Jump to content

Featured Replies

Sve sto je receno znam za kartice i valutu placanja, kao i za intesinu debitnu karticu, ali prikaz cene i konverzije na njihovom sajtu su zbunjujuce, pa bi mi iskustvo barem jedne osobe koja je direktno na sajtu kupila kartu znacilo. 

Hvala

pa ja sam cesto kupovao na turkish sajtu, evo zadnji put pre par meseci, ali uvek kupujem kartu u evrima, i posto imam deviznu karticu u evrima, uvek mi i naplate tacno onoliko koliko pise na sajtu...e sad, tebe verovatno zanima ukoliko kupujes u dinarskoj protivrednosti, da li je to krajnja suma koju ti oni napisu na sajtu u dinarima, i koju ces platiti? nisam siguran, jos sam davno izracunao da mi se uvek najvise isplati kad kupujem u evru i placam karticom na kojoj su evri, a zasto je to tako ne mogu da se setim heheh...vrlo je moguce da oni tebi na sajtu  upisu cenu koju preracunaju po nekom njihovom kursu, a kad se to posalje na naplatu, da banci stigne suma u valuti dolar ili evro....i onda banka sama preracunava po svom kursu, pa ispadne druga krajnja cena u dinarima.....

Edited by bam-bam

Hvala vam obojici na savetima i zelji da pomognete.

Evo sta sam ja uradila i otkrila. Karte sam kupila, odabrala sam turske lire za valutu placanja i debitna eur kartica (intesa) me zaduzila po tom karticarskom kursu, znaci bez provizije (kurs 117), cena karte+7% zadrske sredstava dok se placanje ne rasknjizi.

Pre toga sam vecinu od ponudjenih valuta/iznosa proverila u xe converteru, i svaka je davala iznos uvecan za 2% od cene karte (osim lira i dinara u kojima je cena iskazivana do momenta placanja). 

Dakle - tuska lira = bez provizije. 

On 11/9/2024 at 7:17 PM, sandrolina said:

Hvala vam obojici na savetima i zelji da pomognete.

Evo sta sam ja uradila i otkrila. Karte sam kupila, odabrala sam turske lire za valutu placanja i debitna eur kartica (intesa) me zaduzila po tom karticarskom kursu, znaci bez provizije (kurs 117), cena karte+7% zadrske sredstava dok se placanje ne rasknjizi.

Pre toga sam vecinu od ponudjenih valuta/iznosa proverila u xe converteru, i svaka je davala iznos uvecan za 2% od cene karte (osim lira i dinara u kojima je cena iskazivana do momenta placanja). 

Dakle - tuska lira = bez provizije.

Tako je, to ti i rekoh. U dinarima bi ti Intesa naplatila losiji kurs, u lirama ti je najbolje, jer je verovatno obracunska valuta aviokompanije, ili ti je let negde iz Istanbula. Intesa ti obracunava po karticarskom (skoro pa srednjem) kursu konverziju euro-lira, svakako bolje nego da ti sama aviokompanija na svom sajtu "preracuna" u evre, kao sto si i sama zakljucila. Sad od zarade od 2% imas par pica gratis ;)