Jump to content

Featured Replies

Posted

U poslednje vreme sve vise putujem ovom kompanijom i uvek me je cudila neverovatna popunjenost na letovima znajuci da i JAT pokriva liniju Beograd-Ist..

Sada jos neverovatnije zvuci da ce dnevno leteti cak 3 aviona na ovoj destinaciji sto je ocigledno znak da se  Ataturk i Sabiha masovno koriste za presedanje. Posto i sama cekam akcije iz Turske ka Tajlandu ili Indiji, mogli bi ovde da pratimo novosti od Turkisha...

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&dd=14&nav_id=582534

On 2/14/2012 at 11:59 AM, vidaknn said:
sto mi je skroz bez veze, da putujes na istok pa se vracas..

Pa to ti je isto kao da ides u Aziju preko Frankfurta/Pariza/Amsterdama/Londona... malo na zapad, pa na istok :)

wolfbgd

pa šta ćeš jeftinije od flydubaia do Indije?

I iz Beograda.

Ja sam sada leteo sa njima. Odeš na sever (Lucknow), a vratiš se skoro sa juga (Hiderabadh).

• Author

Za Indiju da.... kako si prosao sa cenom i konekcijama? Ja sam gledala Tajland i u svakoj kombinaciji Turkish je najjeftiniji....ponekad mozda Aeroflot kada su bas bas bas akcije

Čekali smo u Dubaiu 8 sati u odlasku i 4 sata u povratku. Cena je bila 407eura.

Ja sam leteo Aerosvitom za Bangkok, tako da treba pratiti i njihove promocije.

Prije sam nesto cackao po Turkish sajtu i koliko skontah ako letite preko Istanbula odnosno imate medjunarodnu konekciju i dovoljno vremena, Turkish besplatno vodi u obilazak Istanbula: prevoz, ulaznice, hrana...sve free nekoliko sati

Besplatan obrok se dobija ukoliko imate više od 5h između dva leta na aerodromu Ataturk.

To sam dobro zapamtio pošto nisam bio informisan o tome kada je trebalo pa sam dremao na klupama umesto da iskoristim tu mogućnost :bag:

• 5 months later...

Trenutno imaju odlične cene za odlazak u decembru i povratak u januaru..

Zagreb-Peking-Zagreb oko 700 evra

i

Peking-Zagreb-Peking oko 640 evra

Može se naći i za jeftinije ako se ubodu dobri datumi!

Ja bas ceprkam po njihovom sajtu ovih dana. Evo, sad sam nasumice odabrao datume u decembru i januaru, pa se pitam zasto bi isao iz Zagreba, kad je Beograd-Peking povratna oko 540 evra :)

• 1 month later...

Turkish Airlines

Special Offer : Belgrade 99e only.....Istanbul

Travel period: 01.11.2012 -14.02.2013

Purchasing period: 01.10.2012 -20.10.2012

lol::  lol::  lol::

• Author

I dalje gomila karata po toj ceni.

Kako stoje stvari izgleda da ce da uleti neki Istanbul krajem oktobra. Za nas dvoje povratne 197e... kakav ce odgovor dati menadzeri nase avio kompanije....mozda ukinu naknadu za izdavanje karte  ::crazy:

• 3 months later...

Povratna karta do Istanbula 99 evra

Za putovanja počev od 15. februara do 30. aprila 2013. godine. Karte po ovim cenama mogu da se kupe od danas, 10. januara pa do kraja meseca (31. januar 2013).

Hvala za info, bas mi je to trebalo flowers::

Nego, tek nakon kupovine karte, daju sledece obavestenje:

"Credit card used for the payment (if it is a virtual card, please have the related credit card with you) and an identification card (Passport , driving license, personal identity card , marriage certificate) that belongs to the credit card holder must be presented at thy check-in counter. All the passengers within a single booking must apply to check-in counter at the sametime. Individual applications will not be accepted. If the credit card holder is not the passenger, credit card holder must be present with the passenger(s) at the check-in counter with his/her credit card (used for the payment) and his/her valid identification card. (If it is a virtual card, please have the related credit card with you).

If you do not present the credit card you used for the payment, you will not be accepted to the flight."

Da li su ikome trazili kod Turkisha da pokazuje kreditnu karticu? Da li bi mogla da posluzi fotokopija? Posto je fizicki nemoguce da budem prisutan kad se moji roditelji budu ukrcavali u BGu.

Mozda da odes u najblizu poslovnicu Turkisha i objasnis im situaciju? Ili da posaljes skenirano karticu tvojima, pa da onda oni odu sa tim, ako im je zgodnije? Ili mozda telefonom da ih neko okrene...

Stupio sam u kontakt sa predstavnistvom Turkisha u Beogradu i vrlo su ekspeditivni, kao i uvek. Za svaku pohvalu! Trazili su da im posaljem skeniranu karticu kojom sam platio, kao i neki dokument, pasos ili licnu kartu, kao i elektronske brojeve karata i nakon toga ce "skinuti zabranu" i obavestiti me.

Znaci da je to ipak bitno, pa, ako se neko nadje u slicnoj situaciji, da zna.

Iskreno, meni je tesko da zamislim da nekom zbog toga odbiju ukrcavanje, jer im to svakako nije dobra reklama niti im je u interesu, ali, obzirom da lete kojekude po Africi i Aziji, svakakve malverzacije su moguce, pa je verovatno u skladu s tim i ovo pravilo.

Nadam se da nece biti problema.

Da, to je zbog sprečavanja zloupotrebe ukradenih kreditnih kartica. Slično je kod Flydubaia i još nekih avio kompanija.