Jump to content

Featured Replies

Posted

Boravim u SAD vec 3 meseca, ovde sam kod verenika koji je americki drzavljanin i imam turisticku vizu koja vazi 6 meseci (do marta). Planiramo da se vencamo ali me momentalno interesuje kako mogu da apliciram za radnu vizu, kakva je procedura, sta mi sve treba i kome da se obratim. Unapred hvala svima.

edit: Molim vas ne koristite caps lock pri pisanju postova.

Ako pronađeš poslodavca tu u Americi koji može da dokaže da na tržištu ne postoji radnik kvalifikacija koje su potrebne tom poslodavcu, a ti ih poseduješ, onda bi možda i mogla da dobiješ tu vizu. E sad, problem je što ne možeš odatle nego moraš da apliciraš za istu iz Srbije, u to sam siguran 99%. Ako se udaš za Amerikanca ili nekoga ko poseduje američki pasoš, mislim da stičeš pravo na zeleni karton (ili kako se već zove), i sa tim možeš da radiš. Međutim, ne znam da li dobijaš isti istog trenutka, ili mora da prođe neko vreme, recimo 6 meseci...

Ne moras da apliciras za istu iz Srbije. Dovoljno je da imas legalan status za svo vreme boravka u USA, i moras da apliciras u nekoj od najblizih ambasada USA, a ja ti preporucujem u USA ambasadi u Kanadi. Ako nadjes poslodavca, uslov da uvaze njegovu ponudu za [posao je i da radno mesto oglasi u lokalnim novinama i na bar jednom internet sajtu za poslove u trajanju od minimum dve nedelje (sedmice) i da to dokumentuje. Ti moras sve te dokumente (i tonu drugih) da dostavis ambasadi. Naj bolje bi ti bilo da odes na sajt za USA imigraciju i vidis sve uslove koji se traze da bi se dobila radna ili neka druga viza. Ni jedna vlada na svetu ne ohrabruje ovaj nacin dobijanja vize (iz same zemlje za koju se trazi), ne reklamira to na sva zvona ali i ne sprecava da se tim putem i dobije. Jednostavan razlog je novac koji oni zele da se uplati iz inostranstva na racun ambasade u koju se aplicira (u tvom slucaju bi to bilo u Srbiji) a ne da se taj novac dobije od nekog ko je vec u Americi. Web site za formulare ti je: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=7d316c0b4c3bf110VgnVCM1000004718190aRCRD&vgnextchannel=7d316c0b4c3bf110VgnVCM1000004718190aRCRD

Nadam se da ces uspeti u svom naumu.

Srecno.

No stress, samo nemoj da zaboraviš na nas ako doživiš neko interesatno iskustvo... putovanje, šta raditi, šta ne...

Suvišni i uvredljivi postovi su obrisani. Molim vas držite se teme! Ukoliko neko može da pomogne  odgovorom, neka to i uradi, ostali su slobodni da temu ne čitaju  flowers::

• 4 years later...

Moj ujak zivi u detroitu, po zanimanju je moler i ima registrovanu firmu ppaintigcompany. Zanima me kako preko njega mogu dobit radnu vizu?

• 2 months later...

Zdravo, imam prijatelja koji zivi u Americi 10tak godina i ima njihove papire. Drzi svoju privatnu firmu..Hteo bih da pitam postoji li mogucnost da dobijem radnu vizu preko njegove firme, radio bih kod njega?  hvala unapred!

samo ako si po zanimanju poseban od njihove več raspoložive snage, ali postoji mogucnost biznis investment vize u kojoj "kupiš" ujakovu firmu

• 1 year later...

Je l zna neko kakva je mogucnost da ukoliko supruga ode u Ameriku, na radnu vizu, da eventualno i ja krenem sa njom? Ali problem je sto imam kredit od 20K e. Kakva je mogucnost? Sta uopste gledaju u ambasadi?

5 hours ago, sheva7 said:

Kakva je mogucnost?

Nikakva.

Uzmi i nazovi ambasadu i pitaj.