Jump to content

Featured Replies

Posted

interesuje me ako neko zna sledece: ako izvedim sengen za nemacku sa vise ulaza i odem samo do majdarske busem (kao usao sam u eu kopnom) pa onde oni ne znaju da li sam ja bio u nemackoj (ovi iz nem. ambasade) i onda odem za grcku, da li ce ove fino nadrndande tete iz ambasade da prave sledeci put pri vadjenju vize problem jer nisam bio u nemackoj. posto postoji ta varijanta, ako se izvadi viza u jednoj drzavi a ode u drugu, itd. bilo bi super ako neko zna iz licnog iskustva

:pij:? :pij:? :pij:

p.s. ili da ja odem direktno za grcku?  :grin:

mislim da ne treba da brines. Samo postuj datume pogotovo u Grckoj i to je to....prosle godine sam bio u Gr sa austrijskom vizom i sve je bilo ok....cak sam u aus. ambasadi pitao da li pravim prekrsaj na sta mi je ljubazna salterusa odgovorila negativno (dakle, moze)

nema potrebe da ides u madjarsku samo zbog vize...drugo je ako imas tmao ili sta vec........ nez zaboravi da u madjarskoj mozes da se zadrzis najvise pet dana (ona nije u sengen zoni)

pozz

To sto si ti zamislio nije bas izvodljivo jer Madjarska jos uvek nije usla u Schengen, samim tim se tvoja Schengen viza ne registruje u kompjuteru. Dakle, ulazak u Madjarsku nije isto sto i ulazak u Schengen. To bi bilo izvodljivo kada bi iz Madjarske presao u Austriju, a potom se vratio nazad.

Cuo sam za slucajve kada su pravili nekima probleme, mada iako to bude slucaj kod tebe, sve sto treba je da promenis pasos.

To sto si ti zamislio nije bas izvodljivo jer Madjarska jos uvek nije usla u Schengen, samim tim se tvoja Schengen viza ne registruje u kompjuteru.

meni nikada nisu registrovali vizu u kompjuteru (ni preko lt-a) znam da se proveravaju brojevi viza i pasosa ali registracija ne  (usao sam nekoliko puta bez provere).....za usa vizu znam da se registruje....

Cuo sam za slucajve kada su pravili nekima probleme, mada iako to bude slucaj kod tebe, sve sto treba je da promenis pasos.

ne bih se bas slozio. nije stvar u pecatu vec onome sto oni unesu u bazu podataka u slucaju prekrsaja. A svaki put kada ukucaju tvoj maticni broj ili ti JMBG izadje tvoja sengen i svaka druga istorija.....definitivno nisu naivni jer i sami znaju da je lako izvaditi novi pasos....to je ok u slucaju da imas izraelsku vizu, pa zelis naknadno da ides u siriju ili jordan....

za miroslavg:

Kada prelazim iz H u A, na granicnom prelazu Nickelsdorf mi vec trecu godinu za redom skeniraju vizu (ne samo meni vec svima) pa pretpostavljam da se ona registruje u kompjuteru. Na aerodromu u Berlinu su isto kucali nesto po kompjuteru, kao i u Finskoj.

Ono sto sam hteo da kazem je da ulazak u Madjarsku nema veze sa ulaskom u Schengen i na taj nacin kovach81 nece da uveri sluzbenike u nemackoj ambasadi da je posetio Nemacku jer nema pecat Austrije.

Sto se promene pasosa tice, to tvrdim iz iskustva, hvala bogu ne mog licnog. Poznajem coveka koji je nekoliko puta ilegalno boravio u Francuskoj i radio tamo, i svaki put kada su ga uhvatili na aerodromu udarali su mu zabranu u pasos, a on je svaki put menjao pasos i ponovo dobijao Schengen vizu i naravno ponovo ilegalno ostajao. Izgleda da JMBG niko ne zapisuje.

pa nazalost bojim se da si u pravu  :-( ja sam prosle godine dobila nemacku vizu na 7 meseci sa vise ulaza i savetovana sam da ipak prvo udjem u nemacku kako bi i sledeci put bez problema dobila vizu. te sam iako je moja destinacija bila Brisel prvo isla za Frankfurt, sto me kostalo 100 evra vise ali se nadam da ce uroditi plodom jer sam danas predala zahtev za novu vizu na godinu dana pa u cetvtrak mogu da vam javim ishod! drzite mi fige  :spot:

mislim da se ne isplati rizikovati, mnogo je vredno to sto mozes da dobijes vizu na duzi period sa vise ulaza, ja se ne bih kockala. madjarska granica ti ne znaci nista, moras preci austrijsku granicu.

pozz i srecno!

jer sam danas predala zahtev za novu vizu na godinu dana pa u cetvtrak mogu da vam javim ishod!

