Jump to content

Featured Replies

Da li postoji direktna veza (autobusom) iz Borce do Vozdovca (Vojvode Stepe)? Mnogo trazim, verovatno?

Nisam iz Beograda, a od septembra pocinjem studije  u BG,pa gledam kako ce to sve da izgleda. Da li da zivim kod tetke u Borci ili da idem u dom (koji se vrlo tesko dobija).

Jos jedno pitanje: postoji li direktna autobuska veza od doma ucenika zeljeznicke skole u Ul.Zdravka Celara  do FONa u Vojvode Stepe?

Hvala

Nemas direktnu liniju iz Borce, imas od Pancevackog mosta 33 ide do fona. A pored tog doma ti prolazi 33. Mada brze ti je da kombinujes linije nego da cekas 33, ne znam koliko cesto ide

Bolje vec ako ides do FON-a da ides 48 jel ona staje tacno ispred zgrade. 48 isto polazi odakle i 33 tj sa Pancevackog mosta. Racunaj oko sat vremena putovanja od Borce do Fon-a, naravno trebalo bi ti oko 35-40min da nema guzve al na autokomandi je uvek ima. Od Zdravka Celara-a ti nije mnogo blize jer nemas ni tu direktno tako da ti skoro dodje na isto.

http://www.planplus.rs

Овај сајт ти може помоћи. Задаш почетну локацију и циљ и добијеш могуће руте пешке, градским превозом (укључујући преседања), колима, поређане по времену потребном да се до циља дође...

Bolje vec ako ides do FON-a da ides 48 jel ona staje tacno ispred zgrade. 48 isto polazi odakle i 33 tj sa Pancevackog mosta. Racunaj oko sat vremena putovanja od Borce do Fon-a, naravno trebalo bi ti oko 35-40min da nema guzve al na autokomandi je uvek ima. Od Zdravka Celara-a ti nije mnogo blize jer nemas ni tu direktno tako da ti skoro dodje na isto.

hvala :) ako se do danas nisam vozio autobusima, shvatih da cu to uskoro nadoknaditi
  • 2 weeks later...

Najbrza varijanta je BG voz, od Pancevackog mosta do Karadjordjevog parka (7 minuta). Odatle ima dosta linija, tramvaji 9, 10 i 14, busevi 33, 47 i 48.

Ovo je trenutna situacija. Ko zna sta ce biti sa BG vozom do jeseni.

E sad, ako iz nekih razloga (razgledanje grada, strah od sinskih vozila...) mora bas da se ide busom, onda ostaju 33 i 48.

Najbrza varijanta je BG voz, od Pancevackog mosta do Karadjordjevog parka (7 minuta). Odatle ima dosta linija, tramvaji 9, 10 i 14, busevi 33, 47 i 48.

E sad, ako iz nekih razloga (razgledanje grada, strah od sinskih vozila...) mora bas da se ide busom, onda ostaju 33 i 48.

Da ali ona ide na 15-30min a ako 48,33 na 5 plus cekanje kod Karadjordjevog dodje mu na isto osim sto na Pancevackom moze da sedne a ovako ce morati da se gura. Mislim nije lose ako dodje na 2-3min do polaska BG voza a inace mu je bolje na bus

Turisti u gradskom prevozu

U Bgd dolazim isključivo autom pa se  razgledanje grada svodi na traženje odredišta, parkinga i praćenje saobraćaja. I onda najkraćim putem kući! Može li se grad razgledati i obići iz tranvaja, busa? Da li mogu parkirati kod Sava centra, kupiti dnevnu kartu (da li postoji) i onda po planu koji sam napravim, obilazim mesta koja sam odabrao?

Imate li sugestije?

Не плаћа се паркинг код Сава Центра. Ево мапе где се наплаћује паркинг по зонама:

http://www.parking-servis.rs/media/images/editor_uploads/File/mape%20mart%202013/sve-zone-i-podzone-1500.jpg

Више о зонском систему паркирања у граду:

http://www.parking-servis.co.rs/cir/parkiranje/zone

О картама за градски превоз:

http://www.busplus.rs/

Трамвај број 2 није лош за разгледање града за почетак, пролази поред Калемегдана, Вуковог споменика... За остало, зависи шта те занима.

Линије ГСП-а:

http://www.gsp.co.rs/dnevne_linije1.htm

Da ali ona ide na 15-30min a ako 48,33 na 5 plus cekanje kod Karadjordjevog dodje mu na isto osim sto na Pancevackom moze da sedne a ovako ce morati da se gura. Mislim nije lose ako dodje na 2-3min do polaska BG voza a inace mu je bolje na bus

Voz radnim danom ide na 15 minuta u spicu, a na 30 minuta van spica. Stize za 7 minuta. Ovaj red voznje je do sada ostvaren u preko 95 posto polazaka. Autobusi 33 i 48 u spicu, mozda, imaju polaske po redu voznje na 5 minuta. Ali to je samo na papiru, realnost je nesto drugo. U spicu, autobus od stanice Frans (gde je stanica voza K. park) za 7 minuta moze da stigne do Slavije. Voz za 7 minuta dodje do Pancevca.

Linija 33 spada u najgore linije u gradu (uz 42 i 50).

Da ide na 15min u spicu i redovan je sto stoji, al ja sam rekao da ako ne ide u spicu vise mu se isplati da ide sa 48 il 33. Bar jedan od ova dva ce sigurno doci i nece cekati vise od 5min, makar ja nisam nikad cekao. A do Karadjordjevog mu treba oko 20min u guzvi, van guzve sam znao stici i za 10-15min, sto je vise nego 10 vozom al je brze nego da ceka voz 15 ukoliko mu pobegne il nedaj boze 30.

dok ovdasnji kolega procita sta ste mu sve napisali i dok provali trasu, pobeci ce mu voz, a i bas..a i guma na bajsu ce mu ispustiti!  8-)