Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao,

kako ste? Sta se radi?

Krajem ovog mjeseca putujem za London :king: na 5-10 dana :banana:. I zato trebam VAŠU pomoć, :dance:

šta bih trebala da vidim, na sta da se baziram, cijene, ako znate neke JAKO jeftine hostele tako ili JAKO dobre domaćine... posebno bih cijenila neko iskustvo sa njihovim gradskim prevozom

HVALA UNAPRIJED i obećavam mnogo slika i jedan kvalitetan izvještaj po povratku!

:pivoooo:

Izracunas kolko ti treba para u najgorem mogucem slucaju,znaci sve da ti je najskuplje sto mozes da zamilsis,a onda to pomnozis sa 2 i dobices polovinu sume koliko ce ti stvarno trebati.

:-(

PS.Ponesi hrane odavde sto vise mozes.

A zasto ne pokusasa? www.couchsurfing.com? za besplatan smestaj ? Ako si skeptik po tom pitanju, pretrazi net, ima gomila sajtova sa listingom hostela.

Uvek odlicna polazna tacka za pripremu za neko putovanje? ? www.virtualtourist.com? ?, pretrazi forum..........

Ne mogu ti reci cene jer sam bio u Londonu poslednji put `90-te, u principu je sve skupo. Uzmi nedeljnu kartu za metro, ubedljivo najbolji nacin kretanja po gradu. Poseti muzeje, galerije, parkove, lutaj gradom, muvaj se..........uzivaj uz pint piva (ako ga volis) u nekom starom dobrom pabu, poseti neki dobar klub? sa zivom muzikom, imas uvek odlicnu ponudu koncerata....., naci ces detalje u nekom muzickom casopisu tipa NMI, Melody Maker, i slicno........

Cao,

kako ste? Sta se radi?

Krajem ovog mjeseca putujem za London :king: na 5-10 dana :banana:. I zato trebam VAŠU pomoć, :dance:

šta bih trebala da vidim, na sta da se baziram, cijene, ako znate neke JAKO jeftine hostele tako ili JAKO dobre domaćine... posebno bih cijenila neko iskustvo sa njihovim gradskim prevozom

HVALA UNAPRIJED i obećavam mnogo slika i jedan kvalitetan izvještaj po povratku!

:pivoooo:

Ja se chuh juche sa drugom koji je bio tamo pre 3 meseca, i mogu vam reci da me je "odushevio" ?:bang: . Dnevna karta za metro izadje oko 8 funti, hrana priblizno isto, najjeftinije pivo ?:pivoooo: 6.8 istih i tako to. ?zvizhd

Sve ostalo(magla, kisha, nezainteresovani englezi, i ipak jako dobar provod) je jako jeftino ?:banana:? i nece ti biti dosadno to je zagarantovano

lep provod zelim flowers::

ciao,

letos? sam bio u UK ...........? tako da ti mogu dati info o cenama koje su tada vladale (ne verujem da su se mnogo promenile).

Sam centar grada je jako skup. Tamo ces naci sendvich koji ces pojesti iz dva zalogaja za trichavih 5 funti, takodje i kafa kosta toliko......

Predlazem ti da radis isto sto sam i ja radio, a to je da obilazis centar pesice, a kada ogladnis da jednostavno sednes na bus i razgledas grad jedno sat vremena iz autobusa. hranu kupi u megamarketima ( obavezno potrazi TESCO) van centra po mnogo maloj ceni. svakoga dana je nesto drugo na snizenju. Tako da pakovanje dobrih sendvicha ili pilecih bataka mozes da kupis za 2 funte, litar red bulla za 1,75.

..... takodje? ces? na taj nacin otkriti mnogo dobrih delova grada kojih i nema na turistickoj mapi............ a po meni su mnogo bitniji za obilazak.

Camdan Town ( izvini ako sam pogresio u spelingu)............. da to je pravi kraj. Pun svega i svacega.. punkera, vampira, narkomana ....kurvi, street preformera, backpackera, dilera........... tu i tamo se provuche po neki? zalutali japanac sa fotoaparatom. Ali pravi duh underground Londona je upravo tamo.?

Cenatar je i suvise nasminkan za turiste.... ali obavezno obidji? TATE MODERN, BRITISH MUSEUM, NACIONAL GALERY? (ponovo se izvinjavam zbog spelling-a)............ snacices se vec .... samo idi do nekog info-pulta i dace ti sve zive informacije za obilazak centra.

Dobar deo i? Dockland, cisto za setnju novim hit-tech poslovnim delom grada........... Tamo neces naci zive duse posle pet sati,? niti ces uspeti da nadjes prodavnicu ili pud da utolis zedj ( za taj obilazak se posebno pripremi)

Nocni izlazak..... opet Camdan Town , Soho street ( centar )..... Nocni klubovi su jako skupi tako da ..... ono, raspitaj se........

