Jump to content

Featured Replies

Ljudi imam jedno pitanje. Treba da idem na konferenciju u Meksiko i imam americku vizu, sa kojom moze da se udje u Meksiko. Medjutim teta iz ambasade mi je rekla da oni ipak preporucuju da se uradi meksicka viza jer kao na granici mogu da me ne puste. Inace idem u Meksiko direktno iz Evrope, sta mislite sta da radim??

Ljudi imam jedno pitanje. Treba da idem na konferenciju u Meksiko i imam americku vizu, sa kojom moze da se udje u Meksiko. Medjutim teta iz ambasade mi je rekla da oni ipak preporucuju da se uradi meksicka viza jer kao na granici mogu da me ne puste. Inace idem u Meksiko direktno iz Evrope, sta mislite sta da radim??

Najsigurnija opcija ti je da predjes granicu kopnom (San Diego i sl.) ali su doneli odluku da pustaju u Meksiko sve one sa bilo kojim tipom americke vize... Tako da ako hoces siguricu - kopno, ali bih ja isao direktno avionom za Meksiko i ubedjivao se s njima ako te cimaju.. Ubedjen sam da ce te pustiti u svakom slucaju... Sad je na tebi da odlucis...

Kad planiras da ides i jesi nasla vec karte i po kojoj ceni, ja bih trebao pocetkom oktobra da idem...?

Hvala! Idem prvog oktobra,  karta je oko 1300 ali to je sa letom iz Francuske, i svim mogucim presedanjima do konacnog odredista.. Dakle idem direktno iz Evrope za Meksiko i nadam se da me nece cimati samo sa americkom vizom :)

Ti si nesto pomesala ....nema veze koju ti vizu imas nego koje drzavljanstvo ..ako imas drzavljanstvo Srbije ...i pasos ...onda podlezes tim zakonima i moraces da vadis vizu ako je ona potrebnma da se vadi za gradjane Srbije ....a ako imas americko drzavljastvo i papire ..to je vec druga prica

ljudi prestanite da dajete netacne informacije narocito o tako ozbiljnim stvarima kao sto su vize, jer nekome mozete bas da zagorcate zivot sa pogresnom info..

dakle, ukoliko imas validnu americku vizu u pasosu, onda ti ne treba meksicka viza, ni na jednom prelazu, i tacka.

informacija je sa zvanicnih sajtova drzave meksiko, i proverena u praksi vise puta, od kad je to uvedeno..

UKIDANJE MEKSICKE VIZE

Pocev od 1. maja 2010. godine, strani drzavljani, bilo koje nacionalnosti, koji poseduju vazecu vizu za Sjedinjene Americke Drzave, a zele da putuju u Meksiko kao turisti, u tranzitu, ili u poslovnu posetu, mogu to da ucine bez posedovanja meksicke vize, bez obzira odakle dolaze i kojim prevoznim sredstvom.

Takodje se ukida meksicka viza svim stranim drzavljanima koji stizu u Meksiko avionima iz Sjedinjenih Americkih Drzava, bez obzira na nacionalnost, samo i ako je svrha njihovog putovanja u Meksiko turizam, tranzit ili poslovna poseta.

Meksicka viza ce se i dalje izdavati stranim drzavljanima kojima je neophodna, a ne poseduju vazecu vizu za Sjedinjene Americke Drzave.

Bice neophodno samo da se popuni Visenamenska Migratorna Forma (FMM), koja ce biti urucena pre ulaska u avion za Meksiko, ili po dolasku u Meksiko.

http://portal.sre.gob.mx/serbia/index.php?option=displaypage&Itemid=132&op=page&SubMenu=

Да се не лупа више. Сајт амбасаде.

• 2 weeks later...

Drugari, potrbna mi je pomoc oko pretrage najjeftinijih karti do Meksiko Sitija... Nalazim za oko 1200 e (manje, vise) iz Beograda povratna... Gledam iz drugih zemalja Evrope i nikako ne nalazim manje od 1000e... Ako neko moze da mi pomogne da iz bilo kog evropskog grada nadjem za maksimum 800 e povratna ili manje bio bih mu zahvalan, ne mogu ni da nadjem one varijante last minute iz Evrope, za neku sicu od 200-300e jedan pravac... Da ne zaboravim, bitno je da let "ne ide"preko USA jer nemam njihovu vizu (povratak i moze preko USA)...

Hvala NamzZ

Narocito je dobro zato sto imam Wizz do Brisela... Za sada sam nalazio cene oko 350-400e (jedan pravac), nadam se da cu da naletim i na neku ispod toga...

• 2 years later...

Pozdrav ljudi,

Znate li kolika je provizija kada se salje novac iz Meksika za Srbiju ? Jel moze da se podigne novac istog dana ? Znate li za jos neki nacin slanja iz Ciudad de Mexico ?

Hvala !