Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav!

Već sam pisao da planiram sa drugarima u maju da se zaputim kolima preko Slovačke, Poljske pa do Češke. E sad, u Slovačkoj i Poljskoj smo već odredili putanju (Bardejov, Krakow, Czestochowa, Wroclaw) pa posle toga idemo za Prag. E sad pored Praga bi u Češkoj voleli još nešto da vidimo, neko manje i mirnije mesto, sa prirodom, jezerom, vodopadima ili šta god te vrste (znači ne Brno). Video sam da je ovaj Češki Krumlov interesantan ali nam nije baš na putu za Beograd, jer se posle toga vraćamo. Ako imate nekih predloga koje mesto da posetimo, pišite. Takođe prihvatam i predloge za već postojeću rutu preko Slovačke i Poljske.

Hvala!

• Author

Karlove Vari

Gledali smo to za Karlove Vari, ali to nam je jos dalje, kod Nemacke granice, sto nije usput ka Begisu. Ali svakako sam dosta cuo dobrih komentara o tom mestu.

Bratislava vam je usput u povratku, a koliko vidim ne planirate posetu na putu do Praga, Ako insistirate bas na Ceskoj, Brno je dovoljno usput, a i dovoljno je veliki da bude interesantan za posetiti. Ipak, i ja bih radije u Karlove Vari :). Eventualno, ako vam vreme i troskovi dozvoljavaju ubacite i Drezden, ne zaobilazi se previse izmedju Vroclava i Praga.

• Author

Размислићемо још. Можда ћемо директно из Вроцлава да идемо онда у Вари, па на крају у Праг. Или друга опција прво у Праг па у Крумлов. Једино ме смара то што после морам целу путању од Прага до Београда да возим без стајања, што је око 11 сати.

evo i ja da nešto dodam ,

ako do Bardjova idete preko Košica obavezno posetite Košice , prelepe su  :spot: . Zatim na putu do Bardejova svratite i u Prešov , takođe  maleni i sladak gradić. Istorijski deo Bardejov-a je pod zaštitom UNESCA , tako da to sve govori o njegovoj lepoti. U Poljskoj pored Krakova svratite obavezno do rudnika soli Vjelička , nalazi se na nekih 15-min od Krakova (velika turistička atrakcija). Na oko 2 sata od Krakova je koncentracioni logor Aušvic. U Češkoj na putu za Beograd možda nije loše da svratite u Kutnu Horu , takođe je pod zaštitom UNESCA , na nekih je 100-tinak kilometara od Praga. Brno je takođe prelep , ali kad već kažeš da nećeš tamo , ok. Kad si već tu , ja bi ti preporučio i Olomouc , ali to već skreće sa vaše željene rute. U Slovačkoj obavezno posetite Bratislavu ! pozz

• Author

evo i ja da nešto dodam ,

ako do Bardjova idete preko Košica obavezno posetite Košice , prelepe su  :spot: . Zatim na putu do Bardejova svratite i u Prešov , takođe  maleni i sladak gradić. Istorijski deo Bardejov-a je pod zaštitom UNESCA , tako da to sve govori o njegovoj lepoti. U Poljskoj pored Krakova svratite obavezno do rudnika soli Vjelička , nalazi se na nekih 15-min od Krakova (velika turistička atrakcija). Na oko 2 sata od Krakova je koncentracioni logor Aušvic. U Češkoj na putu za Beograd možda nije loše da svratite u Kutnu Horu , takođe je pod zaštitom UNESCA , na nekih je 100-tinak kilometara od Praga. Brno je takođe prelep , ali kad već kažeš da nećeš tamo , ok. Kad si već tu , ja bi ti preporučio i Olomouc , ali to već skreće sa vaše željene rute. U Slovačkoj obavezno posetite Bratislavu ! pozz

Hvala na predlozima. Da idemo preko Košica, i mislim da ćemo baš tu da pravimo pauzu. Gledao sam da i postoji neki dvorac blizu Bardejova. Ti si bio u Bardejovu? Nije loš Kutnu Horu, možemo na putu od Wroclava do Praga da svratimo. Ovaj Olomouc mi izgleda kao prosečan gradić na slikama, možda grešim. Ne znam, meni se baš svideo ovaj Krumlov, tako da mislim da ćemo tamo po svaku cenu. Znam za Brno. Živeo sam u Beču dve godine pa sam nekoliko puta bio u Bratislavi i Brnu, pa sada ispadaju iz rute u svakom slučaju. Hvala još jednom.

Da bio sam u Bardejovu i oduševio me je centar grada. evo linka sa mojim slikama http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/8342 , tu možeš pogledati i slike iz Olomouca i mnogih drugih gradova. Što se dvorca tiče verovatno misliš na Spiški hrad , nije baš tako blizu , blizu je Poprada odnosno gradića Spiška Nova Ves. Kada si kod Krumlova svrati i do Čeških Buđejovica , ima svakako šta i tu da se vidi.

• Author

Da bio sam u Bardejovu i oduševio me je centar grada. evo linka sa mojim slikama http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/8342 , tu možeš pogledati i slike iz Olomouca i mnogih drugih gradova. Što se dvorca tiče verovatno misliš na Spiški hrad , nije baš tako blizu , blizu je Poprada odnosno gradića Spiška Nova Ves. Kada si kod Krumlova svrati i do Čeških Buđejovica , ima svakako šta i tu da se vidi.

Супер су ти слике. Не, мислим на једно мање утврђење код места Зборов, ја мислим да се тако и зове, Зборов Храд, недалеко од Бардејова. Лепа је та Буђејовица, мислим да ћемо свратити. Ко ће све постићи  :)  Колико нам дана отприлике треба да би обишли Праг како ваља?

ja sam ga obišao za tri dana , odlično sam se bio spremio i naoružao kartama. I  da ,  u prednosti je uvek onaj koji  ide sam. Što vas više ima u grupi treba će vam više vremena ! Računaj od 4 do 6 dana.  :mah:

Koji je najbolji nacin da odem do Praga,okvirno pocetak jula? Gledao sam po raznim sajtovima,nista mi se ne uklapa...

voz do Budimpeste, pa onda bus Studentagency ili Orangeways do Praga. Imas gore opciju search pa potrazi na forumu imas detaljno objasnjeno sta i kako.

voz do Budimpeste, pa onda bus Studentagency ili Orangeways do Praga. Imas gore opciju search pa potrazi na forumu imas detaljno objasnjeno sta i kako.

• Author

Koji je najbolji nacin da odem do Praga,okvirno pocetak jula? Gledao sam po raznim sajtovima,nista mi se ne uklapa...

Ako ti je voz Beograd - Budimpesta mnogo spor, imas Fudeks za 40EUR odrasli / 30EUR studenti, povratna.

• 2 years later...
  • 2 weeks later...

U Pragu na trgu gde se nalazi narodni muzej, naspram njega je neka prodavnica new yorkera, pa iza nje imas menjacnicu sa najboljim kursom u celom gradu.