Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima  :mah:

Na leto planiram ovu turu. E sad, nisam toliko iskusan putnik, pa bi me zanimali vasi predlozi/saveti u vezi puta. Naime, da li postoje direkten vozne linije izmedju ovih gradova?  :? Ok, za Bg-Budapest znam jer sam vec dosta puta odlazila vozom i znam da je to ona standardna jeftina povratna karta, medjutim ne mogu bas naci informacije za ostatak potencijane ture. Zna li iko sta?  ;)

ono što znam je da imaš iz Budimpešte uveče voz za Varšavu. Kreće ti oko 20:00 , u Breclavu presedaš na voz koji dolazi iz Beča i ide za Varšavu , u Varšavi si oko 8 ujutro. Varšava - Gdanjsk predpostavljam da ima voz. (pozovi RAX-a u pomoć ).Prag-Karlove Vari idi autobusom Student Agency , koji kreću sa praške autobuske Florenc na svaki sat (kartu u jednom pravcu je 6.5 evra). pozzz

da, rax zna o vozovima jako dobro  smartass

kad vec putujes za poljsku mozda da ubacis krakov kao dodatnu opciju, ako nisi tamo bila.

• Author

uu hvala hvala na pomoci  klanj:: imacu sve ovo u vidu. Da, i Krakov mi se vrzmao po mislima.. Zapravo, ovo mi je ona osnovna varijanta, pa cu videti sta ce jos biti ubaceno u pricu-u zavisnosti od povezanosti gradova i svakako parica koje imam ;)

Ako ideš tu turu NIKAKO nemoj izostaviti Krakov, ukoliko već nisi bila. Budimpešta - Krakov imaš Orangeways bus za 15-20 EUR, nisam siguran tačno koliko. Budimpešta - Krakov , vozom je skupo, najmanje 39 EUR, to zaboravi. Ako preskačeš Krakov tim vozom u 20:05 iz Budimpešte ideš uveče za Varšavu BEZ presedanja. Kartu kupuješ UNAPRED za 29 EUR u Beogradu, u Putniku ili Wasteelsu. Karta je fiksirana za taj jedan polazak i ne može se zameniti.

Za vozove po Poljskoj koristi http://rozklad-pkp.pl/. Imaš i cenu. Ako si student obavezno izvadi ISIC karticu jer imaš 51% popust na vozove u Poljskoj u unutrašnjem saobraćaju. Poljska je dobro povezana vozovima. Koristi TLK, IR, RE i R vozove jer su jeftini, EX i EIC su skupi.

Što se tiče relacije Gdanjsk - Prag to je dosta duga relacija i moraš 2 puta da presedaš (Vroclav i Pardubice). Ja bi lično usput posetio Poznanj ili Lođ i obavezno Vroclav. Cena karte Vroclav - Prag uključujući i presedanje u Pardubicama bi trebalo da košta 29 EUR. Red vožnje možeš takođe naći na linku gore.

Prag - Budimpešta imaš specijalnu ponudu za 19 EUR. Ovu kartu takođe treba kupiti unapred, u Putniku ili Wasteelsu.

Koliko bi ljudi islo na tu turneju i sta preferirate kao vezu povezivanja, bus ili voz ?

Pozdrav svima na forumu, vreme došlo i za moj prvi post, pratim vas već neko vreme.

I baš zbog toga i ja sam planirao neku sličnu turu, jednog dana kada skupim pare. Pa me zanima zar nije InterRail najisplativiji za ovo putešestvije?

Ja kada sam razgledao kad ima voz koristio sam ovaj sajt http://www.raileurope.com/index.html

• Author

Koliko bi ljudi islo na tu turneju i sta preferirate kao vezu povezivanja, bus ili voz ?

turu cemo tek na leto sprovesti u delo :) te cemo do tada vec videti koliko nas bi ishlo :) pretezno vozom!

• Author

ljudici, divni ste! ovi saveti me dodatno inspirishu da obogatim turu josh po kojim gradovima koji su usput :) samo da troshkove dovedemu prihvatiljive i taaadaaam - ne vidi me srbija par nedelja na leto :)