Jel to Schengen viza na godinu dana sa dozvolom boravka od 90 dana u Schengen prostoru ili nacionalna nemacka viza?

• 3 months later...

Ako dobijem Italijansku vizu, da li to znaci da onda mogu da posetim i druge zemlje(sengen, naravno)?

Ako dobijem Italijansku vizu, da li to znaci da onda mogu da posetim i druge zemlje(sengen, naravno)?

da, naravno... a koliko sam upucena mozesh da posetish i zemlje clanice unije koje nisu u sengenu josh uvek a to su Ceska, Slovacka, Poljska, Madjarska itd itd...

;D

ali ne mozhesh u grchku recimo? ne?

poshto ja kontam da odem za grchku jula pa se sad muchim s papirologijom..

malo me j*** ta rezervacija hostela.. shta ako ne priznaju i to..

a za nemachki shengen imam "vezu" pa bih lako mogla da nabavim poslovno pozivno pismo..

da, naravno... a koliko sam upucena mozesh da posetish i zemlje clanice unije koje nisu u sengenu josh uvek a to su Ceska, Slovacka, Poljska, Madjarska itd itd...

;D

Sa Sengenskom vizom mozes da posetis i Ceska, Slovacka, Poljsku i ostale nove clanice EU ali samo u tranzitu (do 5 dana) i Svajcarsku bez ogranicenja. Vodi racuna ako imas vizu za jedan ulazak, ako izadjes iz Sengena neces moci da se vratis

Sa nemackim Sengenom mozes u Grcku!

since when? mislim, dodjesh do granice i poshalju te nazad.. shta onda?

gde ja to zasigurno mogu da proverim? nekako mislim, da bilo shta da mi kazhu, zavisi od carinika

koji uzme moj pasosh u ruke.. ne znam

Sa nemackim Sengenom mozes u Grcku!

since when? mislim, dodjesh do granice i poshalju te nazad.. shta onda?

gde ja to zasigurno mogu da proverim? nekako mislim, da bilo shta da mi kazhu, zavisi od carinika

koji uzme moj pasosh u ruke.. ne znam

pa... since always, sta bih ti drugo rekao.

Ne znam koliko puta treba ova prica o Sengenu da se ponovi da bi ljudi ukapirali. Mislim da na sajtu treba da se postavi clanak o Sengenskom sporazumu i da se izlistaju sve clanice sporazuma.

http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement

Postoji ovaj sajt:

http://www.eurovisa.info/WhereApply.htm

Taj tekst smo preveli i postavili na naš sajt pre više od dve godine, i nalazi se na ovoj stranici:

https://www.klubputnika.org/html/vize/sengen/glavna.htm

E sad, to su zvanična pravila, a da li je u praksi zaista tako - bog zna. U praksi se više puta pokazalo da ono što ambasade govore nema mnogo veze sa onim što se zaista dešava na granici.

to su zvanična pravila, a da li je u praksi zaista tako - bog zna. U praksi se više puta pokazalo da ono što ambasade govore nema mnogo veze sa onim što se zaista dešava na granici.

my point exactly..

hvala lazare..

ne znam.. probacu sa rezervacijom hostela da dobijem grchku vizu

ako ne uspem, probacu sa nemachkim shengenom da udjem u grchku..

we shall see..

najsvezije informacije kazu- prolazis granicu...

bili prijatelj i ja.. on ima nemacku vizu i gde god da idemo, njemu samo pogledaju pasos,

a moj listaju i upisuju neke silne brojeve...

kao sto rece kika, nemacka je to...

pozz