Posted January 11, 2013 Ne pise, druga je oznaka leta. A sta je sa tim TK 1441 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Dva puta letela sa njim, dva puta otkazan let. Oba puta ka Beogradu. Doduse, to je sve bilo pre 2 godine (u razmaku od mesec, dva), mozda su se sada popravili Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 QQ, nemoj sad da unosis nemir u nase redove Meni je ipak vazniji let iz BGa za Istanbul, da se uhvati konekcija za Sao Paulo, a u povratku, valjda bi se snasli vec. A let je bio otkazan koliko pre planiranog datuma letenja? I zbog cega? Nepopunjenosti ili nekih nepredvidjenih okolnosti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 Taman posla! U povratku su bili otkazani letovi. Vraceni smo sa aerodroma. Za prvi put nisam sigurna, drugi put losi vremenski uslovi, bila gusta magla u Beogradu, cak su nam rekli da je moguce da ce biti sletanje u Nisu. Oba puta smo uredno dobili smestaj u hotelu i prevoz od/do aerodroma. Nemoguce da niko sa ovog foruma nije imao problema sa letom TK 1441! Mislim, kada sam ja imala 2X ovu situaciju, mora da je neko isto tako prosao ko cesce leti ka IST. Mada sada mi prolazi kroz glavu, da je u tom periodu Turkish imao neka previranja u kompaniji. Te godine sam sa njima letela i do BKK-a. I tada je kasnio let par sati, ne mogu sada tacno da se setim koliko... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 meni je 2008 taj letiz Beograda do Istanbula kasnio u startu 5 sati bez ikakvog objasnjenja. E da dobili smo sokic i sendvic i po meni upropascen vikend - jer samisla samo na tri dana u Istanbul. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 2012. su ipak proglaseni najboljom evropskom aviokompanijom, pa verujem da su se stvari promenile u odnosu na pre 2 ili 4 godine Uostalom, snimili su reklamu sa Kobijem Brajantom i Leom Mesijem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 hahaha Ma ok su , mada uvek je moguće i najboljima da se nešto desi http://www.airlinequality.com/Forum/turkish.htm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 ma ako izuzmem taj let, turkish je extra, ali sam zaista bila besna. lep prolecni suncan dan i avion kasni bez objasnjenja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 Do kad traje ova promocija? Ovo je nestvarno, baš dugo nisam video tako jeftine karte za IST Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 On 1/12/2013 at 6:49 PM, hekata said: lep prolecni suncan dan i avion kasni bez objasnjenja Ne branim TK, ali nisu sva kasnjenja letova 'weather related'... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 On 1/12/2013 at 8:04 PM, elefteros said: Do kad traje ova promocija? Ovo je nestvarno, baš dugo nisam video tako jeftine karte za IST Pise u uslovima promocije, mislim da je do kraja januara. A ista promocija je bila na snazi i pre koji mesec, po istoj ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Cao da li je neko leteo kada je bila prosla tura TA za Istanbul po 99,zanima me za prtljag koliko moze da se ponese, ne mogu da nadjem nigde tu info:( Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Covek napisao na prethodnoj strani, ali ipak lakse je cekati da neko opet odgovori nego da se procita. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Hvala na skretoj paznji, stvarno nisam procitala ne znam kako do duse, na poslu sam pa koristim onaj mali asus laptop,minijaturan ko zna sta sam sve preskocila, ako je 30 kg to je savrseno:)) I nisam neko od onih koji cekaju sve na gotovo,mozda prerani zakljucci ..svejedno prijatna noc! