Followers 0

Kako najlakse otici iz Nisa do Istanbula?

13 posts in this topic

Na prvih 20 stranica nisam pronasla informaciju o putu kako stici do Istanbula, i evo otvorih novu temu. Bilo koje informacije o prevozu od Nisa do Istanbula su dobrodosle (gde planiram ici za nekih nedelju dana) vozom, autobusom ili avionom.  :mrgreen: Zahvaljujem se unapred  :king:

Jedna od mogućnosti je voz. Niš-Istanbul. Znam samo da idu spavaća kola iz Srbije.

On 1/4/2012 at 8:07 AM, morisha said:

Na prvih 20 stranica nisam pronasla informaciju o putu kako stici do Istanbula, i evo otvorih novu temu. Bilo koje informacije o prevozu od Nisa do Istanbula su dobrodosle (gde planiram ici za nekih nedelju dana) vozom, autobusom ili avionom.  :mrgreen: Zahvaljujem se unapred  :king:

Od Niša do Istanbula imaš nekoliko opcija:

1. Voz Niš-Istanbul

Svakodnevno polazi sa niške železničke stanice u 12:30. Kola za sedenje idu do Svilengrada (zadnje mesto u Bugarskoj). Od Svilengrada do Istanbula nastavljaju samo spavaća kola i doplata je 10 EUR. Međutim, dva sata kasnije, u 7:30 imaš lokalni voz Kapikule-Istanbul sa sedećim kolima, ukoliko ti nije problem da sačekaš ta dva sata (ne treba doplata). Moja ti je preporuka da kupiš povratnu kartu Niš-Dimitrovgrad (nekad možeš i da častiš konduktera 200 RSD), zatim na relaciji Kalotina-Sofija častiš bugarskog konduktera 4 LV, u Sofiji siđeš i na šalteru kupiš kartu do Svilengrada, međugranični prostor Svilengrad-Kapikule se prošvercaš (bez problema), a zatim u Kapikulama na šalteru kupiš kartu do Istanbula za lokalni voz u 7:30.

Naravno, možeš i lepo da kupiš Balkanflexipass kartu (51 EUR za mlađe od 26 godina), ali i uz nju ti treba doplata za spavaća kola. Ako čekaš voz u 7:30 onda ne treba.

2. Voz Niš-Sofija pa autobus Sofija-Istanbul

Vozovi za Sofiju polaze dva puta dnevno, prvi u 3 noću, drugi u 12:30. Što se plaćanja tiče, isto kao što sam napisao za predhodni voz.

Autobusi od Sofije ka Istanbulu imaš više puta dnevno, cene se kreću od 80 LV (povratna karta) pa naviše.

www.centralnaavtogara.bg

3. Avionom iz Skoplja

Imaš dosta jeftine karte Pegasus-om sledeće nedelje za nekih 50-ak EUR u jednom pravcu. Do Skoplja možeš na sto načina, vozom, autobusom, ima milion polazaka autobusom...

http://www.flypgs.com/en/

To bi bilo to, pitaj ako te još nešto zanima, i javi utiske kad se vratiš  8-)

Ok, ja sam ovako isao pre dve godine, izvinjavam se na dezinformaciji. Ali na oba linka koja sam postavio pise ovo sto sam prethodno napisao. Moguce je da jutarnji polazak za Sofiju obavlja Nis ekspres, a popodne voze Bugari.

Kao da je pa bitno ko vozi  :-\ Cena karte je ista, destinacija ista... Stizes tamo gde treba  ;D

Ako se odlučiš za varijantu Flexipass i doplata za kušet/spavaća, nema potrebe da predaš u Sofiji i posle u Svilengradu, kad ćeš direkt iz Niša bez presedanja do Istanbula platiti 10 EUR isto kao i Svilengrad - Istanbul.