Najjeftinije? pivo? je oko 2.5 funte..... uvece se cena dize za oko 1.5 funtu........... i to je to.... ako te jos nesto zanima ...

A da .... ako imas vremena idi do Peckama to je bus 177 i 12 ..... i poseti pub......nastavi igru

'>https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=446.0

cuo sam da je prilican broj muzeja besplatan za posetioce.... pogledaj na netu...naravno, oni najbolji se placaju, ali daj sta dash....

vecina jeste besplatna.. navodno Kraljica naredila da budu, da bi se narod edukovao.... Samo kada su neke posebne izlozbe se placa................

ali recimo? Madame Tussaud's je tipa 20 funti ako se dobro secam!

Jos jedna preporuka, ako slucajno ostajes 10-tak dana, odvoj jedan dan da skoknes do Oxford-a ili Cambridge-a , to treba videti........

cuo sam da je prilican broj muzeja besplatan za posetioce.... pogledaj na netu...naravno, oni najbolji se placaju, ali daj sta dash....

Ako te interesuju galerije, nemoj propustiti Nacionalnu galeriju na Trafalgar skveru. Ulaz je besplatan, a npr. kolekcija italijanskih majstora je neverovatna. Izgleda da su se engleski zavojevači trudili da se sa svakog "izleta" vrate sa ponekim umetničkim delom... a sada im više niko ništa ne može.

• Author

Hvala vam svima najljepsa, vecina informacija je od velike pomoci.

Nisam jos uvijek sigurna do kada ostajem, sve zavisi od novca, vremena, itd.

Planirala sam biti barem 3 dana bas u nekom Londonskom hostelu, a za ostatak

pronaci si hosta preko nekog od klubova, za sada imam srece samo sa

hostovima izvan Londona. Sto i nije tako lose, cisto da upoznam i okolinu.

Znam da je sve strasno skupo, vec sad pocinjem sa treningom gladi? :maddd:

Jedino sto mi je STVARNO vazno jeste to da je ulaz u vecinu galerija, muzeja besplatan, a muzej "vostanica" me bas i neinteresuje.

Hvala vam svima najljepsa, vecina informacija je od velike pomoci.

Nisam jos uvijek sigurna do kada ostajem, sve zavisi od novca, vremena, itd.

Planirala sam biti barem 3 dana bas u nekom Londonskom hostelu, a za ostatak

pronaci si hosta preko nekog od klubova, za sada imam srece samo sa

hostovima izvan Londona. Sto i nije tako lose, cisto da upoznam i okolinu.

Znam da je sve strasno skupo, vec sad pocinjem sa treningom gladi  :maddd:

Jedino sto mi je STVARNO vazno jeste to da je ulaz u vecinu galerija, muzeja besplatan, a muzej "vostanica" me bas i neinteresuje.

Nacionalnu galeriju nemoj nikako da propustis jer su slike fantasticne a ulaz stvarno jeste besplatan.Takodje je Albertov i Viktorijin muzej dobar.Ne znam koliko volis palate ali Vindzor i Bakingemska palata su nesto sto se ne propusta.Jeste da je dosta muzeja besplatno ali ono sto je najinteresantnije se placa.Smisli sta bi voleo da vidis i ako ima dosta toga,uzmi London pass koji se izdaje za 3 dana,7 dana....mnogo ces jeftinije proci pod uslovom da napravis dobru rutu i da si u dobroj kondiciji  :grin: :grin: :grin:

• 3 weeks later...

Izgleda da sam ipak okasnila sa savetima. ALi, za svaki slucaj mozda jos nisi otisao. Ulaz u sve muzeje je besplatan (negde ce te zamoliti da prilozis nesto da tako i ostane) naplacuju se samo posebne izlozbe, ali stalna postavka je besplatna. Na aerodromu ces imati prilike da pokupis razne besplatne vodice, sa savetima sta ne bi trebalo da propusis da obidjes. Metro sjajno funkcionise, sve je super obelezeno barem po centru. U Pekam nemoj nikako ici sam i nikako nocu. Uopste, van centra nije bas tako prijatno setati sam. Sto se tice smestaja, veoma vodi racuna, jer ukoliko nemas preporuku ya odredjen hostel od strane prijatelja, to su obicno sobice koje cak ne moraju imati ni kupatilo, a bices okruzen Pakistancima, Indusima, i ostalim glasnim i ne bas uvek miroljubivim stanovnicima. Izvini, nije namera da te plasim. London je predivan grad, sa divnim muzejima, parkovima, zgradama i gde god budes krenuo po centru bice ti divno. Hrana, pice, prodavnice su dosta skupi, tako da poslusaj savet da odes neki mega market. Nabavi visednevnu kartu za metro i zelim ti divan provod.