Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovi "bandidosi" iz EU se mas nameracili da nas zezaju. Krenula je procedura koja omogucava da se u roku od tri meseca Srbiji i jos nekim balkanskim zemljama vrate vize ukoliko se ponovi talas laznih azilanata (kao da mi mozemo da kontrolisemo rome i albance koji odu preko grane :102:).

Nadam se da je ovo samo jos jedan vid pritiska i da nece ostvariti pretnje.

Editovao sam post. Molim bez uvredljivih naziva za druge nacionalnosti.

Priča se po TV-u zadnjih par dana. S tim da treba da prođe Evropsku komisiju ili tako nešto

Ово није ништа ново јер се говорилио о овоме и у марту. Дакле, сасвим је једноставно... нека се државе понашају озбиљно, тј. нек спречавају "азиланте" да траже азил и друге који крше споразум од 90 дана останка и биће све ок. Мислим да је ово више упућено на Босну, Македонију и Албанију него на Србију, ал и ми морамо бити одговорни.

Овде има чак тема о прекорачењу "фамозних" 90 дана!

Ово није ништа ново јер се говорилио о овоме и у марту. Дакле, сасвим је једноставно... нека се државе понашају озбиљно, тј. нек спречавају "азиланте" да траже азил и друге који крше споразум од 90 дана останка и биће све ок. Мислим да је ово више упућено на Босну, Македонију и Албанију него на Србију, ал и ми морамо бити одговорни.

Овде има чак тема о прекорачењу "фамозних" 90 дана!

Po logici EU, to nije njihov problem, nego naš. I oni samo čekaju da cifra pređe neki broj da bi opet (privremeno) uveli vize. A Srbija je direktno upozorena:

Ona je rekla da se zemljama članicama EU "veoma žuri" i da je za Srbiju "u atmosferi koja danas vlada u EU, situacija opasna".

LINK

Ај да се кладимо да ће нам вратити визе, а ово ''привремено'' биће на 10-15 година. lol::

Ma nece nista uraditi nego je ovo verovatno novi pritisak da im ne bude dosadno. Uostalom vidite da se ovakva "upozorenja" salju svake pola godine, znaci verovatno neki bahati EU komisar ima u svom MS Outlooku namesteno da se okine alarm svakih 6 meseci i onda to posalje novinarima, a zauzvrat primi platu od 5000 evra. Mislim zamisli sad po brzom postupku uvedu ponovo vize, pa koliko ce miliona gubiti wizzair i druge firme koje rade u Srbiji? I tu stetu ce onda verovatno EU morati da im nadoknadi, znaci nije to tako jednostavno...

i samo nek se i dalje razvija tema "prekoracenje famoznih 90 dana"......

Ja mislim da vracanje viza nije tehnicko , vec politicko pitanje, te upravo od politicke atmosfere kod nas ce zavisiti i vracanje, to jest ne-vracanje istih. Sa azilantima to nema veze, oni su ako mene neko pita, samo izgovor.

da, verovatno je samo politika u pitanju, ali im ne treba dati povod, zar ne? uostalom, citam po novinama koliko su srecni ljudi u Koviljaci zbog azilanata, pokazali smo bas veliko "razumevanje" za muke onih koji su pogodjeni ratom dosli ovde

Ај да се кладимо да ће нам вратити визе, а ово ''привремено'' биће на 10-15 година. lol::

Kapiram da se zajebavas :)

Uglavnom,nemojte bre biti naivni ljudi.

Nece nam vratiti vize ukoliko nesto stvarno KRUPNO ne zas..emo.A nismo valjda ludi da tako nesto radimo :)

• Author

Ovi "bandidosi" iz EU se bas nameracili da nas zezaju. Krenula je procedura koja omogucava da se u roku od tri meseca Srbiji i jos nekim balkanskim zemljama vrate vize ukoliko se ponovi talas laznih azilanata (kao da mi mozemo da kontrolisemo rome i albance koji odu preko grane :102:).

Nadam se da je ovo samo jos jedan vid pritiska i da nece ostvariti pretnje.

Editovao sam post. Molim bez uvredljivih naziva za druge nacionalnosti.

Uvek sam rome nazivao onako kako oni sami sebe nazivaju u Srbiji :102:, ne vidim da bilo koga time vredjam, ako se iko osetio uvredjenim izvinjavam se mada nije bilo namere.

Sto se tice viza ne bih to olako shvatao, ovi nasi "prijatelji" iz EU jedva cekaju da samo malo skrenemo sa njihovog puta i izvirimo iz misje rupe, pa da nam odrezu neku kaznu, ako nista a ono po navici. Nismo krivi ni za druge stvari, sve odradili sto su trazili, pa ne dobismo kandidaturu, sto bi nam valjda omogucilo bolji standard i samim tim vise mogucnosti za ono sto nam je najbitnije ovde, a to su putovanja. Ovo ne zavisi mnogo od nas, jedino da se uzmu pasosi onima koji su vec ilegalno prelazili granicu sa zahtevom za lazni azil i da se jos krivicno sankcionisu, jer ugrozavaju celu drzavu (to je neka vrsta prevare, zar ne). Jbg. demokratija je svuda oko nas, pa tako i us svetu, sloboda je negde tamo daleko, tesko je i naziurem u ovom mraku.....sloboda ce doci onda kad ne budem znao sta je to viza i kad ceo svet bude putovao onako kako je Bog nalozio, kao sto orao leti, bez granica koje se vestacki postavljaju....sto rece Bora..."pravila, pravila, da bi me udavila"....

Kapiram da se zajebavas :)

Uglavnom,nemojte bre biti naivni ljudi.

Nece nam vratiti vize ukoliko nesto stvarno KRUPNO ne zas..emo.A nismo valjda ludi da tako nesto radimo :)

Не зајебавам се! Толико нас зајебавају да од њих свашта можемо да очекујемо. :psuje:

Ako se ne zajebavas,onda nemoj bar biti naivan ;)

Nece nam uvesti vize,sta se palite tu...