Jump to content

Featured Replies

Posted

Krajem Jula krecemo(zena,surak i ja) za Goa.

krecemo kamperom iz nemacke i racunamo da stignemo za 4-5 sedmica(lagano)

Surak bi ostao da zivi par meseci na plazi u Goa dok bi se mi vratili avionom(imamo letnji raspust 6-7 sedmica)

Zimski raspust bi se opet spustili dole i zajedno vratili auto u evropu.

kampera bih prepisao na njega tako da nemam nikakvih carinskih obaveza(carnet de passage) pri povratku.

Proracun kaze da nam za 9600km treba 120h voznje,sto izgleda bas lako.(2009 maroko i nazad 7900km za 15 dana)

Vize planiramo da izvadimo ovde(tranzit za iran i pakistan i turisticke za indiu)

Molim sve koji su putovali po Iranu i Pakistanu da napisu par saveta i iskustava(pre svega o saobracaju,granicnim prelazima)

India nam je odlicno poznata tako da nas interesuje Iran i Pakistan:

Sve ovo ako ne bude rata :maddd:

Pozdrav

Dobijanje pakistanske vize je zadnjih 6-8 meseci veoma tesko, skoro nemoguce,bilo turisticke,bilo tranzitne. Dobiti tranzitnu za Pakistan u Evropi je vec dovoljno tesko, a trenutno dobiti je u Indiji nemoguce.Dobro proverite.

• Author

Nismo jos stigli do viza,ali to ce uskoro biti prijoritet.zeni i meni treba samo u jednom pravcu jer smo planirali da letimo nazad.

nadam se da cemo uspeti da ih iscupamo,mada kako se stvari politicki odvijaju moze svasta da se desi.Surak bi nastavio da putuje dalje za Nepal itd.mada ni on nije siguran koliko dugo zeli da ostane(covek je slobodan(stan,posao,ugovori))Vracanje auta za Evropu je jos otvorena tema,u krajnjem slucaju bi stavili kampera na RoRo (Roll-On/Roll-Off) i poslali nazad za Evropu.

Hvala na informaciji

Pozdrav

Nedavno sam citao na www.lonelyplanet.com da prevoz kampera brodom,od |Hamburga do Kochina(Kerala) kosta nesto kao 3000€.ozda cak i vise, ne secam se tacno. Proverite i to.

• Author

To znam,ali kostace izmedju 5000-10000€ ako ostane zarobljen u Indiji!Carnet de Passages garancija za Iran,Indiji,itd kosta min.5000€ plus ostali troskovi carine.

Idealno bi bilo vratiti se nazad kopnom.pakistanska viza traje tri meseca (od datuma izdavanja) Kruze price da se u Indiji tesko dobija.Preko kine samostalno putovanje skoro pa nemoguce.tako da su to osnovni problemi do sad.

hvala na savetu

pozdrav