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Ja sam u poslednjih mesec dana dosta letela sa njima. U suštini nemam zamerke.Zadovoljna sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Juče sam pokušao 2x da kupim kartu preko sajta. Vidim da su menjali sistem kupovine. Uglavnom, u oba pokušaja nisam uspeo. Poruka je bila "Apologize for inconvenience...". Para imam dovoljno, tako da ne znam koji je razlog. Cena karte je bila 173. DAnas je 203. Išao sam do njihovog predstavništva i rekoše mi da ne mogu da mi pomognu, jer nemaju uvid u pokušaje kupovine. Dali su mi broj njihovog Call centra iz IST koji mi ne pada na pamet da zovem. Svejedno ću da probam danas da kupim kartu, ali me zanima da li je neko imao sličan problem, i da li bi imao prava na refundaciju, s obzirom da nije moja greška, već je do njih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Meni jednom nije prosla transakcija na njihovom sajtu jer mi je kartica isticala pre planiranog putovanja, ali, dobio sam obavestenje o tome na ekranu. Problem sam resio tako sto sam karte kupio na www.expedia.de, po 10ak evra jeftinijoj ceni Nedavno sam kupio neke druge karte direktno sa njihovog sajta, bez problema. Ako nije neka promocija u pitanju, gde su karte dostupne samo na njihovom sajtu, probaj kupi na expediji ili na kayaku, obicno je i jeftinije. On 1/21/2013 at 12:13 PM, elefteros said: Svejedno ću da probam danas da kupim kartu, ali me zanima da li je neko imao sličan problem, i da li bi imao prava na refundaciju, s obzirom da nije moja greška, već je do njih. Kakva refundacija kad nista nisi ni kupio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Pa rekoj da ću Tj već sam kupio ove po ceni od 203 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2013 Turkish airlines ima promo akciju iz Beograda. Npr. povratne za Njujork, Cikago i Vasington od 499€. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Refundacija takse Kupio sam povratnu kartu, ali zbog promene planova, istu neću iskoristiti u povratku, znači samo u odlasku. Prvo je bilo reči da mi mogu refundirati samo taksu, a sad kao ne može, tj može ako se karta uopšte ne iskoristi. Da li me lože? To kažu u lok agenciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Zavisi koju si kartu kupio, ako je ona najjeftinija karta onda ne moze. Ona je nonrefundable, kao i kod svih avio kompanija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Da, karta, ali aerodromske takse, prvo su mi rekli da to mogu da refundiraju, sad kao ne može , ukoliko se karta iskoristi u jednom pravcu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Takse moraju da se refundiraju za neiskoriscenu kartu, jer to nisu pare za avio kompaniju. Medjutim, ako otkazes kartu posle iskoriscenog odlaska, kompanija ima pravo da je re-price za kartu u jednom smeru [koja ce biti mnogo skuplja od te koju si platio]. Takodje imaju pravo da naplate 'admin fee' da izvrse povracaj taksi, koji cesto moze da bude vise nego same takse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2024 Molim za brz i hitan savet ko je kupovao karte na Turkish Airlines sajtu - u kojoj valuti karta izadje najjeftinija, kojom karticom platiti? Registrovala sam se ovde i iz Bg kupujem kartu. Koliko god menjala valute, rsd i lire jedino pokazuju pravi odnos prema xe converteru, ako se prebaci na usd ili eur skuplja je za 2% (u odnosu na dinarsku cenu i odnos valuta jel.. ). Samo je pitanje dal ce zaista toliko i da naplate u rsd ili ce i tu banka mozda da uzme proviziju. Interesantno je da kod samih odabira letova cenu prikazuje u dinarima zbog lokacije, a konverter fiksno pokazuje cenu karte u usd a ne u eur ili lirama (verovatno jer je sajt international a usd i dalje ima tu glavnu ulogu, ne znam sta drugo moze biti)...bas konfuzno. Dakle - ima li ko stvarnog iskustva kako naplacuju i koja kartica najbolje prolazi? Hvala unapred na savetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2024 Moras prvo da znas kako tvoja banka obracunava, da bi znala sta je najpovoljnije za tebe. Sto se cene na sajtu tice, generalno je pravilo da je najpovoljnije kupovati u valuti zemlje iz koje letis. Ako placas deviznom karticom, vezanu za racun u evrima i ako znas da nemas nikakve provizije, onda ti banka odradi konverziju po karticarskom kursu, koji je priblizan srednjem kursu i to je obicno najpovoljnije. Ali, kazem, treba znati kako ti banka naplacuje. Recimo, secam se da Intesina kartica koja ide uz devizni racun radi tako za sve strane valute, osim za dinar. Pa kad placas takvom karticom u Srbiji, gde je valuta dinar, oni dinar obracunaju po posebnom kursu, losem po tebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites