Jump to content

Ko moze da pomogne zemljaku u nevolji...a u vezi narucivanja avio-karte,do 29.2.

Featured Replies

Posted

So,ljudi,treba mi usluga.

Naime,ovi iz JAT-a imaju promociju do 29. februara,ali sabani insistiraju na placanju preko Visa ili Master kreditnih kartica (kad su sabani :x ).A ja to nemam.Bio sam u banci da mi izvade,ali procedura traje 15 dana.A do tad ce proci promocija (traje evo jos koji dan).Pitao sam drugare,svi imaju ili Maestro (kao i ja) ili Elektron kartice,niko nema to cudo.

Dakle,treba mi neko samo da mi NARUCI/rezervise tu avio kartu (rec je inace o relaciji Beograd-Milano-Beograd).Procedura je ovakva:taj/ta mi se javi,kaze mi broj njegovog/njenog ziro racuna,ja uplatim pare,pa posle toga,kad im "legnu"pare na ziro racun,on/ona narucuju kartu.Mislim da je tako korektno :)

Ima li volontera mozda...?

Kazem,treba mi neko do 29.,a to je za par dana...

Jesi li u Beogradu? Ako ćeš već da se cimaš do banke, iscimaj se do centra, pa sednemo lepo na kaficu i šopingujemo :) Koliko karata je u pitanju?

• Author

Thanks man :pivoooo:

Iz Zrenjanina sam.Al mogu da dodjem u BG u ponedeljak recimo.

I ne pijem kafu,samo zderem pivo pijjj

Inace,u pitanju je jedna karta (za mene).

Samo nesto da proverim,dobio sam privatnu poruku sa informacijom da se to moze platiti i Elektron karticom (kaze ta devojka da je moglo Elektron karticom Komercijalne banke prosle godine da se plati karta),pa da proverim taj podatak/mogucnost...

Ja sam na sajtu JATa 2009. platio Visa Electron karticom, debitnom. Sad vidim da pise da se placanje moze izvrsiti samo kreditnim karticama, pocev od 2008 :? Ako znas nekog u blizini ko ima Visa Electron, probaj njom da platis.

• Author

Hvala i tebi Dragance na savetu,upravo mi je ta devojka - sto sam je spominuo da mi je poslala PM - rekla za tu varijantu (kaze da je ekonomista po profesiji i da ona bolje zna od kokoski iz JAT call centra sta primaju kao platne kartice) ;)

Pokusacu to sutra,pa valjda ce uspeti :)

Da se ne cimam u BG zbog f..kin' platne kartice :roll:

• Author

Hm.

Probao danas Visa Elektorn debitnom karticom Postanske stedionice i nece da prihvati :(

Jel zna neko zbog cega je to...?

Mozda cu ipak morati onda sutra za BG...

Nece ni sve visa electron kartice svuda da prodju, zavisi i od banke. Ja sam placao Intesinom, cini mi se.

• Author
Ja sam na sajtu JATa 2009. platio Visa Electron karticom, debitnom. Sad vidim da pise da se placanje moze izvrsiti samo kreditnim karticama, pocev od 2008 :? Ako znas nekog u blizini ko ima Visa Electron, probaj njom da platis.

Meni to sve manje i manje ima logike,sa stanovistva kupca.

Ne sumnjam da imaju nekog razloga sto traze placanje samo posebnim karticama,ali meni to skroz nema logike.Imam pare i  hocu da kupim kartu (online :) ),ali oni traze da te pare budu sa odredjene kartice (ne moze ni sa svake Elekton kartice izgleda),inace su gadljivi na novac i nece ga sa druge kartice :roll:

Mislim... :bang:

Nije stvar da JAT ili bilo ko nece da prihvati kartice od odredjene banke, nego je stvar da, iz nekog razloga, kartice odredjenih banaka ne funkcionisu uvek i svuda. To je stvar do banaka, a ne do aviokompanija.

A uostalom, nisu uopste gadljivi na novac. Ako nemas odgovarajucu karticu, neces moci pazariti online, vec ces morati da odes u poslovnicu i tu istu kartu platis skuplje. Isto kao sto ces kod Ryanaira, ako nemas Mastercard prepaid, platiti kartu skuplje. Ili kod Wizzaira, ako imas neku njihovu karticu, izadje te jeftinije, a oni imaju neke koristi od toga, sigurno.

