao to je nemoguce...tako mi oni kazu...banda jedna...

On 12/12/2011 at 1:26 AM, Pretender said:
50 pakovanja supe u kesici za Srb...mogao bih do sutra da nabrajam...
Takve stvari nosim i ja kad dolazim u Srbiju  :bag:

Mislim, u Srbiji ne mozes kupiti one dodatke jelu za pravljenje testa sa sunkom, kao ni "provansalske zacine". A u obratnom smeru nosim pudinge, posto je u Srbiji kesica 15 dinara, a u Sloveniji 30 ili vise centi... pa nisam valjda lud da dam tolike pare! ;D

On 12/13/2011 at 9:49 PM, Laza GNR said:

@Rax:da,upravo to.Ne moz' da uzmes kartu par dana pred put.

Ja sam to probao (probao sam sve,a prvo je da nabavim voznu kartu) i snadjem se ja tamo na DB sajtu i sve OK,kad...malo morgen :)

Napisali mi Svabe da je potrebno valjda minimum 5 (ili 7?) radnih dana da mi oni dostave tu kartu na kucnu adresu (3 evra je postarina,ako se dobro secam),a na osnovu datuma koji sam izabrao to je nemoguce...tako mi oni kazu...banda jedna...

pa tako ne moze...naravno da im treba odredjeno vreme da ti dostave na "kucnu adresu" mada mislim da bi ti pre stigla karta od DB-a pouzecem nego od neke firme iz Kragujevca sa npr. aparatom za merenje krvnog pritiska..

U wasteels-su mozes da pazaris regularno karte za ino pruge danas za sutra....danas za danas... Moja komsinica kupila u ponedeljak kartu za Berlin za danas za najnizu cenu (Budimpesta + Berlin)...mislim da je sve platila oko 9 000din.

@babareebu

možda ne može jeftino, ali može za cenu koju je platio bus

@Laza GNR

sve međunarodne vozne karte koje možeš da kupiš preko sajtova DB, OBB, MAV, ČD itd. možeš da kupiš po istoj ceni (u 95% slučajeva) na stanici u Beogradu, Novom Sadu, Nišu (možda još koja) i u svim putničkim agencijama koje izdaju vozne karte (Putnik, Wasteels itd.). Mnogo lakše u agencijama, jer su na stanicama blagajnici uglavnom nekompetentni.

• Author

E vidis,to nisam znao,a nisam ni probao da pitam to.

...znajuci nase zeleznice - da je maltene problem da kupis kartu od npr. Beograda do Nisa,a da je kupujes u NS-u - nisam ni pomsilio da je moguce da kupis ovde kartu Budimpesta-Hamburg (vise mi zvuci kao naucna fantastika kiklop ).