Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna neku dobru kompjutersku igru za učenje engleskog, tj. za obogaćivanje vokabulara? Pošto s vremena na vreme držim časove, pomislio sam kako mora postojati neka zgodna igrica koju učenik može da igra na kompjuteru, a koja se sastoji od, recimo, pronalaženja sinonima, pogađanja reči itd.

Zasad sam pronašao samo jednu, ali ta je suviše teška, a i traži dosta veliko poznavanje američke kulture. Međutim, odlično je napravljena, iako nije baš ono što meni treba. Zove se Scattergories. Možete je naći na torentima kao "super scattergories", ima oko 500 MB.

Osim toga, nisam pronašao ništa dobro. Ili je suviše glupo i besmisleno, ili užasno dosadno, ili se završi za jedan minut... A čini mi se da je to odličan način za učenje novih reči stranog jezika. Sedneš svakog dana i odigraš igricu od desetak minuta, iz koje možeš da naučiš gomilu reči. Eto, ako nekom padne na pamet neka takva igrica, neka javi, a ja ću ovde postavljati linkove za nove koje u međuvremenu iskopam.

http://freerice.com/

Nije baš igra, pitanja i odgovori, ali je veoma dobar sajt. Plus, svakim tačnim odgovorom donira se 10 zrna pirinča za gladne u svetu. Ima raznih tema za odgovaranje. Što se engleskog tiče, vocabulary and grammar, ali ima i geografija, matematika, hemija a sve je na engleskom. Klikneš na Change subject i biraš. Nivoi igre su poređani po težini. Oni viši nisu naivni  zvizhd

Zavisi za koji uzrast ti treba. Ovo je na primer za decu od 2 do 10 godina. Ima par igara za učenje engleskog (na primer igra "vešanja") koja je zanimljiva i za starije (nivo znanja engleskog jezika tzv. native speaker-a od 10 godina je viši od nivoa onih koji uče engleski kao strani jezik.)

GCompris

• 4 weeks later...