Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel mozda neko posetio ovu azerbejdzansku eksklavu? Neki savet kako je najlakse stici do tamo (pretpostavljam preko Turske)? Cene smestaja itd...?  :D

Moze da se dodje ali iz Jermenije..vizu dobijes na granici...moze u pasos ili na poseban papir!

@ бабареебу

Ја бих рекао да си побркао Нагорно Карабах и Хахчиван.

@пецанј

Гледао сам на Гугл Земљи јуче. Може да се стигне копном. Има гранични прелаз, а да ли је отворен и за странце не знам.

Ima nekoliko letova dnevno iz Bakua za Nakhchivan. Sto se tice ulaska kopnom, granica je bila otvorena za Turke i Azere a veliko je pitanje da li mogu i stranci da je predju...

• Author

Ne odgovara mi da idem u Baku pa onda u Nakhcivan. Ima letovi i iz Istanbula ali su cene paprene za moj studentski stek  :yok: Najbolje bi bilo kopnom, pretpostavljam vozom do Karsa pa onda nekako do granice... Samo je pitanje mozemo li mi sa srpskim pasosem da je predjemo  ::crazy:

Pa jel neko bio od vas bilo kako?

@ бабареебу

Ја бих рекао да си побркао Нагорно Карабах и Хахчиван.

@пецанј

Гледао сам на Гугл Земљи јуче. Може да се стигне копном. Има гранични прелаз, а да ли је отворен и за странце не знам.

Nisam nista pobrkao,evo vidi malo na sajtu..http://en.wikipedia.org/wiki/Nakhchivan

Granica sa jermenijom je zatvorena vec duzi niz godina a kako svari stoje bice jos jako jako dugo. ne vidim razlog zbog koga ne bismo mogli da udjemo u nahcivan. to je deo teritorije koji nije pod okupacijom i ne bi trebalo da bude nikakvih problema za ulazak. zovi ambasadu najbolje

Mislim da ti je bolje da ides za Van. Mozes vozom mozes pegasusom. odatle bi trebalo da budu bolje veze sa nahcivanom ili idirom iz koga mozes lako za nahcivan. kars je mnogo manje mesto od vana i putevi nisu bas najbolji koliko znam. Imam jednog druga u Idiru pa mogu da ga pitam kako ide prevoz do tamo

• Author

Listao sam sad neki LP vodic i nigde nije napomenuto da je granica zatvorena za strance. Sto se prevoza tice verovatno cu stopom do Istanbula a onda SunExpress-om do Vana ili Karsa (35 evra je povratna). Posle bih se ve nekako snaso, busom ili stopom.

Ajvarce, raspitaj se ti kod tog druga za svaki slucaj.

Ako bude sve islo po planu mozda cak skoknem i do Tabriza, a u povratku da se vratim vozom. A sto se tice vize za Azerbejdzan i Iran ako neko ima informacije neka napise  :D

• Author

Babareebu mislim da si se zafrknuo, tesko da moze iz Jermenije u Azerbejdzan  nono

Babareebu mislim da si se zafrknuo, tesko da moze iz Jermenije u Azerbejdzan  nono

ne tesko, vec nemoguce. apsolutno nempguce, niti postoji protok ljudi izmedju dve zemlje uopste, posto azerima je zabranjeno da idu u Jermeniju a Jermeni ne mogu da dobiju vizu za Azerbejdzan.

Jermenija i Azerbejdzan jos uvijek nisu potpisali sporazum o miru, tako da su na papiru jos u ratu. U svakom slucaju,NEMOGUCE je iz Jermenije u Az i obratno.Sam pokusaj bi vjerovatno zavrsio smrcu, s obzirom na vojno prisustvo na granicama.

Sto se ti Nakhcivana, u glavi mi stoji predrasuda da se jedino moze doci avinom iz Bakua a da stranci ne mogu koristiti kopnenu granicu. Nisam siguran, treba provjeriti.

Izgleda da sam bio u krivu. Evo sta kaze wikitravel:

The exclave has a short border with Turkey in Sədərək which allows an easy link to the city of Iğdır. There are several busses per day starting from or passing through Iğdır bus station (150 min pure driving time). Have in mind that the border is open only 10 hours a day and that border guards are very corrupt – and even corruption aside, the extensive security, customs and immigration checks on both sides are likely to last two hours or more.

• 8 months later...

IGDIR TURIZM,bus prevoz iz Turske...Turkey – Nahcivan (Azerbaijan)

After the activation of Dilucu border gate between Turkey and Azerbaijan, Iğdırlı turizm arranged international lines to Nahcivan and over time Iğdırlı turizm became the most important travel company in the region. Almost all of the domestic lines of the company in Turkey have been extended to Nahcivan.  http://www.igdirliturizm.com.tr/igdir-inter.php

Hmm znači li to da je ta granica do sada bila zatvorena!? :?

Izgleda da jeste,ali sad sve funkcioniše dobro što se tiče prevoza..Jedino odatle ne može dalje u Jermeniju niti u Iran..slepo crevo..enklava..