Jump to content

Da li je dozvoljeno da se unese tejzer (electro shocker) ako se putuje avionom

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi.

Evo me na Tajlandu, imam let za par dana. Nasao sam tejzer (electro shocker) 1800 vati, relativno jeftino, pa sam mislio da kupim par komada i to skupo preprodam u Srbiji :) Zanima me samo da li je to legalno i da li cu imati problema u avionu i na granici. Postoji varijanta da posaljem postom. Razmisljao sam ako saljem postom da kupim jedno 10-20 komada za pocetak, a u ranac da stavim 3-4. Ranac ide u check-in baggage, tako da ne bi trebalo da bude problema u avionu. Sta mislite.

Hvala unapred.

pa sve sto je vise komada, bilo sta, nebitn da li je majica ili dezodorans ili to sto ti uzimas, moze se tumaciti kao sverc a to nije dozvoljeno...

Za avio kompaniju nije problem ako ide u cekiran prtljag. A sto se carine tice, zavisi od procene carinika. Sa 5 kom ne bi trebao da imas problema (npr. nameravas da ih poklonis prijateljima/familiji) ali 10-20 komada je ocigledno namenjeno prodaji tako da bi morao da platis carinu. Ti vidi da li ti se isplati da rizikujes, mene na zelenom izlazu (nothing to declare) zaustave mozda jednom u 10 puta.

Pozdrav ljudi.

Evo me na Tajlandu, imam let za par dana. Nasao sam tejzer (electro shocker) 1800 vati, relativno jeftino, pa sam mislio da kupim par komada i to skupo preprodam u Srbiji :) Zanima me samo da li je to legalno i da li cu imati problema u avionu i na granici. Postoji varijanta da posaljem postom. Razmisljao sam ako saljem postom da kupim jedno 10-20 komada za pocetak, a u ranac da stavim 3-4. Ranac ide u check-in baggage, tako da ne bi trebalo da bude problema u avionu. Sta mislite.

Hvala unapred.

Kolko para je to?

ako idemo logikom da ne smeš uneti upaljač, grickalicu za nokte, šibice kako ti pada na pamet da možeš uneti tejzer od 1800 vati?

ako idemo logikom da ne smeš uneti upaljač, grickalicu za nokte, šibice kako ti pada na pamet da možeš uneti tejzer od 1800 vati?

A koja je to logika? Upaljac i sibice sadrze zapaljive supstance pa ne smeju u prtljag, grickalica naravno sme kao i tejzer, nozevi, sekire, itd. (pricamo o cekiranom a ne o prtljagu koji se unosi u kabinu)

Evo liste najbizarnijih zaplena na americkim carinama, pa pogledaj stavku 6 :)

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/300104/Najbizarnije-zaplene-2011-na-americkim-carinama

U rucni prtljag sam gotovo siguran da ne bi smelo, a ni za cekirani bas ne znam koliko je normalno. Ne znam da li se to tretira kao vrsta oruzja ili sta? Ali, svakako, ako prodje kroz skener ili te zaustave na carini, ne znam sta bi pametno mogao da kazes u svoju odbranu i sta ce ti 20 omamljivaca. Ja se ne bih igrao sa tim. Razmisli dobro sta mozes da dobijes, a sta izgubis time sto ces probati to da preneses.

Evo liste najbizarnijih zaplena na americkim carinama, pa pogledaj stavku 6 :)

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/300104/Najbizarnije-zaplene-2011-na-americkim-carinama

Lik je to siguno nosio u rucnom prtljagu. Na americkim aerodromima mozes da cekiras i vatreno oruzje bez problema, a kamoli obicam teaser.

http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/prohibited/permitted-prohibited-items.shtm

Kada su evropske kompanije u pitanju, tu vec moras da proveris.

• Author

Nije evropska avio kompanija, azijska je. Slecem u Budimpestu, tako da tamo ne bi trebalo da me zaustavljaju, a u Srbiju ulazim vozom, tako da cu vec negde da ih sakrijem. Uzecu jos jedan-dva, pa cu da vidim kako cu da prodjem ovog puta. Razmisljam i postom da posaljem. Ovo ovde kosta 12 evra, a u Srbiji bih mogao da prodam za 150 evra lagano, tako da se isplati :)

u srbiji se tejzer smatra oruzjem isto kao i pistolj,tako da bi lako moglo biti problemasto dalje implicira  nono

zbog tog tvog cuda mene je davne 1993. godine prebila milicija (kad su mi trazili licnu kartu, ja dobrano "pripita" im rekla: nema licnu kartu ali imam ovo, i uperila u njih. sledece je bilo pesnica u glavu pa mrak poduze, pa stanica milicije)....tako da pazi kome ces to da preprodas

• Author

Haha, pa gde se tejzer uperuje u miliciju :)) Iskreno, ne zelim da prodam manijacima na ulici, vec nekome kome to treba u profesionalne svrhe, recimo dreserima zivotinja i sl. Ne zelim da to padne u šake nekom uličaru koji će to da iskoristi na pogrešan način. Tako da ako znate nekog dresera zivotinja kome to treba ili nekoj drugoj profesiji, javite ;)

pa rekoh li da sam bila dobrano pripita? (u prevodu ortak i ja popili oko 1,5 litar noname rakije sa pijace devedesetih.....)

Mozes da prodas seljacima, da tamane pilice s tim. Sa 1800 vati mislim da naknadno cerupanje nece biti neophodno. :) 

...vec nekome kome to treba u profesionalne svrhe, recimo dreserima zivotinja i sl.

Najbolje je da ti to ne kupuješ uopšte...

Haha, pa gde se tejzer uperuje u miliciju :)) Iskreno, ne zelim da prodam manijacima na ulici, vec nekome kome to treba u profesionalne svrhe, recimo dreserima zivotinja i sl. Ne zelim da to padne u šake nekom uličaru koji će to da iskoristi na pogrešan način. Tako da ako znate nekog dresera zivotinja kome to treba ili nekoj drugoj profesiji, javite ;)

eto ja sam ti veterinar :D