Jump to content

Featured Replies

Posted

Je li narode, je l bio neko od vas u podrumu u Čoki ? Negde sam načuo da je otvoren za posete. Još kad bi moglo da se degustira na licu mesta ...

I ne samo podrum u Coki, nego i u Vrscu, na Palicu, Karlovcima...

Neke turisticke agencije vode organizovane ture, ali je to obicno za strance, jer misle da to nase ljude ne zanima.

Imali smo jedno predavanje na faksu o tome, ali sve je to jos uvek na povuci potegni.

Ne znam kako bi mogao otici sam, ili sa jos nekim, i degustirati sto god.

Ja sam bila u Vrscu i u Karlovcima, Navipu, ali to je u sklopu ucenja na terenu  :grin:

Ja sam bila u Vrscu i u Karlovcima, Navipu, ali to je u sklopu ucenja na terenu? :grin:

dobra ti ta shkola  :pivoooo::eat:

meni zvuchi vrlo primamljivo(i Choka, Karlovci, Vrshac, Navip i sve ostalo) , mogli bi da se organizujemo, ono kao grupa putujucih alkoholichara...  :3some:

Neka neko ko se razume u vino predlozi najbolji period za odlazak tamo i eto nas clap.gif' alt=':clap:'>

• 3 weeks later...

serbia-turism.org

Sta god da vas zanima o vinskim podrumima. Gde se nalaze, sta proizvode, broj telefona, restorani u kojim mozete da porobate njihova vina ili cak da odspavate u nekom hotelu u blizini, sve vam je na sajtu.

Takodje i imaju nazivi agencija koje organizuju vinske ture.

Pa, ko voli, nek izvoli  ;D

A za nas obilazak mogli bi da se dogovorimo,ali malo kasnije, kad ovo vreme odluci kakvo ce da bude. Ta, nece se vino pokvariti cekajuci  pijjj

U blizini Zajecara tj. mozda blize Negotinu postoje cuvene Rajacke pimnice ...osim sto je vino iz ovih krajeva dobro poznato, zanimljivo je videti i te male gradjevine od tesanog kamena ,kazu da su nastale polovinom 18.veka.... zaista su autenticne mada je dosta njih zapusteno ...osim u Rajcu ima ih u selu Rogljevu i Smedovcu njih nisam videla ali sam cula da su Rajacke najlepse (njih sam i cula i videla i prooobala :pij: )

nisu bas neke fotke ali ko hoce da vidi :

www.denzor.co.yu/galerija5.htm

mada ima i lepsih fotki.....a ako hocete da probate vino ....javite se pijjj

• 10 months later...
  • 2 years later...

Ja sam tek sad video ovu temu.

Ljudi pa ja sam iz Coke! Nikad nisam bio u podrumu ali kontam da ako krene neka  grupa da se moze srediti nesto. Da li je jos uvek neko zagrejan za ovo?

Hm....ako se dobro secam, ti rece da tamo kod tebe ima neko vino za smesne pare. To je ona fora - "Koja je sorta, sta pise na flasi?", "Nem' pojma, pise samo VINO"  :D Tako da ne znam jel treba da verujem vinu iz Coke :roll:

I da, jedino me od njihovog vina bolela glava! (ne racunajuci bermete i sl aromaticna vina :D) Al bilo je bas fino pre nego sam zakuntao....

To lose vino se pravi od kad se vlasnik promenio, ali podrumi su ostali isti. Mislim da je interesantno da se sidje dole. Ima da se kupi tamo i dobra vina verovatno, samo treba znati koga pitati.  :)

Sto se vinarija tice preporucujem posetu malih privatnih u istocnoj Srbiji, degustacija pre kupovine, ako ima zainteresovanih mozemo o tome da pricamo.