Jump to content

Featured Replies

Posted

Film "Home"  koji prikazuje sve lepote koje nam je Majka Priroda podarila, a u isto vreme nam ukazuje na to koliko je ljudska ruka oštetili atmosferu, dovela do globalnih zagrevanja, smanjila broj šuma, Koliko smo icrpeli sve rezerve i kako to utiče na buduće generacije.

Video je savršen, kao i priča koja ga prati.

https://www.youtube.com/user/homeproject?ob=4&feature=results_main#p/a/f/0/jqxENMKaeCU

Толико сам се оваквих филмова нагледао и сигуран сам у једно - да сам скептик.

I ja sam se vala nagledao ovih filmova koji predviđaju kataklizmu na planeti ukoliko MI ljudi nešto ne preduzmemo.

To je taj šablon, usporen kadar, ptičija perspektiva, ambijentalna/world music u pozadini, ozbiljan naratorski glas...

Na ovu temu mi se najviše sviđa Džordž Karlingtonov govor. Suština je da je ljudi neće uništiti planetu već da ćemo mi nestati, a planeta će tu i dalje biti i neki oblik života će i dalje tu postojati.

Ne kažem da naše navike ne treba menjati, i da ne treba ići ka čistijoj tehnologiji i smanjenju đubreta ali jednostavno ne volim taj pristup ,,Uništili smo nešto sveto!`` ,,Ukoliko mi nešto ne učinimo planeta će nestati`` ...