A zasto samo kreditne kartice, a ne i debitne, hm, to se i ja pitam. Verovatno da su bezbednije za transakcije, imaju cip, nemam pojma. I kreditne kartice kostaju, banke imaju mogucnost da zarade na njihovim vlasnicima, a sad, da li su i u u kakvoj su sprezi banke i aviokompanije, stvarno ne znam i ne bih se upustao u teorije zavere. Sve ovo su samo moja razmisljanja, ne nuzno i tacna.

• Author

Razmisljam se da im napisem mail,da ih pitam (trazim objasnjenje :) ) sto nece da prime druge kartice,da vidim sta ce reci :)

I dal ce reci nesto uopste...

Ja sam na sajtu JATa 2009. platio Visa Electron karticom, debitnom

Takodje, ali prosle godine, u dva navrata (maj i decembar).. Intesina je u pitanju, nikakvih problema nije bilo ;)

Ajde i ja da dodam da kod JATa bez problema prolazi i Viza Virtuon (kartica za plaćanje preko neta), od Raiffeisen banke.

Hm.

Probao danas Visa Elektorn debitnom karticom Postanske stedionice i nece da prihvati :(

Jel zna neko zbog cega je to...?

Mozda cu ipak morati onda sutra za BG...

Evo ja da pomognem,pošto sam dobro upućen :D....Visa Electron karticom Poštanske štedionice se ne mogu vršiti tzv. CNP (card not present) transakcije, ili u prevodu nemoguće je koristiti na netu ili za telefonsko/kataloško naručivanje,jer banka ne dozvoljava vršenje takvih transakcija (pojednostavljeno,kartica mora biti "prisutna" prilikom izvršenja transakcije)...

U JAT-u kazu sledece:

KREDITNE kartice VISA, MASTERCARD ili DINA prolaze na nasem sajtu, ali se cesto desava da VISA Electron kartice ne prolaze te dovrsimo transakciju putem telefona.

Ako kupovina putem naseg sajta ne uspe, pozovite nas telefonom na dole navedene brojeve.

Tel: (+381 11) 20 10 117

(+381 11) 20 10 154

• Author

Hvala aladarinho-u na odgovoru :)

Ajde i ja da dodam da kod JATa bez problema prolazi i Viza Virtuon (kartica za plaćanje preko neta), od Raiffeisen banke.

Sledeci put da znam to,posto imam tu karticu (al nisam probao njome da platim,zato sto sam mislio da ne moze placanje u evrima,vec samo u dinarima :roll: ).

I da kazem svima,Sloba je ispao covek,pomogao mi je danas da narucim avio kartu i jos jednom hvala Slobo :pivoooo:

Moze da se zatvori ova tema...

Nema na čemu, rekao bih i drugi put, ali sam ti sad preneo sveto znanje, pa ga mudro koristi :)

• Author
...ali sam ti sad preneo sveto znanje, pa ga mudro koristi :)

:pivoooo:

Taman pre nego sto me chivitli izbaci sa foruma :)

I jos jedan mejl iz JAT-a, ali sa druge adrese:

Postovani,

kao sto na sajtu i pise,moguce je placanje samo Visa ili Master CREDIT karticama.

S postovanjem,

E-Commerce

(+381 11) 20 10 154

--

:?

...ali sam ti sad preneo sveto znanje, pa ga mudro koristi :)

:pivoooo:

Taman pre nego sto me chivitli izbaci sa foruma :)

Neće, samo budi fin.

I meni su u Intesi rekli (doduse pre 2-3 godine) da mastercard koju imam ne moze da se koristi za placanje preko interneta nego da izvadim Visa Virtuon (bas tim recima dakle ne preporuka zbog bezbednosti nego ne moze) tako da desava se da nemaju pojma o cemu se radi ;) Ako je neko isprobao i radi pusti ove iz jata :)

I jos jedan mejl iz JAT-a, ali sa druge adrese:

Postovani,

kao sto na sajtu i pise,moguce je placanje samo Visa ili Master CREDIT karticama.

S postovanjem,

E-Commerce

(+381 11) 20 10 154

--

:?

• Author

A jel zna neko (iz iskustva,tj. prakse) jel moze tom Virtuon karticom (koja inace sluzi za placanje internetom) da se poruce karte kod Jata?

Neće, samo budi fin.

Valjda nece,mada...hm...

@ilegalac:ha,kontradiktorni odgovori.

Kapiram da bi i ja dobio takve odgovore,da im napisem mail.

A jel zna neko (iz iskustva,tj. prakse) jel moze tom Virtuon karticom (koja inace sluzi za placanje internetom) da se poruce karte kod Jata?

Jel ti uoste citas sta ti ljudi pisu?  :stupid: